Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Se den himmelskrikende forskjellen på hva OD sier og hva en palestinsk fange sier

Ahed Tamimi forteller at fengselstiden i Israel var preget av studier og sosialt samvær. (Skjermdump fra RT, via StandWithUs)
Ahed Tamimi forteller at fengselstiden i Israel var preget av studier og sosialt samvær. (Skjermdump fra RT, via StandWithUs)
Ny propagandafilm fra Operasjon Dagsverk.

Onsdag 19. september publiserte Operasjon Dagsverk en ny propagandafilm på YouTube. Filmen kom mindre enn to uker etter ODs forrige propagandafilm, hvor norske skoleelever ble servert en serie ensidige anklager mot de israelske forsvarsstyrkene og graffiti som feirer 30-års jubileet til terrororganisasjonen Hamas. Filmen inneholdt også kart hvor Israel er utslettet.

Fortellerstemmen i den nye filmen innleder med denne salven:

«Se for deg at du er født og oppvokst i en stat hvor det har vært konflikt i over 70 år. Hvor vold er den naturlige måten å løse konflikt på. Hvor du ikke kan bevege deg fritt, fordi soldater kontrollerer plassen du bor på. Se for deg at du blir fengslet i et annet land som vennene og familien din ikke får reist til. I fengselet blir du utsatt for vold, nektet både søvn, advokat, tolk og en rettferdig rettssak. På grunn av de fysiske og psykiske påkjennelsene ender du opp med å droppe ut av skolen. Dette er kanskje ikke din hverdag, men for ungdommene i Palestina er dette realiteten.»

Bildene i bakgrunnen skifter hele tiden, men når fortellerstemmen sier «realiteten», viser OD-filmen Ahed Tamimi.

Ahed Tamimi avbildet i OD-filmen. (Skjermdump fra YouTube)
Ahed Tamimi avbildet i OD-filmen. (Skjermdump fra YouTube)

Hva var realiteten for fangeoppholdet til Tamimi? Hva svarer hun når hun selv får spørsmål om hvordan fangeoppholdet var?

Ahed Tamimi: «Det var mange ting jeg gjorde der. Som jeg sa tok jeg kurs i rettslære [jus]. Vi brukte mye tid på det. Vi studerte for videregående skole. Jeg leste bøker, vi sang, vi laget til og med felles frokoster. Hvert rom tok med sin egen mat, og vi hadde felles frokost ute. Vi spiste også lunsj sammen for det meste. Vi hadde også fester, vi sang og danset. Vi gjorde mange ting mens vi tilbrakte tiden sammen, som å se på tv og hoppe rundt i rom og gå crazy. Vi gjorde mange ting.»

Dette var Tamimis egne ord til den russiske tv-stasjonen RT etter noen måneder i israelsk fengsel.

Operasjon Dagsverk tar feil. Palestinske fanger får som hovedregel tolk (hvis ikke de involverte israelerne selv snakker arabisk), advokat og en rettferdig rettssak etter gjeldende lover, bortsett fra de ekstremt få tilfellene hvor mindreårige blir holdt i forvaring. Slik forvaring (administrative detention) blir i første rekke brukt når sikkerhetssituasjonen krever det, for eksempel dersom identiteten til etterretningskilder må røpes i forbindelse med en rettsbehandling. Ifølge menneskerettighetsorganisasjonen B’Tselem holdt Israel kun tre mindreårige palestinere i forvaring ved utgangen av juni 2018. Vestlige land bruker tilsvarende tiltak i bekjempelse av terror. Israel har lover som forbyr vold og tortur mot fanger.

Tirsdag 12. juni 2018 ble den jordanske journalisten Yousef Alawnah intervjuet av tv-stasjonen Saudi 24. Han har tidligere sonet 30 måneder i israelsk fengsel fordi han ble domfelt for å ha smuglet eksplosiver.

– Jeg skammer meg når jeg tenker på forskjellen mellom israelske og arabiske fengsler. I biblioteket til et israelsk fengsel er det mellom 30.000 og 40.000 bøker, sier Alawnah.

– På arabisk? spør intervjueren.

– Ja, selvfølgelig. De har alle de viktige bøkene, historiebøker, bøker mot Israel og mot zionismen. Til og med Hitlers Mein Kampf er der. Vi hadde mulighet til å få kultur, til å lese og studere mange ting i fengsel. Fengsel var som en utdanningsinstitusjon. De første fangene hadde betalt en pris, men jeg må dessverre innrømme at i forhold til arabiske fengsler…

– Og det er ikke bare fengslene. Tenk på hva araberne har gjort mot hverandre. Dersom jødene okkuperte Syria eller Irak, ville de ha gjort alle disse tingene? Hadde jødene drept like mange syrere, palestinere, egyptere, jordanere, libanesere, irakere og andre som Irans militser drepte i Mosul eller i Aleppo? Nei. Har sunni-fangene i Irak bøker å lese? Fangene i de underjordiske fengslene til det syriske regimet. (…) Tror du de har bøker? spurte Alawnah retorisk.

Arabiske fanger i israelske fengsel har ikke bare hatt tilgang til bøker, men også fått gratis universitetsutdannelser. Utdanningstilbudet ble trukket tilbake for fanger dømt for terrorforbrytelser i 2011.

Det er MEMRI som har oversatt og tekstet intervjuet på engelsk. Alawnahs uttalelser ble først gjengitt av MIFF i juli 2018.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart