Skjermdump fra nrk.no 14. september 2018.
Skjermdump fra nrk.no 14. september 2018.

Etter MIFF-kritikk har NRK fjernet NTBs «faktaramme» som var full av feil

NTBs «fakta om staten Israel» er borte fra NRK-sak.

På morgenkvisten 12. september publiserte NRK en NTB-artikkel om Oslo-avtalen. Samme ettermiddag publiserte MIFF en artikkel hvor vi kritiserte noen avsnitt i artikkelen. Samme kveld publiserte MIFF en artikkel nummer to hvor vi påpekte alle feil og unnlatelsessynder som NTB kom med i en tilhørende «faktaramme». MIFFs artikkel ble publisert klokken 21.50 onsdag 12. september.

NRKs sak er oppdatert siste gang torsdag 13. september kl. 00.16, to timer og 26 minutt etter MIFFs artikkel ble publisert. Det er sannsynligvis på dette tidspunktet at faktarammen ble fjernet.

MIFF kan ikke slå fast at det er noen direkte kobling mellom MIFFs kritikk og NRKs redaksjonelle grep, men vi kan i hvert fall slå fast at NRK har gjort det rette. Norske redaksjoner som vil ta vare på troverdighet i sin Midtøsten-dekning må være ekstremt varsomme i sin bruk av NTB, som i årevis har utmerket seg med feil på feil, ensidighet og demoniserende kampanjejournalistikk.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart