Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Palestinerne krever ikke bare en egen stat på Vestbredden og Gaza. De krever å få flytte millioner av palestinere inn i selve staten Israel, slik at verdens eneste jødiske stat vil forsvinne og få arabisk flertall. Diskriminering og religiøs intoleranse vil på ny legge seg som et lokk over jødene, og de vil være uten en eneste nødhavn i verden. Det er tragisk at sterke krefter i Norge gir sin støtte til dette.
Palestinerne krever ikke bare en egen stat på Vestbredden og Gaza. De krever å få flytte millioner av palestinere inn i selve staten Israel, slik at verdens eneste jødiske stat vil forsvinne og få arabisk flertall. Diskriminering og religiøs intoleranse vil på ny legge seg som et lokk over jødene, og de vil være uten en eneste nødhavn i verden. Det er tragisk at sterke krefter i Norge gir sin støtte til dette.

Israel på 1-2-3

Tre fakta du MÅ kjenne.

Det finnes kun 1 stat i verden med jødisk flertall og identitet

Det finnes 22 arabiske stater og 57 muslimske stater. Palestinske myndigheter definerer seg som en arabisk og muslimsk stat. De avviser samtidig at Israel kan være en jødisk stat! Dette hykleriet hindrer freden mer enn noe annet. Jødene har, som alle andre nasjoner, rett til sin egen nasjonalstat.

Les mer om hvorfor alle bør støtte jødenes rett til sin egen stat.

 

Jødene var ca % av befolkningen i den arabiske verden

Israel utgjør mindre enn 0,2 % av arealet til de arabiske landene. Etter 1948 er nesten én million jøder blitt presset og jaget ut av de arabiske land. Nesten ingen er igjen. Israel er blitt nødhavn for de fleste. Jødene ble jaget først, nå blir de kristne og andre minoriteter jaget på flukt.

3 %! De israelske bosetningene på Vestbredden dekker kun tre prosent av arealet

Den dagen palestinerne er villige til å godta å være nabo til en jødisk stat, går det an å finne løsninger som avklarer grensene. I over 70 år har palestinerne avvist to stater hvis én skal forbli jødisk.

Kilde bosetningens størrelse: Fagforbundet, som vil boikotte Israel, skrev 3 prosent i 2012. Nyhetsbyrået NTB skrev 2,7 prosent i 2016. 

«Det er ikke uvanlig at Israel utvider allerede eksisterende bosetninger på Vestbredden. Men som følge av internasjonalt press har landet ikke etablert noen nye på over 20 år,» gjenga NTB fra New York Times i 2017.

Hvorfor du bør søke mer informasjon

En meningsmåling fra 2017 gjorde det klart: 3 av 10 nordmenn tror på en grusom løgn om Israel, og 4 av 10 nordmenn har ikke kunnskap nok til å ta avstand fra den.

De aller fleste har behov for å lese seg opp.

Hvis du har to minutt, les artikkelen Israels argumenter som du ellers ikke får høre (miff.no/kort). Se også Svar på fire ofte stilte spørsmål om konflikten og artikkelen som gir deg overblikk og svar på enda flere spørsmål.

Hvis du har ti minutt, les en eller flere av MIFFs innføringsartikler eller finn det som interesserer deg via en av våre mange titalls temakategorier. Over 24.000 artikler ligger gratis tilgjengelig for deg i vårt arkiv.

Hvis du har hundre minutt, hør gjerne en av våre videoforedrag eller videopodkast på YouTube eller Facebook.

Husk at kunnskap bygges opp over tid, og MIFF oppdateres daglig med tekst, bilde og film som gir deg større forståelse for israelernes situasjon. Velkommen tilbake!

[td_smart_list_end]

 

Se og del filmen Israel på 1-2-3

 

 

 

NB! Du kan bestille disse tre faktaene som en flyer i visittkortstørrelse hos MIFF. Send en e-post med din adresse og ønsket antall til post@miff.no.

 

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart