Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Bare SV stemte for å anerkjenne Palestina i Stortinget torsdag 28. mai 2015. (Foto: Skjermdump fra Stortingets nett-tv)
Bare SV stemte for å anerkjenne Palestina i Stortinget torsdag 28. mai 2015. (Foto: Skjermdump fra Stortingets nett-tv)

Stortinget avviste å anerkjenne Palestina

SV fikk ingen andre partier med seg på å stemme for at Norge skulle anerkjenne en palestinsk stat i dag.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Stortinget behandlet i dag et forslag fra SV-representantene Bård Vegar Solhjell og Audun Lysbakken om anerkjennelse av ”Palestina” som egen stat. Under debatten gjentok utenriksminister Børge Brende (Høyre) det som hele tiden har vært den sittende regjeringens linje i saken.

– En anerkjennelse av staten Palestina bør gjøres når det foreligger en fredsløsning som det internasjonale samfunnet kan støtte, sa Brende fra Stortingets talerstol ifølge NTB.

Bare SVs fem representanter stemte for forslaget. Arbeiderpartiet vedtok på landsmøtet å støtte anerkjennelse av Palestina dersom de kommer i regjering, men ville ikke være med på å instruere den nåværende regjeringen i saken.

Israels ambassade er glade for Stortingets avgjørelse.

– Vi er tilfreds med resultatet av denne saken. Det er en positiv og ansvarlig avgjørelse, uttaler ambassadør Raphael Schutz i en pressemelding.

– Israel støtter etableringen av en uavhengig palestinsk stat som lever side om side med Israel i fred og sikkerhet. Men en prematur anerkjennelse nå vil virke mot sin hensikt og være ødeleggende og skadelig for at dette målet blir oppnådd. Uten en framforhandlet avtale mellom Israel og palestinerne vil man ikke kunne ende opp med et levedyktig, fredsbevarende Palestina, men i stedet med enda en mislykket stat i Midtøsten, slik som Syria, Libya, Jemen eller Irak, sier Schutz.

– Disse forhandlingene handler ikke bare om opprettelsen av en palestinsk stat, men også om palestinernes anerkjennelse av Israel som det jødiske folkets nasjonalstat, legger han til.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart