Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

VG forteller ikke at fotografen de bruker heier på EU-listet terrororganisasjon

Fotografen Ezzedine Muasher med merket til terrorgruppen festet rundt armen sin. (Foto: Skjermdump)
Hyller terrororganisasjon og drømmer om å fjerne Israel fra kartet.

Natt til mandag 12. februar ble to israelske gisler reddet av israelske soldater i en halsbrekkende redningsoperasjon i byen Rafah sør på Gazastripen. I forbindelse med redningsoperasjonen oppstod det harde kamper mellom israelske soldater og terroristene som voktet gislene.

Det israelske forsvaret bombet flere bygg i området for å få reddet gislene og soldatene ut i live fra Hamas-terroristene som prøvde å stanse dem. Flere titalls mennesker ble drept i de israelske luftangrepene.

Hvor mange som var terrorister og hvor mange som var sivile vites ikke, men et bilde av en jente som ble drept i luftangrepet har spredt seg i sosiale medier. I stedet for å problematisere hvordan Hamas ved å gjemme gisler blant sivile bruke sivilbefolkning som menneskelige skjold, blir bildet brukt til å demonisere Israel.

Onsdag 14. februar publiserte VG en stor artikkel om bildet. Her kommer journalist Kyrre Lien med grove skildringer av hva bildet viser.

«Hun henger fast i en betongvegg etter den rosa genseren. Kroppen er livløs, beinet avrevet. Nedover veggen renner det blod», skriver VG. De har også publisert et bilde i artikkelen av den livløse kroppen i en sladdet versjon.

(MIFF kan ikke huske at VG kom med slike skildringer av de mange grove bildene etter Hamas sin massakre mot israelere 7. oktober.)

VG har også intervjuet fotografen av bildet, som avisen skriver går verden rundt, Ezzedine Muasher. Det VG ikke forteller er at fotografen ved flere anledninger har hyllet al-Aqsa-martyrenes brigader, som er utpekt som en terrororganisasjon av Israel, Den europeiske union (EU), USA, Canada, Japan og New Zealand.

Al-Aqsa-martyrenes brigader er en terrororganisasjon drevet av palestinsk nasjonalisme og antisemittisme. I mars 2022 stod gruppen bak et terrorangrep i den ultraortodokse forstaden Bnei Brak utenfor Tel Aviv, hvor fem mennesker ble skutt og drept på åpen gate.

Bildene fra åstedet var ekstremt brutale, men den gangen kom det ingen grove skildringer i VG om hvordan ofrene hadde blitt henrettet på kloss hold med et automatgevær. Faktisk var VGs eneste omtale av det brutale terrorangrepet en mindre notis.

Fotografen VG har intervjuet, som ukritisk får lov til å uttale at Israel «planlegger å massakrere sivile» i Rafah, har publisert videoer av seg selv i sosiale medier med banneret til Al-Aqsa-martyrenes brigader festet rundt armen. Han har også lagt ut en hyllest av en av de militære lederne i terrorgruppen.

På X, tidligere kjent som Twitter, har han lagt ut et bilde hvor Israel er fjernet fra kartet. «Hele landet tilhører oss», skriver han.

Det er mulig at VG ikke var kjent med intervjuobjektets tilknytning til den palestinske terrororganisasjonen, men VG vet godt at alle de intervjuer på Gazastripen ikke kan si noe annet enn det narrativet Hamas godkjenner.

Sier man noe som Hamas ikke godkjenner, risikerer man å bli drept. Det finnes heller ingen form for pressefrihet på Gazastripen. Enten har journalistene der en tilknytning til Hamas, ellers så er de for redd for Hamas til å publisere noe annet enn hva den palestinske terrorgruppen godkjenner.

På Twitter har den palestinske journalisten gitt klart uttrykk for at Israel skal fjernes på kartet.

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart