Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Kristiansand AP: – Boikott er neppe det rette svaret

Mette Gundersen og Arbeiderpartiet vil ikke støtte SVs boikottforslag i Kristiansand. (Foto: Kristiansand AP)
Mette Gundersen og Arbeiderpartiet vil ikke støtte SVs boikottforslag i Kristiansand. (Foto: Kristiansand AP)
Liten støtte til Sosialistisk Venstrepartis boikottforslag i Kristiansand.

Onsdag skal en interpellasjon fra SVs bystyrerepresentant Lars Lied opp i bystyret i Kristiansand. Lied vil at sørlandsbyen skal boikotte varer fra israelske bosetninger. Ordlyden i forslaget minner om vedtakene som ble gjort i Tromsø og Trondheim. Der fikk boikottforslaget støtte fra Arbeiderpartiet. Det vil det ikke gjøre i Kristiansand.

– Vi har stor forståelse for SV sin sak, og er langt på vei enig i kritikken som reises. Men vår tilnærming er ikke først og fremst boikott, men heller politiske uttalelser hvor vi markerer avstand til den ulovlige bosettingen i de okkuperte områdene. Dette kan for eksempel være gjennom en fraråding av handel med israelske varer produsert på okkupert land, slik AP på Stortinget har tatt til orde for, skriver Mette Gundersen, gruppeleder for Arbeiderpartiet i Kristiansand, i en epost til Med Israel for fred.

Også i Bodø gikk Arbeiderpartiet imot en lignende boikott.

Dermed går det mot et sviende nederlag for SV i Kristiansand, hvis det i det hele tatt blir en votering. En interpellasjonen kan avvises av ordføreren uten votering, slik et lignende boikottforslag ble avvist i Moss mandag. Skulle det derimot gå mot votering vil SV trolig i beste fall få støtte av Rødt og Miljøpartiet De Grønne, slik som de fikk i Bodø. Da vil forslaget få 6 av 53 stemmer. Kristiansand styres i dag av et borgerlig flertall, som tvert imot jobber for å styrke forholdet til Israel.

– Israels okkupasjon er folkerettstridig, men som tilrettelegger for Oslo-avtalen, og rollen Norge har hatt som leder av giverlandsgruppa for palestinerne, har vi som nasjon en viktig rolle å spille også i fremtiden. Da er neppe en boikott det rette svaret, skriver Gundersen, som tidligere var varaordfører i Kristiansand.

SV vet at forslaget ikke kommer til å få flertall, likevel leverer de inn sitt forslag. Forklaringen er nok enkel: Et stort antall nordmenn tror på konspirasjonsteorier om jøder generelt og enda flere tror på løgnbilder om den jødiske staten spesielt. Det er snart valgkamp, og boikottpartiene kjemper om stemmene til jødehaterne og dem som tror på løgnbildene av Israel. Allerede på nyåret meldte SV i Kristiansand at boikott er deres viktigste kampsak i 2017.

Les mer: Hvorfor Kristiansand kan skrote SVS boikottforslag


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart