NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Faksmile fra Fagbladet 8/2014.
Faksmile fra Fagbladet 8/2014.

Fagbladet la lokk på debatt

Ikke alle Fagforbundets medlemmer støtter organisasjonens anti-israelske linje, men de får få muligheter til å protestere mot den ensidige journalistikken i det offisielle organet Fagbladet. Like før forbundet vedtok Israel-boikott stengte de leserspalten for Midtøsten-debatt.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

«Jeg savner en journalistikk i Fagforbundet hvor også motparten kommer til orde,» skrev Wolfgang Müller i Fagbladet nr. 8/2013.

Ansvarlig redaktør Kirsti Knudsen svarte kontant i samme utgave: «Israel bryter FN-resolusjoner, og bygger murer og ulovlige bosetninger på palestinsk jord. Vi kan ikke se at det strider mot Vær varsom-plakaten at vi ikke har latt okkupasjonsmakten komme til orde i vår reportasje. Israel har sterke støttespillere, blant andre USA, og jeg er ikke bekymret for dets muligheter til å nå ut med sine synspunkter.»

I Fagbladet nr. 9/2013 var det tre leserinnlegg som klaget på Fagforbundets ensidige anti-israelske linje. Sigve Djursvoll påpekte at forbundet vil boikotte «det eneste demokratiet i området». «La heller blikket vandre til de land og særlig kvinners rettigheter blir krenket på det groveste. Lykke til!» avslutter han.

«Israels barn vokser opp med daglige trusler og rakettangrep far Fagforbundets ‘venner’,» skrev Jorun Paulsen. Også Trygve Bendiksen tok Israel i forsvar.

I Fagbladet nr. 10/2013 kom det tre leserinnlegg som gikk andre vei. Britt Lien mente det var «bortkastet spalteplass» å diskutere Midtøsten når «argumentene fra israelvennene er – unnskyld uttrykket – fullstendig hinsides når de mener at det er gud (ikke sett, ikke hørt) som har bestemt at Palestina er israelernes land». Eddie Whyte, som er kjent Palestina-aktivist i LO-systemet, var også på banen.

Trygve Natvig fortalte at han har bakgrunn som prest, og at det ikke er ofte han banner. Men han begynner med å banne allerede i overskriften av sitt innlegg, for han har lest innlegg av «norske såkalte israelvenner». «De tror ikke bare at de har Gud på sin side og derfor alle rettigheter, men de har også en utrolig frekkhet når det gjelder å beskrive situasjonen for det palestinske folk,» skriver han. Ingen av innleggene i Fagbladet nr. 9/2013 refererte til Gud, og det er tvilsomt at noen andre innlegg har gjort det de siste mange år.

Mest interessant i nr.10/2013 er det å merke seg hva redaksjonen skriver som haleheng til de tre artiklene: «Pause fra Midtøsten. Vi følger oppfordringen om å ta en pause fra leserbrev om Midtøsten. Det betyr at debattinnlegg om dette temaet ikke kommer på trykk på ei stund.»

Stans i leserinnlegg om Midtøsten ble annonsert i oktober 2013. I november 2013 vedtok Fagforbundets landsmøte å arbeide for en internasjonal handelsboikott av Israel, men nå var porten stengt for protester i organisasjonens fremste organ. Fagforbundet gjorde det som må være organisasjonens mest radikale utenrikspolitiske vedtak gjennom historien, men sørget for stenge døren for all internkritikk i forkant.

Samtidig fortsetter Fagbladet sin kampanje med anti-israelsk journalistikk på redaksjonell plass. Allerede i Fagbladet nr. 11/2013 vies det over tre sider til Fagforbundets «Palestina-ambassadører».

Fagforbundets «Palestina-ambassadører» setter seg ned for gruppebilde under overskriften «Stop Palestine Genocide». Slik gjenforteller de løgnene som fikk landsmøtet til å gå inn for boikott av Israel, skrev MIFF den gang.

Heller ikke i Fagbladet nr. 1/2014 blir det gitt noen pause fra Midtøsten. Palestineren Mohammed Omer får male ut om situasjonen på Gaza-stripen over to sider.

Redaktør Knudsen holder ord. Utgavene i første halvår er fri fra Midtøsten i debattspaltene. I Fagbladet nr. 6-7/2014 er Mohammed Omer tilbake i sin faste gjesteskribent-spalte.

I Fagbladet 8/2014 er det igjen fullt trøkk med sverting av Israel i Fagbladet. Mest grotesk er karikaturtegningen på side 3 (se toppen av artikkelen). Mohammed Omers reportasje fra Gaza har overskriften «Israels hær dreper kvinner og barn». Rakettangrep og infiltrasjonsangrep fra Hamas og andre terrorgrupper på Gaza-stripen blir ikke nevnt med et ord. Det blir heller ikke de gjentatte våpenhvilebruddene til Hamas.

Forbundsleder Mette Nord skriver artikkel hvor hun anklager Israel for «slaktingen av sivile palestinere». Hun krever at «blokaden oppheves» (fri leveranse av våpen til islamistske terrorgrupper) og at «muren rives» (fri ferdsel for islamistiske terrorgrupper inn i Israel). Da hjelper det lite å hevde at «Fagforbundet støtter ikke Hamas».

Fagforbundet varslet i samme utgave at de gir 1 kroner per medlem til partnere i Gaza.

I Fagbladet 9/2014 fortsetter kampanjejournalistikken mot Israel. Kampanjen mot SodaStream og konsert for Gaza blir omtalt. Ambulansesjåføren Olav Aannerud Bjørseth får fortelle om opplevelser fra palestinsk flyktningleir i Libanon på to sider og Mohammed Omer skriver om «stadig nye overskrifter om israelske massakrer». Heller ikke denne gang nevner han militær aktivitet fra palestinsk side.

For første gang på ett år inneholdt nr. 9/2014 et leserinnlegg om Midtøsten. Liv Melberg uttrykker skuffelse over Fagbladets ensidige dekning av Gaza-konflikten, og påpeker at dette er utenfor Fagbladets naturlige stoffområde. Melberg skriver:

«Jeg ser vanskelig at det kan bli gode, kvalitative og konstruktive debatter og kommentarer når det bare blir gitt opplysninger fra én part. Det som fikk begeret til å renne over for min del, var tegningen på side tre. Jeg syns dette er unødvendig, virker useriøst, og kan vanskelig se hvordan dette kan gi noe faglig oppdatering…»

Som et haleheng til innlegget skriver Fagbladets redaksjon:

«Fagbladet har fått flere liknende reaksjoner på vår Gaza-dekning. Vi har valgt å trykke dette. Red.»

I Fagbladet nr. 10/2014 fortsetter ensidig journalistikk. Denne gang ble det gitt tre sider til boikottaksjonen mot SodaStream. Samtidig åpnet Fagbladet for nok et kritisk leserinnlegg. «At Gazas befolkning lider, er det ingen tvil om. Men det er trist og betenkelig at Fagbladet gjennom slike artikler bidrar med så grove faktafeil og usannheter,» konkluderer Svein Lochner i sin artikkel.

Trist og betenkelig! Virkelig!

Hvordan reagerer du på Fagforbundets anti-israelske linje? Kjenner du noen som har meldt seg ut av forbundet på grunn av dette?

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart