Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Hun kommer til «Kirkeuka for fred», på hjemmebane vil hun utsulte og utarme israelerne

Sama Anfous har publisert et nyhetsinnslag hvor hun (eller en som ligner henne på en prikk) lærer opp et barn i å unngå israelske varer. (Skjermdump fra YouTube)
Kirkeuka presenterer Sama Anfous som «en ung palestinsk stemme med håp om fred». På hjemmebane kjemper hun for forbrukerboikott av israelske varer.

Bakgrunn

Fra 15. september til 22. september 2019 arrangeres den såkalte «Kirkeuka for fred i Palestina og Israel». Arrangører er Mellomkirkelig Råd for Den norske kirke, Norske kirkeakademier, Kirkens Nødhjelp, KFUK-KFUM Global, Norges KFUK-KFUM, Kvekerhjelp, Kvekersamfunnet, GodGave, Norges Kristelige Studentforbund, Stiftelsen Karibu og Sabeels Venner. De siste årene har MIFF satt et kritisk søkelys på dette arrangementets innhold og vinkling.

Gjest på «Kirkeuka» 2019

På nettsiden til «Kirkeuka» blir den palestinske kvinnen Sama Anfous fra organisasjonen Kairos Palestina presentert som en av årets gjester. Slik blir hun omtalt: «Sama har bakgrunn i journalistikk, og hun brenner for å jobbe med marginaliserte grupper i deres kamp for sosial endring. Hun jobber for tiden med å trene unge voksne i hvordan de kan bruke multimedia for å bryte stereotypier og fremme rettferdig fred. En ung palestinsk stemme med håp om fred!»

Det høres fint ut, men på hjemmebane er ikke Sama like fredelig. Senest i sommer la hun ut en nyhetsreportasje fra en tv-stasjon på Facebook og YouTube der hun oppfordrer palestinere til å boikotte israelske varer. Som kommentar på Facebook skriver hun på arabisk at kvaliteten på produktene ikke er viktig. Det som er viktig er å unngå varer som er produsert i Israel. Facebooks oversettelse antyder at hun anklager «sjakaler for å drepe» palestinerne. Ifølge Google Translate sier hun at «okkupasjonen fyller oss med kreft og dreper oss sakte». MIFF kan ikke vite hva som er mest korrekt, men Sama tagger i hvert fall den anti-israelske BDS-kampanjen. BDS står for Boikott, Deinvesteringer og Sanksjoner. Kairos Palestine, som arrangørene av «Kirkeuka» oppgir at Sama representerer, går offisielt inn for boikott av Israel. Etter andre verdenskrig har mest mulig samhandel og samarbeid vært viktige virkemidler for å skape fred mellom landene i Europa. Sama, derimot, mener altså at veien til fred går gjennom utsulting og utarming av israelerne.

Et annet viktig spørsmål er hva slags fred hun egentlig ser for seg. På Instagram-siden, som hun ser ut til å drive i datterens navn, er det flere bilder av kart og kartomriss der Israel mangler. Alt land fremstilles som «Palestina». I en kommentar under et filmopptak av datteren som leker med en drage, har Sama skrevet på arabisk: «Som steinen blir brukt av mange av oss, har flyet [dragen] også blitt et kreativt [emoji av muskel]». Med mindre Google Translate gjør urettferdighet mot Samas arabiske språkføring, ser dette ut til å være et hint om dragene og ballongene som Hamas-regimet på Gazastripen bruker for å angripe og stifte branner i Israel. En ballong-emoji er også inkludert i kommentaren. «Kirkeuka» sier Sama kjemper for «sosial endring». Hun vil dessverre ikke bidra til noen «sosial endring» for palestinerne så lenge hun ser steinkasting, branndrager og brannballonger som kreative og effektive våpen.

Sama har også en blogg. I april 2017 omtalte hun Israels sikkerhetsbarriere som «den israelske apartheidmuren». I februar 2014 æret hun et medlem av terrororganisasjonen PFLP som skal ha nektet å overgi seg til israelske styrker og døde idet bygningen han skjulte seg i ble revet. I september 2013 skrev hun hyllest til palestinere som er fengslet i Israel. Mange av dem sitter dømt for terror og vold mot israelske sivile.

I et blogginnlegg på engelsk og publisert i november 2013 finner vi endelig spor av at Sama engasjerer seg for marginaliserte grupper internt i det palestinske samfunnet. Det ser ut til å være en protest mot at jenter blir giftet bort før de er voksne. «I 2010 var 21,8 prosent av palestinske jenter under 18 år gift,» heter det i en av statistikkene som Sama har gjengitt i blogginnlegget.

  • Hva synes du om konseptet «Kirkeuka for fred i Israel og Palestina»? – Skriv ditt svar i kommentarfeltet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart