Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Norske investeringer i Israel øker

Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF) er en av dem som har sendt Israel-relaterte spørsmål til utenriksministeren. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF) er en av dem som har sendt Israel-relaterte spørsmål til utenriksministeren. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
- Jeg er glad for å se at oljefondets investeringer i Israel øker hele tiden, sa stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF) da han besøkte MIFFs europeiske Israel-konferanse lørdag kveld.

Han opplyste at det norske oljefondet nå har investert til sammen 27 milliarder kroner i Israel, fordelt på 82 forskjellige israelske selskaper.

– Jeg er glad for å se at relasjonen mellom Norge og Israel er inne i en positiv utvikling på flere områder, sa Syversen da han kom med en hilsen til forsamlingen under festmiddagen lørdag kveld.

Syversen har sittet på Stortinget siden 2005. Han har tidligere vært leder for den parlamentariske foreningen Israels Venner på Stortinget. Han er leder av finanskomiteen på Stortinget og parlamentarisk leder i KrF.

– Jeg vil gi honnør til MIFF, som har gjort en fantastisk jobb de siste årene. Vi har sett en økning i MIFFs tilstedeværelse i samfunnsdebatten, og det MIFF kommer med er alltid faktabasert – noe som er veldig viktig når så mange fra den andre siden ikke presenterer faktabaserte argumenter, sa Syversen.

 

Ambassadøren takker

Israels ambassadør Raphael Schutz var også til stede under festmiddagen. Han uttrykte takknemlighet til de norske og europeiske Israel-vennene.

– Vi vet at det å forsvare Israel er en utfordring, fordi de andre siden ikke alltid bruker konvensjonelle metoder. Derfor er vi veldig takknemlige for at dere vil gjøre det, sa Schutz.

– Det at MIFF nå har passert ti tusen medlemmer, er imponerende. Et slikt medlemstall ville ha vært imponerende under alle omstendigheter, men særlig i et land med en såpass liten befolkning som Norge, sa ambassadøren.

 

Israels ambassadør Raphael Schutz kom med hilsen til forsamlingen på MIFFs europeiske konferanse. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Israels ambassadør Raphael Schutz kom med hilsen til forsamlingen på MIFFs europeiske konferanse. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

 

Første europeiske storsamling

MIFFs årlige landsmøte arrangeres for første gang sammen med generalforsamlingen til paraplyorganisasjonen for europeiske Israel-organisasjoner, European Alliance For Israel (EAI). Denne alliansen ble startet i fjor, og MIFFs daglige leder Conrad Myrland er visepresident. Organisasjonens president er Corina Eichenberger-Walther, som er parlamentsmedlem fra Sveits.

– MIFF har den største medlemsmassen av alle organisasjonene i EAI, og det er vi imponert over. MIFF har også bidratt betydelig til oppstarten av EAI, og det er vi takknemlige for, sa hun i sin hilsen til forsamlingen.

– Vårt oppdrag i EAI er å styrke europeiske lands støtte til og vennskap med Israel og å skape større sympati og forståelse for Israel og det jødiske folk, sa Eichenberger-Walther.

Over 200 deltakere fra 14 europeiske land deltar på konferansen.

Her kan du lese flere saker om MIFFs europeiske konferanse og se videoer av foredragene.

 

Corina Eichenberger-Walther er president for European Alliance for Israel. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Corina Eichenberger-Walther er president for European Alliance for Israel. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart