Skjermdump fra TV2s Facebook-side 6. mars 2017.
Skjermdump fra TV2s Facebook-side 6. mars 2017.

Fredrik Græsvik gjør seg selv til PR-mann for Hamas

"Ikke bruk ekstremistene i MIFF som referanse," skrev Fredrik Græsvik på Twitter 16. mai.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

I en twitter-samtale 16. mai ble TV2s utenrikskorrespondent Fredrik Græsvik presentert med lenke til MIFFs norske gjengivelse av Hamas-charteret fra 1988. «Ikke bruk ekstremistene i MIFF som referanse,» var Græsviks korte svar.

Græsvik har ikke påpekt noen feil i MIFFs oversettelse av Hamas-charteret.

Videre i Twitter-samtalen skrev Græsvik: «I likhet med mange andre journalister har jeg snakket med bevegelsens ledelse. De ønsker kontroll over områdene som er frarøvet palestinerne. Kommer Israel dem i møte med en stat bestående av hele Vestbredden og Gaza vil de visstnok pragmatisk akseptere Israels grenser.»

Dette er feil.

1. mai 2017 offentliggjorde Hamas et nytt politisk dokument.

Det ligger fortsatt på Hamas sin offisielle nettside, og ser slik ut.

I artikkel 20 skriver Hamas at de avviser ethvert alternativ til en full og fullstendig frigjøring av Palestina, fra elven til havet.

I artikkel 18 skriver Hamas at opprettelsen av staten Israel er fullstendig illegal.

Det nye politikkdokumentet til Hamas fra 2017 opphevet ikke Hamas-charteret fra 1988, hvor det slås fast at islam vil utslette Israel.

Etter at vestlige medier, inkludert NRK og NTB i Norge, meldte at Hamas ikke lenger ville utslette Israel i 2017, rykket Hamas-ledelsen ut med en korreksjon.

– Etter at vi har frigjort Palestina fra 1967-linjene vil vi kjempe for å befri resten av Palestina og territoriene fra 1948. Det vil ikke være noen forhandlinger, sa Zahar på en pressekonferanse i Gaza, ifølge den israelske avisen Times of Israel.

– Selv om Hamas skulle frigjøre 99,9 prosent av Palestina [inkludert dagens Israel] vil vi aldri gi opp å frigjøre den siste biten. Vi kan ikke religiøst, moralsk eller nasjonalistisk gi fra oss én tomme av landet Palestina, sa Zahr.

Græsvik velger å fremstille en islamistisk organisasjonen (som EU klassifiserer som en terrororganisasjon) som kompromissvillig, samtidig som han fremstiller en norsk interesseorganisasjon til støtte for at en jødisk stat skal kunne bestå som ekstremister. Forstå det den som kan.

Ta deg tid til å høre hva Hamas-lederne sier til sine tilhengere, og ikke til Græsvik.

– Vi trenger god journalistikk, sa Græsvik i 2017. Han sa at det er viktig å skille mellom journalistikk og oppspinn. Græsvik var “skikkelig bekymra for alle de usannheter og løgner som spres via sosiale medier og useriøse nettsteder”. Og han var bekymret over “tøv som fremstilles som det er harde fakta eller nyheter, uten på noen som helst måte å være det”.

Vi i MIFF har prøvd å berge Græsvik fra oppspinn gjentatte ganger.

I juli 2014 spant Græsvik opp en påstand om at MIFF hadde påstått at han formidlet løgn. Vi hadde ikke uttalt oss om Græsvik i det hele tatt.

I mai 2015 spant Græsvik opp en påstand om at “Israel-Palestina-konflikten har lagt grunnlag for konflikten i Afghanistan“. Tøv indeed.

Høsten 2017 kom Græsvik med en bok. TV2 journalisten er god med telelinse, helt på viddene med vidvinkel, konkluderte MIFF.

MIFF nye bok Det falske bildet av Israel viser hvordan Fredrik Græsvik og andre norske journalister har tegnet et falskt bilde av Israel gjennom mange år.  Klikk her for å bestille boken nå.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart