Bård Tufte Johansen
Bård Tufte Johansen, programleder i Nytt på nytt, anklager Israel for etnisk rensning 9. april 2021. (Skjermdump fra nrk.no)

Nytt på nytts besettelse av å demonisere Israel fortsetter

For tredje gang på ett år kommer anklage mot Israel om folkemord eller etnisk rensning i Nytt på nytt.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det er et yndet prosjekt i NRKs gullrekke: Israelerne, mange av dem etterkommere av Holocaust-overlevere og flyktninger fra systematisk diskriminering i den arabiske verden, skal framstilles som massedrapsmenn.

18. mars 2019 ble det framsatt folkemordanklage mot Israel på Lindmo.

Fredag 27. mars 2020 var komiker Sigrid Bonde Tusvik gjest i humorprogrammet «Nytt på nytt». – Israelerne jobber hundre prosent med å drepe palestinerne, sa hun.

15. januar 2021 insinuerte Nytt på nytts programleder at Israel snart skal begå folkemord mot palestinerne.

NRKs programleder Shaun Henrik Matheson ville vise at han også er en av de tøffeste gutta på NRK-huset, og kom med en antisemittisk tirade i sitt radioprogram 2. februar 2021.

Fredag 9. april var Nytt på nytt igjen på banen.

Først viste de fram en hebraisk tekst som programleder Bård Tufte Johansen leser på tullehebraisk. «Frykt for utkastelse i Sjeik Jarrah». Deretter fortsetter vitsingen rundt dette i flere minutter, og det slår litt alle veier.

Men så avslutter Bård Tufte Johansen slik: «Nesten 1000 palestinere er i ferd med å bli kastet ut av hjemmene sine i Øst-Jerusalem. Utkastelsen av palestinere i Øst-Jerusalem har foregått over flere år. Ja, du vet hva de sier om etnisk rensning: Hastverk er lastverk.»

Bare så det er klart:

Ironi er sjelden god når den ikke lenger har noe kontakt med virkeligheten. Andelen arabere i Jerusalem økt fra 27 prosent i 1967, til 32 prosent i 2003 og videre til omlag 36 prosent i dag. (World Population Review oppgir 34 prosent muslimer og 2 prosent kristne, de aller fleste av disse identifiserer seg som arabere og/ eller palestinere.)

Israel vant kontroll over hele Jerusalem i 1967. Den gang var det 67.609 muslimer og kristne i byen. For å forenkle, regner vi alle disse som arabere/ palestinere, selv om det blant både muslimer og kristne vil være mindre grupper som tenkte og tenker på seg selv med andre nasjonale identiteter (armenere, kurdere, tyrkiske, tsjerkessere etc.)

20 år senere hadde antallet arabere/ palestinere økt til 196.800, nesten en tredobling.

54 år senere er antallet arabere/ palestinere på full fart mot 350.000, over en femdobling.

Du vet hva man sier om NRK: De lar aldri fakta stå i veien når det er en sjanse til å demonisere verdens eneste jødiske stat.

Det er en virkelig etnisk rensning i Midtøsten som Nytt på nytt aldri snakker om: For 60 år siden var det ca. én million jøder i hele den arabiske verden – nå er det færre enn fem tusen igjen. Den arabiske verden hadde ikke, og har ikke, plass for sine jøder til å leve i fred, frihet og verdighet.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart