Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Nytt MIFF-innlegg i Klassekampen

Palestinerne krever ikke bare en egen stat på Vestbredden og Gaza. De krever å få flytte millioner av palestinere inn i selve staten Israel, slik at verdens eneste jødiske stat vil forsvinne og få arabisk flertall. Diskriminering og religiøs intoleranse vil på ny legge seg som et lokk over jødene, og de vil være uten en eneste nødhavn i verden. Det er tragisk at sterke krefter i Norge gir sin støtte til dette.
Palestinerne krever ikke bare en egen stat på Vestbredden og Gaza. De krever å få flytte millioner av palestinere inn i selve staten Israel, slik at verdens eneste jødiske stat vil forsvinne og få arabisk flertall. Diskriminering og religiøs intoleranse vil på ny legge seg som et lokk over jødene, og de vil være uten en eneste nødhavn i verden. Det er tragisk at sterke krefter i Norge gir sin støtte til dette.
For andre uke på rad har MIFF et innlegg i Klassekampen.

Mandag 22. oktober trykket Klassekampen et innlegg fra MIFF der vi svarte KFUK-KFUM Global på deres forsvar for Israel-boikott.

Fredag 29. oktober tok Klassekampen inn dette svaret på MIFFs innlegg:

Israel og umoralen

MIFFs Conrad Myrland kritiserer den palestinske retten til å returnere i Klassekampen 25. oktober på en måte som jeg synes er kraftig provoserende. Han sier at det ville være enden på staten Israel hvis palestinere flytter tilbake til sine hjem. Men hvis sionisme bare er mulig ved å stenge sju millioner av palestinske flyktninger ute av sitt eget land og sine hjem, da er det ikke palestineres rettigheter vi burde forkaste, men sionismen som ideologi.
Det er djupt umoralsk og hjerteløst å si, som Myrland gjør, at det er ok med den nåværende tilstanden av vedvarende fordrivelse og apartheid i Israel og Palestina, fordi det finnes andre arabiske og muslimske land. Man kunne like gjerne si at Norge ikke trengs fordi det finnes andre skandinaviske land, eller fordi man kan bosette seg i et annet kristent land med en konge. Palestineres menneskerettigheter kan ikke avhenge hvor beleilige de er for Israel eller MIFF. Det å støtte disse rettighetene kan heller ikke sammenlignes med antisemittisme, slik Myrland gjør.
Jeg føler at det er mitt ansvar som jøde å kritisere rasisme mot palestinere ovenfor alle som er villige til å forsvare Israels politikk. Men vi jøder er ikke skyldige i det Israels regjeringer har gjort og gjør. Det som egentlig er antisemittisk er å antyde at Israel representer jødedommen, som Myrland gjør. Han burde ta sitt eget råd og be om unnskyldning.
Zach Nelkin, ingeniør

Tirsdag 2. november har Klassekampen satt av plass til følgende replikk fra MIFF:

Det jødiske folkets rett til en egen stat

En ingeniør fra New Jersey har kastet seg inn i debatten mellom KFUK-KFUM og MIFF. Zach Nelkin er ikke den eneste amerikanske jøden som ønsker at Israel skal bli historie, men med sine antisionistiske holdninger utgjør han heldigvis et ørlite mindretall. En fersk meningsmåling blant de norske jødene, utført av skribenten og PhD-studenten Leif Knutsen, viser at nærmere 80 prosent anser statens Israels eksistens som «svært viktig» og over 10 prosent anser den som «viktig». Mellom 85 og 90 prosent er enig eller sterkt enig i at anklagen om Israel som en apartheidstat «bidrar til antisemittiske holdninger».

I løpet av de de siste 80 årene er antall jøder i den arabiske verden redusert fra nesten én million til under fem tusen, presset og jaget ut av krefter som radikal islamisme og arabisk nasjonalisme. De siste få tiårene ser vi en lignende fluktbølge av kristne og andre etniske og religiøse minoriteter fra Midtøsten. De fleste jødene fant en nødhavn i Israel. Det er meget rett og rimelig at en minoritet som utgjorde opp mot 2 prosent av befolkningen i arabiske land før andre verdenskrig har fått nasjonal selvråderett på et område som er mindre enn 0,2 prosent av arealet PLO omtaler som «det arabiske hjemland».

Conrad Myrland

Daglig leder Med Israel for fred (MIFF)


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart