Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Hvis du deler denne artikkelen med flest mulig skoleelever, kan flest mulig ta et informert valg. (Illustrasjonsfoto: Privat)
Hvis du deler denne artikkelen med flest mulig skoleelever, kan flest mulig ta et informert valg. (Illustrasjonsfoto: Privat)

Rabbiner Melchior: – Den norske kirke handler stikk imot fred

Joav Melchior, rabbiner i Det mosaiske trossamfunn, kommer med uvanlig sterk kritikk av Den norske kirke.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Denne uken har Oslo-biskop Kari Veiteberg rykket ut med oppfordring til å delta i årets Operasjon Dagsverk. Et innlegg av Veiteberg er publisert på kirken.no og i flere aviser.

I årets Operasjon Dagsverk skal norske skoleelever gi over 20 millioner kroner til organisasjoner som kjemper for politiske krav som vil fjerne verdens eneste jødiske stat og erstatte den med arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. På vei mot dette målet, kjemper mottakerne av OD-pengene for «bred økonomisk boikott» av Israel. Aktivitetene til minst en av ODs palestinske samarbeidspartnere kommer klart inn under det som tysk sikkerhetstjeneste beskriver som antisemittisme. I Norge vil ensidig og demoniserende framstilling av Israel skape falske bilder av Israel i seks årskull med skoleelever. Les mer om alt dette i artikkelen Ti grunner til at du ikke bør delta i Operasjon Dagsverk.

Dagen etter at MIFF publiserte våre ti argumenter 18. september, publiserte OD en ny film. Der viste de klipp av en palestinsk jente som hyller terrorledere og oppmuntrer til selvmordsbombing. De kommer også med nye falske og demoniserende anklager mot Israel.

Ingenting av dette får Oslo-biskop Kari Veiteberg, og heller ikke Berit Hagen Agøy, generalsekretær i Mellomkirkelig råd til å vakle i troen. Begge to oppmuntrer entusiastisk til å delta i årets Operasjon Dagsverk.

Nyhetsbyrået NTB har spurt Joav Melchior, rabbiner i Det mosaiske trossamfunn i Norge, hva han tenker om utspillet fra kirkelederne.

– Vi har blitt vant til Den norske kirke, representert av Mellomkirkelig råd, sitt ståsted i Israel-Palestina-konflikten. Den norske kirke sier de jobber for en bredere forståelse av konflikten, og for fred, men handler på stikk motsatt måte, svarer Melchior.

Mandag 8. oktober gjenga avisen Vårt Land følgende uttalelser fra Joav Melchior:

«Det mosaiske trossamfunn har bedt elever om ikke å delta på årets OD-dag.

– KFUK-KFUM sier de oppmuntrer til ikke-voldelig motstand av okkupasjonen. Det gir inntrykk av en fredelig kampanje. Problemet er at konflikten blir fremstilt på en måte som ikke bidrar til fred, fordi hele skylden legges på den ene parten, sier han.

Melchior mener KFUK-KFUM aksepterer «en propaganda som demoniserer Israel».

– For eksempel er et av målene for årets aksjon traumebehandling av palestinsk ungdom som har vært i fengsel. Det rettes oppmerksomhet mot det grusomme, israelske militæret som fengsler uskyldige tenåringer. Men de nevner ikke at mange palestinske ungdommer har utført terroraksjoner og mord med oppmuntring fra store deler av det palestinske samfunnet.»

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart