Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Nytt på nytts besettelse av å demonisere Israel fortsetter

Bård Tufte Johansen
Bård Tufte Johansen, programleder i Nytt på nytt, anklager Israel for etnisk rensning 9. april 2021. (Skjermdump fra nrk.no)
For tredje gang på ett år kommer anklage mot Israel om folkemord eller etnisk rensning i Nytt på nytt.

Det er et yndet prosjekt i NRKs gullrekke: Israelerne, mange av dem etterkommere av Holocaust-overlevere og flyktninger fra systematisk diskriminering i den arabiske verden, skal framstilles som massedrapsmenn.

18. mars 2019 ble det framsatt folkemordanklage mot Israel på Lindmo.

Fredag 27. mars 2020 var komiker Sigrid Bonde Tusvik gjest i humorprogrammet «Nytt på nytt». – Israelerne jobber hundre prosent med å drepe palestinerne, sa hun.

15. januar 2021 insinuerte Nytt på nytts programleder at Israel snart skal begå folkemord mot palestinerne.

NRKs programleder Shaun Henrik Matheson ville vise at han også er en av de tøffeste gutta på NRK-huset, og kom med en antisemittisk tirade i sitt radioprogram 2. februar 2021.

Fredag 9. april var Nytt på nytt igjen på banen.

Først viste de fram en hebraisk tekst som programleder Bård Tufte Johansen leser på tullehebraisk. «Frykt for utkastelse i Sjeik Jarrah». Deretter fortsetter vitsingen rundt dette i flere minutter, og det slår litt alle veier.

Men så avslutter Bård Tufte Johansen slik: «Nesten 1000 palestinere er i ferd med å bli kastet ut av hjemmene sine i Øst-Jerusalem. Utkastelsen av palestinere i Øst-Jerusalem har foregått over flere år. Ja, du vet hva de sier om etnisk rensning: Hastverk er lastverk.»

Bare så det er klart:

Ironi er sjelden god når den ikke lenger har noe kontakt med virkeligheten. Andelen arabere i Jerusalem økt fra 27 prosent i 1967, til 32 prosent i 2003 og videre til omlag 36 prosent i dag. (World Population Review oppgir 34 prosent muslimer og 2 prosent kristne, de aller fleste av disse identifiserer seg som arabere og/ eller palestinere.)

Israel vant kontroll over hele Jerusalem i 1967. Den gang var det 67.609 muslimer og kristne i byen. For å forenkle, regner vi alle disse som arabere/ palestinere, selv om det blant både muslimer og kristne vil være mindre grupper som tenkte og tenker på seg selv med andre nasjonale identiteter (armenere, kurdere, tyrkiske, tsjerkessere etc.)

20 år senere hadde antallet arabere/ palestinere økt til 196.800, nesten en tredobling.

54 år senere er antallet arabere/ palestinere på full fart mot 350.000, over en femdobling.

Du vet hva man sier om NRK: De lar aldri fakta stå i veien når det er en sjanse til å demonisere verdens eneste jødiske stat.

Det er en virkelig etnisk rensning i Midtøsten som Nytt på nytt aldri snakker om: For 60 år siden var det ca. én million jøder i hele den arabiske verden – nå er det færre enn fem tusen igjen. Den arabiske verden hadde ikke, og har ikke, plass for sine jøder til å leve i fred, frihet og verdighet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart