Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Fredrik Græsvik gjør seg selv til PR-mann for Hamas

Skjermdump fra TV2s Facebook-side 6. mars 2017.
Skjermdump fra TV2s Facebook-side 6. mars 2017.
"Ikke bruk ekstremistene i MIFF som referanse," skrev Fredrik Græsvik på Twitter 16. mai.

I en twitter-samtale 16. mai ble TV2s utenrikskorrespondent Fredrik Græsvik presentert med lenke til MIFFs norske gjengivelse av Hamas-charteret fra 1988. «Ikke bruk ekstremistene i MIFF som referanse,» var Græsviks korte svar.

Græsvik har ikke påpekt noen feil i MIFFs oversettelse av Hamas-charteret.

Videre i Twitter-samtalen skrev Græsvik: «I likhet med mange andre journalister har jeg snakket med bevegelsens ledelse. De ønsker kontroll over områdene som er frarøvet palestinerne. Kommer Israel dem i møte med en stat bestående av hele Vestbredden og Gaza vil de visstnok pragmatisk akseptere Israels grenser.»

Dette er feil.

1. mai 2017 offentliggjorde Hamas et nytt politisk dokument.

Det ligger fortsatt på Hamas sin offisielle nettside, og ser slik ut.

I artikkel 20 skriver Hamas at de avviser ethvert alternativ til en full og fullstendig frigjøring av Palestina, fra elven til havet.

I artikkel 18 skriver Hamas at opprettelsen av staten Israel er fullstendig illegal.

Det nye politikkdokumentet til Hamas fra 2017 opphevet ikke Hamas-charteret fra 1988, hvor det slås fast at islam vil utslette Israel.

Etter at vestlige medier, inkludert NRK og NTB i Norge, meldte at Hamas ikke lenger ville utslette Israel i 2017, rykket Hamas-ledelsen ut med en korreksjon.

– Etter at vi har frigjort Palestina fra 1967-linjene vil vi kjempe for å befri resten av Palestina og territoriene fra 1948. Det vil ikke være noen forhandlinger, sa Zahar på en pressekonferanse i Gaza, ifølge den israelske avisen Times of Israel.

– Selv om Hamas skulle frigjøre 99,9 prosent av Palestina [inkludert dagens Israel] vil vi aldri gi opp å frigjøre den siste biten. Vi kan ikke religiøst, moralsk eller nasjonalistisk gi fra oss én tomme av landet Palestina, sa Zahr.

Græsvik velger å fremstille en islamistisk organisasjonen (som EU klassifiserer som en terrororganisasjon) som kompromissvillig, samtidig som han fremstiller en norsk interesseorganisasjon til støtte for at en jødisk stat skal kunne bestå som ekstremister. Forstå det den som kan.

Ta deg tid til å høre hva Hamas-lederne sier til sine tilhengere, og ikke til Græsvik.

– Vi trenger god journalistikk, sa Græsvik i 2017. Han sa at det er viktig å skille mellom journalistikk og oppspinn. Græsvik var “skikkelig bekymra for alle de usannheter og løgner som spres via sosiale medier og useriøse nettsteder”. Og han var bekymret over “tøv som fremstilles som det er harde fakta eller nyheter, uten på noen som helst måte å være det”.

Vi i MIFF har prøvd å berge Græsvik fra oppspinn gjentatte ganger.

I juli 2014 spant Græsvik opp en påstand om at MIFF hadde påstått at han formidlet løgn. Vi hadde ikke uttalt oss om Græsvik i det hele tatt.

I mai 2015 spant Græsvik opp en påstand om at “Israel-Palestina-konflikten har lagt grunnlag for konflikten i Afghanistan“. Tøv indeed.

Høsten 2017 kom Græsvik med en bok. TV2 journalisten er god med telelinse, helt på viddene med vidvinkel, konkluderte MIFF.

MIFF nye bok Det falske bildet av Israel viser hvordan Fredrik Græsvik og andre norske journalister har tegnet et falskt bilde av Israel gjennom mange år.  Klikk her for å bestille boken nå.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart