Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Støre må svare på innholdet i Dobbeltspill

Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen. (Foto: MIFF)
Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen. (Foto: MIFF)
Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (krf) lurer på hvordan utenriksminister Jonas Gahr Støre (ap) vil sikre at norsk støtte ikke bidrar til å finansiere virksomheten som er dokumentert i MIFFs bok Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen.

I løpet av neste uke må utenriksminister Jonas Gahr Støre og utenriksdepartementet sette seg inn i innholdet i MIFFs nye bok Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen. Representanten Syversen, som er nestleder i Israels venner på Stortinget, leverte onsdag inn følgende spørsmål:

I boken «Dobbeltspill» av Itamar Marcus og Nan Jacques Zilberdik gis det svært mange dokumenterte eksempler på hvordan palestinske myndighetskontrollerte medier indirekte og direkte gir sin støtte til terror og sprer hat-propaganda rettet mot Israel. Et av eksemplene har medført at UNESCO har trukket pengestøtte til et ungdomsmagasin som fremstilte Hitler som et forbilde. Hva er utenriksministerens syn på dette og hvordan vil man forsikre seg om at norsk støtte ikke bidrar til å finansiere slik virksomhet?

Støre er lovpålagt å svare innen seks hverdager.

– Norge er en betydelig bidragsyter til palestinske selvstyremyndigheter, og vi er opptatt av at dette går til byggende virksomhet, sa Syversen i forbindelse med boklanseringen og foredraget til forfatter Itamar Marcus.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart