Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Stortingsrepresentant slår Israel i hodet med «Gud»

Skjermdump fra ifinnmark.no.
Skjermdump fra ifinnmark.no.
Kåre Simensen (Ap) slår under beltestedet mot verdens eneste jødiske stat.

18. og 19. april sendte NRK2 USA, Midtausten og media. Det er grunn til å frykte at filmen vil bli sendt flere ganger i framtiden, den er annonsert tilgjengelig på nettsiden til utgangen av 2019.

MIFFs redaktør Tor-Bjørn Nordgaard kommenterer «dokumentaren» i artikkelen NRK har nådd et nytt lavmål.

«Med en notorisk boikottaktivist forkledd som reporterstemme, sørget NRKs nye dokumentarfilm for å ribbe Israel for retten til å eksistere, retten til å forsvare seg og retten til å bli hørt og trodd i media. Slik misbruker NRK dine lisenspenger på det groveste,» skriver Nordgaard.

Men ikke alle gjennomskuer NRKs anti-israelske propaganda. Stortingsrepresentant Kåre Simensen fra Finnmark og Arbeiderpartiet var ute i en lokal nettavis med grovkornet kritikk av Israel mindre enn én time etter at dokumentaren ble sendt første gang.

Simensen tar i bruk «Gud» i sitt angrep.

– Tror Gud er utrolig skuffet og skamfull, blir stortingsrepresentanten sitert på allerede i ingressen. Da har han allerede erklært i overskriften at han ble «kvalm» av filmen.

Selv velger stortingsrepresentanten å bygge sitt angrep mot Israel på løgn etter løgn.

– De som tror på propaganda fra Israel må gjerne tro på det. Jeg gjør ikke det, dagens ledende politiske parti i Israel – Likud – vil jage alle palestinere ut av Gaza og Vestbredden, hevder Simensen.

Løgn. Likud har aldri gått inn for noen slik politikk. Antallet palestinere på Vestbredden og Gaza har økt fra under 1,3 millioner i 1977, da Likud kom første gang til makten, og til 4,7 millioner i dag. Folketallet fortsetter å øke på nivå med de raskest økende befolkninger i verden.

Simensen fortsetter å spre usannhet.

– Det ser vi ved at de [Likud] tillater nybyggere å bygge den ene bosettingen etter den andre uten at myndighetene stopper dem.

Løgn. Antallet bosetninger har nærmest ikke økt siden 1990-tallet. Utbyggingen skjer i all hovedsak som fortetning i allerede etablerte områder. Til tross for all bygging i snart 50 år, dekker bosetningenes innegjerdede og patruljerte områder kun tre (3!) prosent av Vestbredden. Israelske myndigheter avviklet alle bosetninger på Gaza og fire bosetninger nord på Vestbredden i 2005. Alle vet hva resultatet ble.

Sitatene fra Simensen fortsetter å holde seg borte fra sannheten.

– De aller fleste som ble drept var sivile, fastholder Simensen om Gaza-krigen i 2014.

Omkring halvparten av de drepte var sivile. Da Norge, anført av Simensens eget parti, bombet Libya i 2011, var andelen sivile drepte sannsynligvis mye større.

– Bildene jeg har tatt selv i Gaza viser et eksempel på hvordan Israel forsvarer seg selv ved å legge Palestina i grus. Derfor tror jeg ikke på Israels propaganda. Jeg har sett resultatet av deres propaganda i praksis. Jeg tror Gud er utrolig skuffet og skamfull over hvordan Israel praktiserer å være Guds utvalgte folk, sier Simensen.

Har Simensen sett bildene av de «gode norske» bombene hans egne partiledere slapp over Libya? Holder Simensen andre nasjoner opp til en religiøs standard, enten det er for eksempel Norge som «kristen nasjon» eller den muslimske «ummahen»? Eller bruker stortingsrepresentanten dobbeltstandard, ved å kreve en oppførsel av Israel som ikke blir forventet eller krevd av noen annen demokratisk nasjon? Det siste nevnes som eksempel på hvordan antisemittisme kan manifestere seg. Hvordan skal et demokrati beskytte sine innbyggere mot jihad-terrorister og samtidig oppfylle Simensens drømmestandard som «Guds utvalgte folk»? Stortingsrepresentanten har et stort forklaringsproblem.

Ifinnmark.no skriver:

«Han [Simensen] legger til at når han hører Israels statsminister i etterkant av den brutale og voldsomme bombingen påstår at den palestinske befolkningen bruker de døde som en del av propagandaen mot Israel, da blir han kvalm.»

Blir han kvalm av propagandaen til Hamas? Eller kvalm av at Netanyahu påpeker Hamas sin propaganda? At Hamas og andre grupper bruker de døde i sin propaganda, burde være utvilsomt.

Lokalavisen spør stortingsrepresentanten hva norske myndigheter bør gjøre overfor Israel?

– Det første og viktigste er å anerkjenne Palestina som egen stat så fort som mulig. Jeg mener regjeringen snarest mulig må bidra til at det skjer. Etter mitt syn er det den eneste løsningen for Palestina-konflikten. Men da må begge nasjoner anerkjenne hverandre, svarer han.

Først i siste setning nærmer Simensen seg sannheten. Det store problemet er at palestinerne ikke har anerkjent Israel som en jødisk stat, samtidig som de ivrer for en egen arabisk og muslimsk stat.

MIFF skrev i åpent brev til Arbeiderpartiet 20. desember 2014:

Når vi ser hvordan ulike etnisk-religiøse grupper behandler hverandre i arabiske land i dag (Irak, Syria, Libya, Jemen, Libanon etc.), blir det enda klarere enn før at også jødene trenger en stat hvor de kan være i flertall og forsvare seg selv.

Om flere millioner etterkommere av 1948-flyktningene skal få “rett til å vende tilbake”, vil jødene komme i mindretall i Israel og Israel opphøre å være et nasjonalt hjemland for jøder. Derfor må kravet om slik “tilbakevendelse” avvises – demokratiet Israel må selv få bestemme sine innvandringsregler.

Med Israel for fred (MIFF) forventer at Arbeiderpartiet gjør det tydelig overfor palestinsk og arabisk side at partiet krever anerkjennelse av Israel som et nasjonalt hjemland for jøder. Vi forventer også at fylkeslag, landsstyret og landsmøtet stemmer imot alle forslag om å anerkjenne en palestinsk stat eller å ta opp Palestina som medlem av internasjonale organisasjoner så lenge palestinerne står fast på å avvise Israel som et nasjonalt hjemland for jøder.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart