Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Skjermdump fra NRK Kveldsnytt 19. desember 2018.
Skjermdump fra NRK Kveldsnytt 19. desember 2018.

Gro Holm serverte ren oppdiktning i NRK Kveldsnytt

De drepte var ikke bosettere, og hva vet Gro Holm om drapsmannens følelser?

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det begynte godt i NRK Kveldsnytt tirsdag 18. desember. Programleder Rima Iraki innledet innslaget om Israel slik:

«’Det palestinske folket lider fordi deres ledere klamrer seg til 50 år gamle krav.’ Det sa USAs FN-ambassadør Nikky Haley i FNs sikkerhetsråd i dag. I begynnelsen av neste år skal USA legge fram en ny fredsplan, og Haley ber Israel og palestinerne å støtte denne planen.»

Så fortsatte innslaget med reporter Gro Holm. Hun har tidligere vist å være ekstremt selektiv og rote med fakta.

Gro Holm: «En landsby på den okkuperte Vestbredden i går. En israelsk gravemaskin river ned hjemmet til en palestiner som i raseri drepte to jødiske bosettere. En ny omdreining i en ond spiral.»

Illustrasjonsbildene av gravemaskinen er fra Shuweika på Vestbredden 17. desember. Nyhetsbyrået Associated Press melder at hjemmet til palestineren Ashraf Naalweh ble «delvis ødelagt».

Det var IKKE jødiske bosettere den palestinske terroristen Ashraf Naalweh drepte i industriparken Barkan på Vestbredden 7. oktober. Ettbarnsmoren Kim Levengrond Yehezkel (29) var fra Rosh Ha’ayin utenfor Petah Tikva i det sentrale Israel og trebarnsfaren Ziv Hajbi (35) var fra Nir Yisrael i Sør-Israel.

Hvordan kan Holm vite at Naalweh drepte «i raseri»? Når man tar med seg maskinpistol på arbeidsplassen og skyter kolleger på kloss hold så dreper man med overlegg, i kaldt blod, ikke i raseri. Hvis han var så rasende, hvorfor valgte han da å først binde fast Kim med plaststrips før han drepte henne?

Terroristen må også i forkant ha planlagt flukten og skjulestedet. Først 13. desember ble han funnet av israelske sikkerhetsstyrker. Da var han fortsatt bevæpnet, og ble drept i en skuddveksling med israelske soldater. Flere av hans familiemedlemmer er siktet for ikke å ha meldt fra om Naalwehs forberedelser til å gjennomføre drapene.

Gro Holm fortsatte: «FNs koordinator for Midtøsten, plasserte i FNs sikkerhetsråd i dag hovedansvaret for manglende fredsprosess på Israel.»

De som leser hele innlegget til Nickolay Mladenov vil se at han aldri brukte slike ord. Ja, han kritiserte nok Israel mest (noe som ligger i «bestillingene» han har fått fra det urettferdige FN-systemet), men han kritiserte også Hamas og palestinske selvstyremyndigheter. Også John Kerry kom med sterk kritikk av palestinsk side da han holdt sin siste store tale om konflikten i 2016, men også da valgte Gro Holm å skjule det for sine norske lesere.

Det passet også dårlig for NRK å gjengi Mladenovs faktaopplysninger om at antallet godkjente planer eller anbud for bygging på Vestbredden har vært på et svært lavt nivå i rapporteringsperioden.

OPPDATERING: Gro Holm beklager feil på Kveldsnytt.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart