Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinakomiteen hengte opp valginformasjon i stemmelokale

Denne plakaten hang i Trondheim bibliotek da lokalene ble brukt til forhåndsstemming fredag 8. september 2017. (Foto: Rebekka Herberger Rødner)
Denne plakaten hang i Trondheim bibliotek da lokalene ble brukt til forhåndsstemming fredag 8. september 2017. (Foto: Rebekka Herberger Rødner)
Synes du valgpropaganda skal holdes borte fra stemmelokalene?

Palestinakomiteen synes åpenbart det er ok å henge opp valgpropaganda i stemmelokaler.

Det forbyr valgloven.

«Valgagitasjon er ikke tillatt i det rommet der forhåndsstemmegivningen foregår.» Valglovens § 8-5 (1).

Rebekka Herberger Rødner, daglig leder i Hjelp Jødene Hjem, så en stor plakat fra Palestinakomiteen da hun forhåndsstemte i Trondheim bibliotek fredag 8. september (se bildet).

MIFF trodde stemmelokaler skulle være nøytrale for politisk påvirkning, men det er kanskje ikke noen tilfeldighet at en plakat fra Palestinakomiteen er blitt hengende akkurat i Trondheim? Hva ville du gjort dersom du så en plakat for Palestinakomiteen i et stemmelokale du brukte? Skriv ditt svar i kommentarfeltet under.

 

Plakaten

Palestinakomiteen har spurt partienes representanter i Sør-Trøndelag om de uten forbehold vil stemme for anerkjennelse av Palestina som stat.

Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet svarer nei. Venstre, Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne og Rødt svarer ja. Arbeiderpartiet svarer «Tja». Som MIFF påpekte senest 28. august, vil en ensidig anerkjennelse av Palestina, før en fremforhandlet løsning, undergrave folkeretten, bryte med Oslo-avtalene og åpne et nytt, og sannsynligvis mer blodig, kapittel i konflikten.

Palestinakomiteen har spurt hva partiene stemte da forslag om anerkjennelse av Palestina ble behandlet i Stortinget. Da var det kun Miljøpartiet De Grønne og Sosialistisk Venstreparti som stemte imot.

Palestinakomiteen spurte også om partiet støttet Trondheims vedtak om boikott av varer fra israelske bosetninger på Vestbredden i 2016. De fire borgerlige partiene, pluss Senterpartiet, sa den gang nei. De røde og MDG, som har flertall i Trondheim, stemte fram vedtaket.

– Jeg tror neppe at MIFF hadde fått lov å henge opp en lignende plakat i Trondheim bibliotek i det hele tatt, langt mindre at den ville blitt hengende mens lokalet var stemmelokale, kommenterer Jan Benjamin Rødner, styremedlem i MIFF.

 

Valginformasjon fra MIFF

Før valget har også MIFF samlet mye informasjon som skal gjøre deg klokere som velger. Men vi har ikke hengt informasjonen opp i valglokaler!

Klikker du på partinavnene finner du alt som MIFF har skrevet om dem, i hvert fall de siste seks årene. I denne oversikten er alle partiene som meningsmålinger viser har mulighet til å vinne plass i Stortinget 2017-2021.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart