Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Maskerte pøbler gikk til angrep da israelske tenåringer spilte fotball på Skagerak Arena

Den voldelige intifadaen kom til Skien 26. mars 2024. (Skjermdump fra privat video)
Tirsdag 26. mars forsøkte voldelige, maskerte pøbler å ta seg inn på stadion hvor israelske tenåringer spilte fotballkamp i Telemark.

Fotballforbundet og UEFA kneler for anti-israelske provokatører – stenger tribunene i Skien, meldte MIFF 20. mars. De siste dager har Norge, Israel, Bosnia og Montenegro spille kvalifiseringskamper til Gutter 19 EM i fotball på Skagerak Arena i Skien. Høydepunktet var i ettermiddag, da Norge og Israel spilte kamp som begynte kl. 15.00. MIFF inviterte først våre medlemmer til å se på kampen, men Fotballforbundet og UEFA valgte å stenge for publikum på grunn av sikkerhetsrisikoen fra anti-israelske provokatører. MIFF svarte med å avblåse oppmøte til kampen.

Men de voldelige anti-israelske pøblene lot seg ikke stoppe. I ettermiddag møtte et stort antall av dem opp utenfor Skagerak Arena, mange av dem maskerte. Videobilder fra hendelsen publisert i lokale medier og klipp som MIFF har fått tilsendt viser pøbler som kaster steiner og fyrverkeri mot politiet bak inngangsporten til arenaen. Video viser også politistyrker som driver voldspøblene tilbake med pepperspray. NRK skriver også at journalister er blitt angrepet med fyrverkeri og steiner.

Varden rapporterer at aktivistene prøvde å rive opp porten.

– Det er kaos her. Flere politifolk er bevæpnet og har også på seg gassmasker, sier en av journalistene til Varden.

I et videoklipp publisert av Telemarksavisa hører man en kvinnestemme rope til voldspøblene: «Dere som står ved siden av stadion bes om å komme tilbake. Vi skal stå samlet. Vi skal ikke begynne å krangle og krige med politiet.» Tilsynelatende var det ingen som hørte på henne. De mer fredelig innstilte Palestina-aktivistene visste ikke hvilke troll de hadde sluppet fri.

Man kan bare undre seg hva som ville skjedd med de unge israelske fotballspillerne dersom disse voldelige pøblene hadde klart å ta seg inn på stadion.

30. oktober skrev MIFF: Fra nesten alle land i Europa kommer det nå meldinger om eksplosjon i antisemittiske angrep og ytringer. Igjen er forfølgelsen på rent rasistisk grunnlag. (…) Mye av den antisemittiske bølgen som nå skylder over Europa, blir drevet fram av andre- og tredjegenerasjons innvandrere fra arabisk-muslimske land – barnebarna og oldebarna av araberne som drev jødene ut av Midtøsten og Nord-Afrika på 1950- og 1960-tallet.

Dagens situasjon stiller folk i Norge og Europa på prøve. Vil vi godta at jøder skremmes og trakasseres ut av våre land, eller vil vi stå opp mot de islamistiske, høyreekstreme og venstreekstreme kreftene som fremmer jødehat?

Vil du ha et land hvor nasjonalistiske og islamistiske voldsaktivister får styre hvem som kan spille fotball eller hvem som kan se på fotball? Eller vil du ha et land hvor slike voldspøbel blir arrestert og fordømt?

NRK var rask med å fjerne feil

I NRKs artikkel om bråket i Skien hadde de først inkludert følgende setninger:

«– Vi lar oss ikke skremme vekk fra dette idrettsarrangementet, uttalte leder av «Med Israel for fred», Conrad Myrland til NRK i forrige uke.

Myrland sa også at det er viktig for alle de som liker fotball å møte opp – enten de heier på Norge eller Israel.»

MIFF sendte e-post til NRK med følgende kommentar:

Denne uttalelsen ga jeg før det ble kjent at kampen ble stengt for publikum, noe NRK har unnlatt å fortelle sine lesere! Etter at kampen ble stengt for publikum har MIFF informert våre medlemmer om dette, og avblåst alt oppmøte ifm. kampen. Vennligst ikke lat som om MIFF er involvert i noe av bråket som nå foregår i Skien.

Etter bare fire minutter svarte NRK: «Enig at konteksten blir litt feil i denne sammenhengen.»

Henvisningen til MIFF ble fjernet og erstattet med setningen: «Kampen er lukket for publikum og spilles som planlagt på Odd stadion tirsdag.»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart