Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Nok en gang har NRK utsatt visning av Supernova

Skjermdump fra NRKs nettside før sendeplanen ble endret. (Skjermdump fra tv.nrk.no)
NRK utsetter stadig visningen av dokumentarfilmen om massakren på musikkfestivalen 7. oktober.

Allerede 17. januar viste det første lokallaget i MIFF dokumentarfilmen Supernova – hvor overlevende etter massakren på musikkfestivalen i Israel 7. oktober forteller sin historie. Flere tusen har sett filmen på MIFF-arrangementer i Norge og Danmark.

Først sa NRK nei til å vise filmen, og ga en syltynn forklaring.

27. februar kom kontrabeskjed. NRK skal vise filmen. «Eksakt sendetid er ikke fastsatt»skrev en informasjonskonsulent i NRK.

Siden den gang har det gått uker og måneder, men Supernova er ennå ikke vist på NRK. Men i dag oppdaget vi at den var satt opp i sendeprogrammet på Urix onsdag 29. mai.

MIFF har uttrykt bekymring for det annonserte opplegget for visning av filmen. NRK vil vise filmen som en del av utenriksmagasinet Urix, «med blant annet en samtale og diskusjon i bakkant». Vi kontaktet derfor Urix-redaksjonen for å høre hvilke gjester som skal være i studio etter visning av filmen.

Tirsdag ettermiddag kom svar fra NRKs utenriksredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen, men ikke om hvem som blir gjester. Igjen er visningen utsatt på ubestemt tid.

– I lys av det som har skjedd i Rafah de siste dagene, har vi besluttet å endre publiseringstidspunkt og bruke denne nyhetsflaten til ukas hendelser. Nytt sendetidspunkt ennå ikke satt, skriver Falkenberg Mikkelsen til MIFF.

19. mars skrev MIFF til NRK: «Vi kan ikke forstå at det er grunn til å knytte en spesiell samtale til filmen. Vis den som den er. NRK har i månedsvis nesten daglig hatt korte og lange reportasjer hvor Hamas´ propaganda kommer frem uimotsagt og uten annet enn forsterkende kommentarer. Hvorfor kan man ikke la denne ene filmen gå på samme vis? Hvis det skal være noen samtale, bør det være en samtale som utdyper og viser mer av hvordan 7. oktober skapte et enormt sjokk i det israelske samfunnet.»

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart