Søk
"En hjerteforandring." Slik beskriver nettdesken i Yedioth Aharonoth de nye tonene fra Oslo. (Skjermdump fra Ynetnews.com)
"En hjerteforandring." Slik beskriver nettdesken i Yedioth Aharonoth de nye tonene fra Oslo. (Skjermdump fra Ynetnews.com)

Mer kontakt mellom Israel og Norge

Den israelske storavisen Yedioth Aharonoth rapporterer om nye vinder fra Oslo. Samarbeidet mellom Israel og Norge er satt i høyere gir, relasjonen skal ikke defineres av forholdet mellom Israel og dets naboer.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

På ynetnews,com, det engelskspråklige nettstedet til den nest største avisen i Israel, Yedioth Aharonoth, stod den 20. januar 2014 en artikkel om forholdet mellom Norge og Israel. Artikkelen er egnet til å glede enhver Israel-venn.

I regjeringsplattformen ligger det at den nye regjeringen skal ha et mer balansert forhold til Israel.  Her er noe av det som viser den nye politikken, slik den israelske storavisen oppfatter det, gjengitt med mine ord. Flere av disse tingene har MIFF skrevet om tidligere:

Statsminister Erna Solberg var en av de første statslederne i verden som sendte kondolansebrev da tidligere statsminister Ariel Sharon døde.

Israels ambassadør i Oslo, Naim Araidi, sier at det er tegn til viktige forbedringer i båndene mellom de to landene. Poenget er at forholdet mellom landene (handel, utvikling, samarbeid av alle slag) ikke skal defineres i forhold til den arabisk-israelske konflikten. Uavhengig av det kan de to landene utvikle normale forbindelser på alle felter. Såvidt MIFF kjenner til ble dette signalet gitt fra utenriksminister Børge Brende personlig kort tid etter regjeringsskiftet.

Så snart den nye regjeringen var på plass, tok Israels ambassade initiativ til et møte mellom israelske og norske bedrifter innen oljesektoren. De diskuterte muligheter for å arbeide for økonomisk samarbeid mellom den velutviklede norske oljeindustrien og Israels mer ferske naturgass-industri.

Den nye norske kulturministeren, Thorhild Widvey, har sagt: «Vi kan ikke se at boikott er et effektivt virkemiddel i arbeidet for positive endringer. Den norske regjeringen er interessert i en tettere kulturell forbindelse mellom de to landene. Jeg er sikker på at en dypere gjensidig forståelse er en forutsetning for å få framgang i politiske saker.»

I forrige uke åpnet Widvey en konferanse for norske TV-produsenter. Temaet var suksessen den israelsk TV har hatt med hensyn til å eksportere drama-serier. Omtrent 160 norske TV-folk, både fra statlige og private nettverk, hørte foredrag av to ledende personer fra israelsk TV: Karni Ziv, som arbeider med drama og komedier og Reshef Levi, produsent og manusforfatter. Widvey sa at hun er imponert over hva den israelske TV- og film-bransjen har oppnådd i å utvikle TV-serier som har vært suksesser nasjonalt og internasjonalt. Widvey tror at denne israelske suksessen kan inspirere norsk TV-bransje. Det viser at selv forholdsvis små land kan oppnå store ting. Nøkkelen er en god story og kvalitet over regisseringen.

Vi går tydeligvis spennende tider i møte.

Journalist Eldad Beck hevder også i saken at statsminister Erna Solberg skal besøke Israel i løpet av året. Såvidt MIFF kjenner til jobbes det med et besøk i Israel – Erna Solberg varslet allerede under regjeringsforhandlingene at hun kan tenke seg å møte Netanyahu i Israel – men dato for noen reise er ikke fastlagt. Beck hevder også at det skal være første besøk av en norsk statsminister på mer enn et tiår. Det stemmer ikke helt, Jens Stoltenberg besøkte Israel i desember 2006.

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart