Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Erna og Jonas tar avstand fra boikott

Både Erna Solberg og Jonas Gahr Støre avviser at Israel-boikott vil bli en politisk linje.

Det er ikke bare Med Israel for fred og den israelske ambassaden som reagerer sterkt på LO-kongressens vedtak om full boikott av Israel. Også norske politikere i store deler av det politiske landskapet er sterkt kritiske til boikottvedtaket.

– Vi mener det er kontraproduktivt til å finne gode løsninger i konflikten og mener at vi skal ha samarbeid med både Israel og de palestinske myndighetene på å finne fram til gode løsninger, sier statsminister Erna Solberg til nyhetsbyrået NTB.

Hun understreker at Høyre er imot en boikott av Israel og mener vedtaket sender et negativt signal fra den norske fagbevegelsen til verdens eneste jødiske stat.

– Norsk fagbevegelse har vært en nær samarbeidspartner historisk sett med oppbygging av staten Israel, sier den norske statsministeren.


Også utenriksminister Børge Brende reagerer på at LO med 193 stemmer mot 117 gikk inn for «internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk boikott» av Israel.

– Regjeringen støtter ikke boikott av Israel. Jeg beklager LOs nye linje i dette spørsmålet. Dette er ikke veien å gå for å bidra til å løse den fastlåste konflikten mellom israelere og palestinere, sier Brende i en uttalelse.

Han mener boikott skaper avstand og splid, fremfor å bidra til løsninger.

– Norge har nære, langvarige og vennskapelige forbindelser med både israelere og palestinere og ønsker et bredt politisk, kulturelt og økonomisk samarbeid med begge parter, sier utenriksministeren i en uttalelse fra utenriksdepartementet.

Ap-leder Jonas Gahr Støre og påtroppende LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. (Foto: Arbeiderpartiet, flickr)
Ap-leder Jonas Gahr Støre og påtroppende LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. (Foto: Arbeiderpartiet)

Heller ikke hos LOs nære politiske samarbeidspartner, Arbeiderpartiet, blir vedtaket om å jobbe for boikott av Israel tatt godt imot.

– Det er vedtak jeg er uenig i. Jeg er mot boikott. Jeg tror ikke det bringer oss nærmere de målene vi ønsker, nemlig en politisk løsning på konflikten mellom israelere og palestinere, opprettelsen av en palestinsk stat og fremme av menneskerettigheter, sier Støre til NTB.

Han sier LOs vedtak er uaktuell politikk hvis Arbeiderpartiet kommer til makten.

– Jeg kan gjøre det klart at det ikke er Arbeiderpartiets politikk, og det er ikke en politikk som vil bli ført av en regjering jeg har ansvar for, sier han.

Parlamentarisk nestleder i Kristelig Folkeparti Hans Olav Syversen mener boikotten til Norges største arbeidstakerorganisasjon avdekker forskjellsbehandling.

– Dette blir nok oppfattet som svært ensidig og at landet Israel skal tas for enhver pris. Det er ingen andre land man har vedtatt en slik boikott mot, sier han til Aftenposten. Også partikollega Hans Fredrik Grøvan reagerer sterkt.

– Dette minner om den stempling og stigmatisering av jøder og Israel som vi kjenner fra historien, sier Grøvan til NRK.

Hans Olav Syversen og Hans Fredrik Grøvan (KrF).
Hans Olav Syversen og Hans Fredrik Grøvan (KrF).

 

  • Er du opprørt over LO-vedtaket om full boikott av Israel?
    Bli medlem av MIFF nå!  Gi din gave til MIFFs informasjonsarbeid med Vipps 39881 eller gi en gave med SMS i skjemaet nederst i artikkelen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart