Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kirkeuka ble avsluttet med løgnkart til kirkekaffen

Berit Mortensen deltok i gudstjenesten i Sandessjøen kirke søndag 1. oktober 2017. (Foto: Privat)
Berit Mortensen deltok i gudstjenesten i Sandessjøen kirke søndag 1. oktober 2017. (Foto: Privat)
Hvordan gikk det da konen til Odd Karsten Tveit underviste i historie i Sandnessjøen kirke?

«Håp i det nyfødte barn» var overskriften for gudstjenesten i Sandnessjøen kirke søndag 1. oktober. Gudstjenesten var del av den såkalte «Kirkeuka for fred i Palestina og Israel» (se mer under).

Både under gudstjenesten og til kirkekaffen fikk Berit Mortensen, konen til pensjonert NRK-korrespondent Odd Karsten Tveit, presentere sitt høyst prisverdige hjelpearbeid for å utvikle jordmortjenesten for palestinere på Vestbredden. Innsatsen over flere tiår har vært formidabel, og mange gravide og barselkvinner nyter nå godt av de helsereformene Mortensen har innført. Det høres ut som et fantastisk arbeid.

Men Mortensen nøyde seg ikke med beskrivelser av sitt helsearbeid. Hun prøvde seg også som historiker, viser videoopptak fra samlingen som MIFF har sett.

Etter å ha vist de få og aldrende deltakerne hvor Israel og Palestina ligger i forhold til Middelhavet og Europa, dro hun fram palestinernes fire løgnkart under kirkekaffen. MIFF har nøye korrigert framstillingen både i grafisk kortform og med flere ord. Mortensen sa ingenting som korrigerte de feilaktige framstillinger i kartene, snarere tvert imot.

«I 1947 så het det ‘Palestine’, fordi det var fortsatt en britisk koloni som skulle da bli selvstendig, slik som de fleste koloniene ble etter andre verdenskrig,» sa Mortensen. Hun fortalte ikke at Folkeforbundet enstemmig hadde gitt Storbritannia mandat om å legge til rette for et jødisk nasjonalt hjemland i hele dette området.

Mortensen hevdet palestinerne, «et folk som ikke hadde stått for antisemittismen», ble «rammet» av at jødene måtte flykte fra antisemittisme i Europa. Hun nevnte ikke noe om at jødene var blitt systematisk undertrykket i den muslimske verden i århundrer, inkludert det geografiske området Palestina. Hun nevnte heller ingenting om den tette forbindelsen mellom palestinske ledere og nazistene i mellomkrigstiden.

Mortensen viste også fram bilde av «halvparten av jordmødrene i Betlehem». Hun kommenterte ikke hvorfor alle de over 30 kvinnene på bildet har hijab, i en by som for bare 50 år siden hadde 46 prosent kristne.

 

Bakgrunn

De siste årene har MIFF satt et kritisk søkelys på innhold og vinkling i Kirkeuka.

De norske arrangørene for Kirkeuka er KFUK-KFUM Global, Norske kirkeakademier, Kirkens Nødhjelp, Kvekerhjelp, Kvekersamfunnet, Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, Norges Kristelige Studentforbund, Sabeels Venner Norge og Stiftelsen Karibu. De fleste av dem støtter boikott av Israel i en eller annen form. De fleste arbeider for at millioner av etterkommere av palestinske flyktninger får “rett til å vende tilbake” inn i Israel, uten å ta hensyn til at Israel opphører å være en jødisk stat.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart