Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Preses Olav Fykse Tveit tar feil om NRKs Israel-dekning

Olav Fykse Tveit. (Foto: SEK/Studio Casagrande/Louis, flickr)
MIFFs styremedlem Jan Benjamin Rødner reagerer sterkt på at preses Olav Fykse Tveit fremstiller NRKs Israel-dekning som «svært god» og «saklig».

Preses Olav Fykse Tveit påpekte i et brev til NRK-ledelsen at Mathesons tirade må beklages «ikke bare fordi det var upassende, men også fordi det var et klart antisemittisk uttrykk».

MIFFs styremedlem Jan Benjamin Rødner er blant mange som er ambivalent til Fykse Tveits brev.

– Fykse Tveits brev er viktig for å fremstille seg selv som en venn og forsvarer av jøder, ja. Men ellers er dette aldeles forferdelig. Han benytter anledningen til å påstå at NRK har en bred og god dekning av Israel og konflikten, hvilket er langt fra tilfelle, skriver Rødner.

Som MIFF skriver i vår klage til Kringkastingsrådet, kommer Mathesons tirade ikke fra et vakuum, men fra mange tiår med anti-israelsk nyhetsformidling. I løpet av de siste tiårene har NRK aktivt arbeidet for å skape et falskt bilde av Israel i Norge.

– Som om ikke det var nok å skryte av Israel-dekningen til NRK, tillater Fykse Tveit seg å gjenta og derved forsterke noen av de falske påstandene fra Matheson. Det forbauser ikke, for han har brukt sine to første bispemøter til å fordømme Israel. Han står i spissen for press mot Israel for å gi alle Palestina-arabere rett til å flytte inn i Israel, hvilket utvilsomt ville bety landets undergang som en jødisk stat, skriver Rødner.

– Dersom presesen virkelig ville gått ut mot antisemittismen kunne han lett gjort det uten samtidig å støtte en beskrivelse av verdens eneste jødiske stat som nettopp gjør Mathesons tirade mulig, legger Rødner til.

I en kommentar til andre norske jøder avslutter Rødner slik: «Er vi virkelig så nødne for å få en slags støtte at vi synes vi bør stå med lua i hånden og takke når denne mannen gir oss et slikt dobbeltbunnet budskap? Når skal vi innse at i Norge kommer hatet mot jødene fra toppen? Fra Grunnloven paragraf 2 til NRKs og NTBs forsøk på å gi Israel skylden for manglende vaksiner til Palestina-arabere samtidig med at de unnlater å formidle at dette er PAs og Abbas’ ansvar og valg.»


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart