Skjermdump fra Kirkeukas nettside.
Skjermdump fra Kirkeukas nettside.

Kommer bønnen om stans i islamistisk terror?

Den norske kirke, Kirkens Nødhjelp, KFUK-KFUM Global med flere sprer daglige bønner mot Israels sikkerhetsbarriere. Men grasrota får de heldigvis ikke med seg. Mindre enn en håndfull møtte fram i Trondheim.

Bakgrunn

Fra 20. til 27. september arrangeres “Kirkeuka for fred i Palestina og Israel”. I 2012 påpekte MIFF at kirkeuka ble avholdt uten israelske stemmer. I 2013 ble arrangørenes hets mot Israel om mulig enda mer tydelig“De sier fred, men det er ingen fred,” konkluderte MIFF i 2014.

Også i 2015 rettes all anklage mot Israel. I årets kirkeuke er ambisjonen først og fremst å gjøre det vanskeligere for Israel å forsvare seg mot jihadister,skrev MIFF i juli. Arrangørene oppmuntrer blant annet til å bruke en bønn om “Muren” av Michel Sabbah, tidligere erkebiskop og patriark for den katolske kirken i Jerusalem. I denne bønnen blir israelernes motiver for å bygge sikkerhetsbarrieren demonisert. Olav Fykse Tveit, generalsekretær i Kirkenes Verdensråd, sprer bibelvers og bønner for å få ned «muren» som beskytter jøder mot islamistiske terrorister. Og han snur forholdet mellom konflikten og religiøs ekstremisme på hodet.

I protest mot kirkeukas ensidige hets mot Israel arrangerer MIFF en uke med fokus på jøde- og kristenforfølgelse i Midtøsten. Du kan fortsatt få med deg MIFF-møtet i Trondheim torsdag 24. september.

 

Dårlig oppmøte i Trondheim

Onsdag 23. september arrangerte KFUK-KFUM, Kirkens Nødhjelp og Nidaros bispedømme en samtalekveld med tittelen «Møter med muren» i Trondheim sentrum. Det ble vist en ensidig film om Israels sikkerhetsbarriere og tre talere fortalte om sine opplevelser fra Vestbredden – også disse innslagene uten det israelske perspektivet. Sikkerhetsbarrieren ble konsekvent omtalt som «muren», selv om den i all hovedsak (over 90 prosent) består av gjerde. I etterkant var det samtaler ved bordene. Det ble ikke åpnet for debatt i plenum.

– Det var heldigvis svært liten interesse for dette møtet i Trondheim, forteller Geir Knutsen, nestleder i MIFF Trondheim. Av de drøyt 20-talls personene som deltok, gjenkjente Knutsen rundt 15 som medlemmer av MIFF. Av de 7-8 andre personene som deltok, var det tre talere og én møteleder. En av talerne var Geirmund Lykke, kommunalråd og gruppeleder for KrF i Trondheim. Holder man MIFF-folk utenom, var det mindre enn en håndfull interesserte som møtte opp til møtet.

 

Ukens bønner

De sist dagene har arrangørene av Kirkeuka spredt korte bønner på sin nettside.

Søndag: » Kjære Gud, du ser at noen murer er bygget i sten og betong, andre av urettferdige bestemmelser og økonomisk urett.  Vi bærer også murer i våre sinn – murer av fordommer, frykt og usikkerhet.  Gi oss alle tro til å bryte murene og kraft til å skape tillit.»

Mandag: «Kjære Gud, du kom for å bryte ned skillene mellom mennesker.  Se til alle som lever i Det hellige land.  De lever adskilt av murer, selv om du elsker alle med den samme kjærlighet.»

Tirsdag: «Nådige Gud, du er nær hos alle folk som lider, og deler smerten til alle som rammes av følgene av separasjonsmuren.   Vi ber: La dem få beholde sitt mot til fredelig innsats for sitt land og sin fremtid.»

Torsdag: «Kjære Gud, vi ber for alle som er redde og ikke vil vite hva som skjer på den andre siden av muren. De er alle dine barn, født til å elske og bli elsket.»

Når kommer bønnen til Gud om å stanse de islamistiske og nasjonalistiske gruppene og individene på Vestbredden som planlegger og forbereder nye angrep mot jødiske mål?

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart