Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Den norske kirke ser ut til å få ledende biskop med svært fiendtlig agenda mot Israel

Olav Fykse Tveit. (Foto: SEK/Studio Casagrande/Louis, flickr)
Olav Fykse Tveit støtter politisk krav som vil gjøre slutt på verdens eneste jødiske stat og fordømmer barrieren som beskytter israelere for islamistiske terrorister.

«Den norske kirke skal i høst sette i gang prosessen med å finne ny ledende biskop. Det tas for gitt at det blir Olav Fykse Tveit, den nåværende generalsekretæren i Kirkenes Verdensråd,» skrev Helge Simonnes, tidligere sjefredaktør i Vårt Land i Dagsavisen allerede i juli. Også en rekke kilder avisene Dagen og Vårt Land har snakket med bekrefter at Fykse Tveit er ledende kandidat.

Fykse Tveit har i årevis kjempet for etterkommerne av palestinske flyktningers såkalte «rett til å vende tilbake». Han er ikke fremmed for å gjennomføre full tilbakevendingsrett, selv om det skulle gi, som han selv skrev i DagenMagazinet 30. april 2008, «feil befolkningssammensetning i staten Israel». Fykse Tveit kjemper for at palestinerne får anerkjennelse av sin arabiske stat nummer 22 og muslimske stat nummer 57, men vil også gjøre verdens eneste jødiske stat til arabisk og muslimsk. Les mer om hvorfor palestinerne ikke har rett til å vende tilbake og hva det vil bety dersom Israel skulle bli presset til å gå med på et slikt krav.

Senest i 2018 gjentok Fykse Tveit sin støtte til palestinske flyktningers «rett til å vende tilbake til tidligere familiehjem i det som i dag er Israel». Han ba også om «hjelp og handling fra det internasjonale samfunnet til å få en slutt på blokaden av Gaza». Kirkelederen ser ut til å glemme at en FN-rapport fant at Israels sjøblokade av Gaza er lovlig etter folkeretten. Fykse Tveit vet veldig godt, men han unnlater å fortelle det, at det daglig går hundrevis av lastebiler med varer fra Israel til Gaza-stripen. Det er ingen mangel på vanlige forbruksvarer i Gaza. I stedet for å fortelle hele sannheten kaller han det en «blokade». Det korrekte er at Israel og Egypt har en kontroll av vareleveransene for å hindre at våpen og krigsmateriell blir importert til terrorgruppene i Gaza. På COGATs nettside kan du se en daglig oppdatert oversikt over mengden varer og antall personer som krysser grensen mellom Israel og Gazastripen. Uten sjøblokade og varekontroll til Gaza-stripen, ville avanserte og dødelige våpen kunne strømmet fritt inn til Hamas og de andre terrororganisasjonene. Vi kan vanskelig se hvordan det ville skapt mer rettferdighet eller mer fred.

Som leder av Kirkenes Verdensråd de siste ti årene, har Fykse Tveit vært hovedansvarlig for det såkalte ledsagerprogrammet på Vestbredden og i Jerusalem. Kirkens Nødhjelp, som er koordinator i Norge, beskriver programmet slik: «Gjennom ledsagerprogrammet utplasseres mennesker fra hele verden i utvalgte byer og landsbyer på Vestbredden og i Jerusalem. Der ledsager de palestinere og israelere som med fredelige midler arbeider mot den israelske okkupasjonen.»

Men som MIFF har påpekt tidligere, handler ikke ledsagerprogrammet bare om solidaritet. Norske deltakere har kommet tilbake og formidlet løgnkart om Israel og sammenlignet Israel med nazi-Tyskland i 1930-årene. Fykse Tveit selv har beveget seg i samme landskap. «Jeg hørte om okkupasjonen av mitt land i fem år under den andre verdenskrig som historien til mine foreldre. Nå ser jeg og hører jeg historiene om 50 år med okkupasjon…», skrev Fykse Tveit i 2017.

– Denne type språk kommer inn under definisjonen av antisemittisme til International Holocaust Remembrance Association og vedtatt av Det europeiske parlamentet 1. juni 2017, skriver NGO Monitor.

Den amerikanske teologen Robert Smith, en av lederne i Kirkenes Verdensråds Palestine Israel Ecumenical Forum (PIEF) deltok i 2015 på et seminar for boikott av Israel. «Kristen teologi som støtter zionisme er vranglære… falsk lære som må bli konfrontert,» sa Smith. «Det er avgjørende for oss alle å forstå at Israel i Bibelen, israelittene i oldtiden, ikke har koblinger på noen betydningsfull eller grunnleggende måte til den nåværende moderne staten Israel,» fortsatte han. «Det israelske samfunnet er full av rasisme og fordeler for hvite (light skin privilege),» hevdet han. Les mer i artikkelen Smurt med dine skattepenger leder norsk teolog global svertekampanje mot Israel.

Smith og andre teologer med fiendtlig agenda mot Israel har hatt fritt spillerom så lenge Kirkenes Verdensråd har vært ledet av Fykse Tveit. Den norske teologen ser på konflikten mellom israelere og palestinere som «det grunnleggende problem» i Midtøsten. Han tror det vil bli mindre religiøs ekstremisme dersom konflikten blir løst.

Dette er å snu det hele på hodet. Religiøs ekstremisme er mye mer en kilde og årsak til konflikten, enn at konflikten er en kilde til ekstremisme. Midtøsten herjes av konflikter som ikke har noe med konflikten mellom Israel og palestinerne å gjøre. Den hundre år gamle konflikten mellom jøder og arabere i landområdet Palestina kan umulig være kilden til den 1400 år gamle konflikten mellom shia- og sunni-muslimer som krever tusenvis av menneskeliv i Midtøsten hver måned. Den jødiske staten Israel har ingenting å gjøre med de dype motsetninger internt i det egyptiske samfunnet, borgerkrigen i Jemen eller oppløsningen og blodbadet i Libya – bare for å nevne noen eksempler. Kurderne har vært i dødelig kamp mot araberne i århundrer før 1948. Jødene var en forfulgt og diskriminert minoritet i arabiske land – inklusiv landområdet Palestina – lenge før Israel ble opprettet. Les mer i artikkelen Kirkelederen snur det på hodet.

I 2017 kom Mellomkirkelig råd i Den norske kirke med en uttalelse som gir full støtte til palestinsk krav som vil ødelegge Israel og advarte mot «jødisk stat». MIFF skrev artikkelen Den norske kirken skjerper sin fiendtlige front mot den jødiske staten. Valget av Fykse Tveit som preses (ledende biskop) vil bare være en ny bekreftelse på at kirkens elite ønsker at den fiendtlige agendaen mot Israel skal fortsette.

– Vi har blitt vant til Den norske kirke, representert av Mellomkirkelig råd, sitt ståsted i Israel-Palestina-konflikten. Den norske kirke sier de jobber for en bredere forståelse av konflikten, og for fred, men handler på stikk motsatt måte, sa Joav Melchior, rabbiner i Det mosaiske trossamfunn i Norge, til nyhetsbyrået NTB i oktober 2018.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart