Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Preses Olav Fykse Tveit tar feil om NRKs Israel-dekning

Olav Fykse Tveit. (Foto: SEK/Studio Casagrande/Louis, flickr)
MIFFs styremedlem Jan Benjamin Rødner reagerer sterkt på at preses Olav Fykse Tveit fremstiller NRKs Israel-dekning som «svært god» og «saklig».

Preses Olav Fykse Tveit påpekte i et brev til NRK-ledelsen at Mathesons tirade må beklages «ikke bare fordi det var upassende, men også fordi det var et klart antisemittisk uttrykk».

MIFFs styremedlem Jan Benjamin Rødner er blant mange som er ambivalent til Fykse Tveits brev.

– Fykse Tveits brev er viktig for å fremstille seg selv som en venn og forsvarer av jøder, ja. Men ellers er dette aldeles forferdelig. Han benytter anledningen til å påstå at NRK har en bred og god dekning av Israel og konflikten, hvilket er langt fra tilfelle, skriver Rødner.

Som MIFF skriver i vår klage til Kringkastingsrådet, kommer Mathesons tirade ikke fra et vakuum, men fra mange tiår med anti-israelsk nyhetsformidling. I løpet av de siste tiårene har NRK aktivt arbeidet for å skape et falskt bilde av Israel i Norge.

– Som om ikke det var nok å skryte av Israel-dekningen til NRK, tillater Fykse Tveit seg å gjenta og derved forsterke noen av de falske påstandene fra Matheson. Det forbauser ikke, for han har brukt sine to første bispemøter til å fordømme Israel. Han står i spissen for press mot Israel for å gi alle Palestina-arabere rett til å flytte inn i Israel, hvilket utvilsomt ville bety landets undergang som en jødisk stat, skriver Rødner.

– Dersom presesen virkelig ville gått ut mot antisemittismen kunne han lett gjort det uten samtidig å støtte en beskrivelse av verdens eneste jødiske stat som nettopp gjør Mathesons tirade mulig, legger Rødner til.

I en kommentar til andre norske jøder avslutter Rødner slik: «Er vi virkelig så nødne for å få en slags støtte at vi synes vi bør stå med lua i hånden og takke når denne mannen gir oss et slikt dobbeltbunnet budskap? Når skal vi innse at i Norge kommer hatet mot jødene fra toppen? Fra Grunnloven paragraf 2 til NRKs og NTBs forsøk på å gi Israel skylden for manglende vaksiner til Palestina-arabere samtidig med at de unnlater å formidle at dette er PAs og Abbas’ ansvar og valg.»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart