Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Supernova kommer på NRK i kveld

NRK har nå valgt å kjøpe inn dokumentaren Supernova.
Du kan se Supernova på NRK fra kl. 20.55 i kveld.

Allerede 17. januar viste det første lokallaget i MIFF dokumentarfilmen Supernova – hvor overlevende etter massakren på musikkfestivalen i Israel 7. oktober forteller sin historie. Flere tusen har sett filmen på MIFF-arrangementer i Norge og Danmark.

Først sa NRK nei til å vise filmen, og ga en syltynn forklaring. 27. februar kom kontrabeskjed. NRK skal vise filmen. «Eksakt sendetid er ikke fastsatt»skrev en informasjonskonsulent i NRK.

Siden den gang har det gått uker og måneder, men Supernova er ennå ikke vist på NRK. Den ble satt opp i sendeplanen til Urix onsdag 29. mai, men ble nok en gang utsatt.

Nå ser filmen ut til å komme. Supernova er satt opp i sendeplanen for NRK 2 kl. 20.55 tirsdag 18. juni. NRKs tekst presenterer filmen slik: «Sterke scener og øyevitneskildringer fra Hamas’ angrep mot en israelsk musikkfestival 7. oktober 2023, bare kilometer fra Gaza. Dokumentaren etterfølges av en samtale med NRKs utenriksredaktør og forfatter og historiker Marte Heian-Engdal.»

MIFF har tidligere uttrykt bekymring for det annonserte opplegget for visning av filmen. 19. mars skrev MIFF til NRKs utenriksredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen: «Vi kan ikke forstå at det er grunn til å knytte en spesiell samtale til filmen. Vis den som den er. NRK har i månedsvis nesten daglig hatt korte og lange reportasjer hvor Hamas´ propaganda kommer frem uimotsagt og uten annet enn forsterkende kommentarer. Hvorfor kan man ikke la denne ene filmen gå på samme vis? Hvis det skal være noen samtale, bør det være en samtale som utdyper og viser mer av hvordan 7. oktober skapte et enormt sjokk i det israelske samfunnet.»

Nå viser det seg at NRK skal vise filmen «Gaza fra innsiden» like etter Supernova. NRK presenterer filmen slik: «I 200 dager har palestinske filmskapere fulgt menneskene i Gaza, der stadige bombeangrep, overfylte sykehus og sorg over døde og skadede preger livet.»

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart