NB! Mindre enn 100 ledige billetter til Gamle Logen onsdag

Det vil sannsynligvis IKKE bli anledning til å kjøpe billetter ved inngangen.

Bestill din billett på forhånd nå!

Grensegjerdet mellom Israel og Gaza. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Grensegjerdet mellom Israel og Gaza. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

En nødhavn for nordmenn

Det kan trekkes mange lærdommer av det som er skjedd den siste tiden på bakgrunn av de såkalte Muhammed-tegningene fra Jyllands-Posten.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Her er noen av dem:

Israel rasistisk?
I debatten om Midtøsten-konflikten er det mange som stadig framhever at Israel er rasistisk: Den er en stat som skal ha jødisk flertall, og hvor jøder har fortrinnsrett til landet. Vi har tatt opp problematikken i Demografi og rasisme.

I sammenheng med dette går de fleste arabere, og mange politikere her hjemme, inn for at Palestina-flyktningene fra 1948 skal ha en «rett til å vende tilbake» som ingen andre flyktninger fra den tiden har. Det har vi behandlet bl. a. i Med rett til landet.

Du kan finne mer stoff om det på vår temaside om Flyktninger.

«Enstatsløsning»
Går det da slik som SV og en del andre ønsker, skal Israel oversvømmes med arabere. Følgen blir at jødene blir i mindretall i Israel (som selvsagt ganske raskt vil bli noe ganske annet), og dermed i hele verden.

Men hva så? Gjør det noe? Nei, det gjør lite dersom man tar utgangspunkt i hva norske medier melder. De unngår stort sett å fortelle hvordan ulike retninger i Islam behandler hverandre, hvordan kristne og andre etniske og religiøse minoriteter har det i muslimske land (samt den halvparten som er kvinner – det kommer kanskje litt mer fram enn de andre gruppene).

«Krenkelsen» og raseriet
Men nå har vi fått et glimt inn i den «krenkelsen» og det raseriet som også jødene har måttet leve med i århundrer, og som er en viktig grunn til at det i dag praktisk talt ikke er noen jøder igjen i det arabiske området, og stadig færre i Iran og det muslimke området ellers.

Rammer hele folk
En liten norsk avis trykket Muhammed-karikaturer. At muslimer ikke liker det, og føler seg krenket, kan jeg forstå. Som gammeldags kristen har jeg måttet venne meg til mye på det området, og det er ikke alltid like hyggelig.

Men reaksjonene nå er helt hinsides all rimelighet. En ting er styrken og voldsbruken. Men reaksjonene rammer jo alle slags nordmenn, også dem som er totalt uenige med Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk på nesten alle områder av tilværelsen.

De norske som bodde i Gaza, er sterkt palestiner- og muslim-vennlige og sterkt negative til Israel. Likevel har de måttet flykte fra «sine egne» til trygghet i Israel av en eneste grunn: De er norske. Og andre norske (som heller ikke selv hadde provosert på noen måte, tvert imot) måtte reddes ut fra Hebron av israelske soldater.
Dansker blir angrepet i stadig flere land, enten de selv er for eller imot Jyllands-Posten og Dansk Folkeparti.

Ikke bare Israel
Det er verd å merke seg at dette raseriet rammer Danmark (og til en viss grad Norge) helt uavhengig av Israel, jødene og konflikten i Midtøsten.
Det tilsier at det nok ikke er så enkelt som at hvis Israel blir borte, blir det fred. Mislykkede regimer trenger gjerne en ytre fiende. Har de ikke den ene, tar de en annen, denne gangen altså mest danskene og litt oss.

Denne gangen trengte nordmenn Israel som nødhavn, både fra Vestbredden og Gaza. Antallet dansker og nordmenn har vel ellers vært så lite i de berørte muslimske land at det har gått greit å komme seg bort. Men de måtte altså flykte. Man kan ikke bo i trygghet og verdighet i muslimske land når man – ofte helt uten egen skyld – kan bli rammet av denne typen raseri med ujevne mellomrom.

Jødene
Disse erfaringene vil nok ikke gjøre slutt på påstandene om at Israel er helt unødvendig. For jødene har levd «i fred og fordragelighet» i muslimske land gjennom århundrene, helt til zionistene (de som bygget Israel) kom på slutten av 1800-tallet og ødela idyllen, sier man.

Men det er ikke nytt at muslimer blir «krenket» og blir rasende. Det nye er bare at det nå rammer oss her langt borte i Skandinavia. Slik har jødene hatt det i den arabiske verden gjennom alle århundrer. Det var rolige og fredelige perioder, og så plutselig ble de beskyldt for å ha drept et barn og bruke blodet i påskebrødet, for å ha spottet profeten (det var nok at en muslim påstod å ha hørt det), eller andre ting. Da rammet det den aktuelle jøden selv, og ofte også mange andre. Noen ganger hele det jødiske folket i muslimske land, som når arabiske land skulle hevne seg på «sine» jøder for det europeiske jøder gjorde i Israel.

Raseriet er velkjent både for kristne og for jøder som er og var minoriteter i de arabiske landene. For et ferskt eksempel se Angrep mot kristne palestinere. Nå har vi sett det for våre øyne når det rammer oss skandinaver.

Denne typen tilværelse er det SV og andre vil ha jødene tilbake til.

Israel som nødhavn
Mesteparten av den jødiske befolkningen i Israel er flyktninger eller etterkommere av flyktninger. Ca. halvparten er kommet fra arabiske og andre muslimske land, de fleste som rene flyktninger med minimal eiendom. Mange flyktet fra nazismen. Et stort antall har reist fra negative holdninger hos naboer – ikke sjelden ren antisemittisme – i Øst-Europa.

Og nå bygger det seg opp til en ny runde i Europa, særlig i Frankrike, ser det ut for. Der bor mange jøder som har flyktet fra muslimer i Nord-Afrika. Nå kan de bli nødt til å dra igjen.
SV og andre synes ikke det er rimelig at jødene har et land hvor de er i flertall og alltid er velkomne, et land hvor de kan føle seg hjemme. Det synes vi.

Relaterte lenker:
Norges ambassade angrepet i Damaskus
Jøder kan ikke bo i den arabiske verden
Angrep mot norske mål i Iran og Afghanistan
Jonas Gahr Støre i Jerusalem Post
Steiner store nok til å drepe
– Danskene må straffes

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart