Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Ordet som glimrer med sitt fravær i Børge Brendes analyse

Faksmile av Børge Brendes artikkel i LO-Aktuelt nr. 12-2014. Redaksjonen for utgaven ble avsluttet 12. august.
Faksmile av Børge Brendes artikkel i LO-Aktuelt nr. 12-2014. Redaksjonen for utgaven ble avsluttet 12. august.
Utenriksminister Børge Brende bruker statsrådens spalte i LO-Aktuelt til å forklare de fagorganiserte hvorfor det var krig i sommer. Hvilket ord tror du han unnlot å nevne?

Hamas. Svaret er Hamas. Den «Islamske Motstandsbevegelsen», som står på både EUs og USAs liste over terrororganisasjoner. Hamas, som holder Gaza-befolkningen under totalitær kontroll, og som henretter opposisjonelle uten lov og dom.

I en helsides analyse av sommerens krig mellom Israel og – ja vi er nødt til å nevne ordet – Hamas, skrevet i begynnelsen av august, unnlater utenriksminister Børge Brende å nevne terrororganisasjonen, Islamsk Jihad eller noen av de andre militante gruppene på Gaza-stripen.

I kun én setning blir rakettangrepene fra Gaza nevnt.

«Og nye raketter fra Gaza mot Israel vil heller ikke gi palestinerne et bedre liv eller verdighet.»

Børge Brende fordømte rakettangrepene mot Israel i en pressemelding i begynnelsen av juli, men ser ikke noen grunn til minne LO-medlemmene på dette. Frykt, ødeleggelse, lemlestelse og død som rakettene forårsaker på israelsk side blir ikke problematisert. Hovedproblemet med rakettene ser ut til å være er at de ikke gir palestinerne et bedre liv eller verdighet, ikke at de blir avfyrt med intensjon om å drepe sivile israelere.

Vi deler Brendes ønske om å se at palestinerne får et bedre liv og verdighet. For at det skal skje, må imidlertid bjella henges på katten: Det nazi-inspirerte Hamas-charteret som uttrykker lengsel etter at naturen skal hjelpe muslimer å drepe jøder må fordømmes. Terrororganisasjonen Hamas må avvæpnes. Norge, som underskrev Oslo II-avtalen hvor avvæpning av terrorgrupper er et krav, burde gå i bresjen for dette kravet.

Men Brende skuffer.

I stedet forklarer han sommerens krig slik:

«Dette er den tredje krigen på syv år i Gaza. Blokaden av Gaza, den israelske okkupasjonen av Palestina, samt feilslåtte forsøk på å finne en fredelig løsning, er underliggende årsaker til at konflikten stadig blusser opp igjen.»

Det er vanskelig å spore «en balansert holdning» i Brendes artikkel. Dette er snarere ord og vinklinger som LOs medlemmer er vant med å lese fra en anti-israelsk redaksjon og anti-israelsk ledelse.

Blokaden av Gaza er en våpenblokade, tusenvis av lastebil-lass med varer går gjennom israelske grensestasjoner til Gaza hver måned. Israel slapp inn sement de siste årene, men mens Norge og resten av verden var opptatt av å fordømme Israel, misbrukte Hamas sementen til å bygge angrepstunneler. Kanskje LO burde få vite om dette? Angrepstunnellene glimrer også med sitt fravær i Brendes artikkel, selv om de hadde en så sentral plass i krigen.

Brende kan umulig være uvitende om at Israel gjentatte ganger har kommet med tilbud om å avslutte okkupasjonen og inngå en varig avtale med en ekte fred. Rakettangrepene fra Gaza-stripen har mer enn noe annet lagt en demper på israelernes vilje til å overlate områder på Vestbredden hvor Hamas fritt kan sette opp avfyringsramper for raketter.

Dersom Brende skal kunne følge opp regjeringsplattformens mål om å ha «en balansert holdning», må han la andre enn det anti-israelske byråkratiet i Utenriksdepartementet skrive sine artikler.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart