Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

En nødhavn for nordmenn

Grensegjerdet mellom Israel og Gaza. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Grensegjerdet mellom Israel og Gaza. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Det kan trekkes mange lærdommer av det som er skjedd den siste tiden på bakgrunn av de såkalte Muhammed-tegningene fra Jyllands-Posten.

Her er noen av dem:

Israel rasistisk?
I debatten om Midtøsten-konflikten er det mange som stadig framhever at Israel er rasistisk: Den er en stat som skal ha jødisk flertall, og hvor jøder har fortrinnsrett til landet. Vi har tatt opp problematikken i Demografi og rasisme.

I sammenheng med dette går de fleste arabere, og mange politikere her hjemme, inn for at Palestina-flyktningene fra 1948 skal ha en «rett til å vende tilbake» som ingen andre flyktninger fra den tiden har. Det har vi behandlet bl. a. i Med rett til landet.

Du kan finne mer stoff om det på vår temaside om Flyktninger.

«Enstatsløsning»
Går det da slik som SV og en del andre ønsker, skal Israel oversvømmes med arabere. Følgen blir at jødene blir i mindretall i Israel (som selvsagt ganske raskt vil bli noe ganske annet), og dermed i hele verden.

Men hva så? Gjør det noe? Nei, det gjør lite dersom man tar utgangspunkt i hva norske medier melder. De unngår stort sett å fortelle hvordan ulike retninger i Islam behandler hverandre, hvordan kristne og andre etniske og religiøse minoriteter har det i muslimske land (samt den halvparten som er kvinner – det kommer kanskje litt mer fram enn de andre gruppene).

«Krenkelsen» og raseriet
Men nå har vi fått et glimt inn i den «krenkelsen» og det raseriet som også jødene har måttet leve med i århundrer, og som er en viktig grunn til at det i dag praktisk talt ikke er noen jøder igjen i det arabiske området, og stadig færre i Iran og det muslimke området ellers.

Rammer hele folk
En liten norsk avis trykket Muhammed-karikaturer. At muslimer ikke liker det, og føler seg krenket, kan jeg forstå. Som gammeldags kristen har jeg måttet venne meg til mye på det området, og det er ikke alltid like hyggelig.

Men reaksjonene nå er helt hinsides all rimelighet. En ting er styrken og voldsbruken. Men reaksjonene rammer jo alle slags nordmenn, også dem som er totalt uenige med Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk på nesten alle områder av tilværelsen.

De norske som bodde i Gaza, er sterkt palestiner- og muslim-vennlige og sterkt negative til Israel. Likevel har de måttet flykte fra «sine egne» til trygghet i Israel av en eneste grunn: De er norske. Og andre norske (som heller ikke selv hadde provosert på noen måte, tvert imot) måtte reddes ut fra Hebron av israelske soldater.
Dansker blir angrepet i stadig flere land, enten de selv er for eller imot Jyllands-Posten og Dansk Folkeparti.

Ikke bare Israel
Det er verd å merke seg at dette raseriet rammer Danmark (og til en viss grad Norge) helt uavhengig av Israel, jødene og konflikten i Midtøsten.
Det tilsier at det nok ikke er så enkelt som at hvis Israel blir borte, blir det fred. Mislykkede regimer trenger gjerne en ytre fiende. Har de ikke den ene, tar de en annen, denne gangen altså mest danskene og litt oss.

Denne gangen trengte nordmenn Israel som nødhavn, både fra Vestbredden og Gaza. Antallet dansker og nordmenn har vel ellers vært så lite i de berørte muslimske land at det har gått greit å komme seg bort. Men de måtte altså flykte. Man kan ikke bo i trygghet og verdighet i muslimske land når man – ofte helt uten egen skyld – kan bli rammet av denne typen raseri med ujevne mellomrom.

Jødene
Disse erfaringene vil nok ikke gjøre slutt på påstandene om at Israel er helt unødvendig. For jødene har levd «i fred og fordragelighet» i muslimske land gjennom århundrene, helt til zionistene (de som bygget Israel) kom på slutten av 1800-tallet og ødela idyllen, sier man.

Men det er ikke nytt at muslimer blir «krenket» og blir rasende. Det nye er bare at det nå rammer oss her langt borte i Skandinavia. Slik har jødene hatt det i den arabiske verden gjennom alle århundrer. Det var rolige og fredelige perioder, og så plutselig ble de beskyldt for å ha drept et barn og bruke blodet i påskebrødet, for å ha spottet profeten (det var nok at en muslim påstod å ha hørt det), eller andre ting. Da rammet det den aktuelle jøden selv, og ofte også mange andre. Noen ganger hele det jødiske folket i muslimske land, som når arabiske land skulle hevne seg på «sine» jøder for det europeiske jøder gjorde i Israel.

Raseriet er velkjent både for kristne og for jøder som er og var minoriteter i de arabiske landene. For et ferskt eksempel se Angrep mot kristne palestinere. Nå har vi sett det for våre øyne når det rammer oss skandinaver.

Denne typen tilværelse er det SV og andre vil ha jødene tilbake til.

Israel som nødhavn
Mesteparten av den jødiske befolkningen i Israel er flyktninger eller etterkommere av flyktninger. Ca. halvparten er kommet fra arabiske og andre muslimske land, de fleste som rene flyktninger med minimal eiendom. Mange flyktet fra nazismen. Et stort antall har reist fra negative holdninger hos naboer – ikke sjelden ren antisemittisme – i Øst-Europa.

Og nå bygger det seg opp til en ny runde i Europa, særlig i Frankrike, ser det ut for. Der bor mange jøder som har flyktet fra muslimer i Nord-Afrika. Nå kan de bli nødt til å dra igjen.
SV og andre synes ikke det er rimelig at jødene har et land hvor de er i flertall og alltid er velkomne, et land hvor de kan føle seg hjemme. Det synes vi.

Relaterte lenker:
Norges ambassade angrepet i Damaskus
Jøder kan ikke bo i den arabiske verden
Angrep mot norske mål i Iran og Afghanistan
Jonas Gahr Støre i Jerusalem Post
Steiner store nok til å drepe
– Danskene må straffes


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart