Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Fædrelandsvennen beviser igjen at de ligger helt i front i Israel-fiendtlighet

Faksmile av lederartikkel i Fædrelandsvennen 27. juli 2019.
Sørlandsavisen Fædrelandsvennen støtter partiet Rødt i å gjøre boikott av israelske bosetninger til sak i den norske kommunevalgkampen.

På lederplass 27. juli skriver Fædrelandsvennen:

«Det faller mange lett å ironisere over kommunestyrer som driver såkalt utenrikspolitikk. Men dette handler om en konkret måte å vise solidaritet med et folk som har vært okkupert i mer enn 50 år. Et folk som ser ut til å måtte skue stadig lenger etter en fredelig tostatsløsning. Fordi den israelske okkupasjonen stadig utvides og fordypes, blant annet i form av nye utposter og utvidelse av eksisterende bosettinger.

Dette bør verden rundt protestere mot. Om den økonomiske effekten av lokale boikottvedtak her hjemme ikke blir all verden, legges de likevel merke til rundt om i verden. Særlig i Israel. De kan derfor ha en viktig symboleffekt.»

Fædrelandsvennen skriver om palestinerne på Vestbredden og Gaza-stripen. Redaktørene burde vite at palestinerne har vært okkupert mye lengre enn 50 år, fra 1948 til 1967 var de okkupert av Jordan og Egypt og før den tid var de okkupert av briter og tyrkere i tiår og århundrer. Etter over 50 år med israelsk kontroll har palestinerne mer selvstyre enn de noen gang har hatt og aldri har de vært nærmere å få sin egen stat enn det de er i dag.

Problemet er bare at de største politiske bevegelsene blant palestinerne ikke «skuer» etter en «fredelig tostatsløsning». De skuer etter at det som de siste 71 år har vært den jødiske staten Israel blir erstattet av en arabisk (Fatah) og/eller islamsk (Hamas) stat.

Fædrelandsvennen nevner de pinlige boikottvedtakene i Trondheim og Tromsø. De skriver også: «SV foreslo i 2017 at også Kristiansand kommune skulle slutte å kjøpe produkter fra okkuperte områder.» Avisen nevner ikke at forslaget ble feid til side av et stort flertall i bystyret. Senest i juni sa alle regjeringspartiene, Arbeiderpartiet og Senterpartiet nei til Rødts forslag om offentlig boikott av «israelske varer produsert i okkuperte palestinske områder». Fædrelandsvennen erklærer i sin overskrift at «boikott er et legitimt valgkamptema». Aviser som støtter å gjøre norske kommunevalg til en kampanje for å straffe jøder noen mener bor på feil sted må finne seg i å bli stilt helt i front i Israel-fiendtlighet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart