Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Norske kunstnere gjør seg selv til forsterkere av fake news

Skjermdump fra Dagsavisen.no.
Skjermdump fra Dagsavisen.no.
Over 600 norske kunstnere har gått seg vill i Jerusalem.

Fredag 15. desember meldte Dagsavisen at «over 600 norske kunstnere» har skrevet et «opprop mot Trumps Jerusalem». Dagsavisen har publisert navnene på kunstnerne (det gjør også MIFF under), men merkelig nok ikke oppropets tekst. MIFF har imidlertid mottatt teksten, og gjengir den her i sin helhet med våre kommentarer.

 

Britisk tekst

Kunstneropprop om Trumps Jerusalem-erklæring er ikke noen selvstendig tekst fra norske kunstnere, men er mer eller mindre en ordrett oversettelse av et tilsvarende opprop av britiske kunstnere publisert i The Guardian 11. desember.

«KUNSTNEROPPROP OM TRUMPS JERUSALEM-ERKLÆRING

Flere av verdens ledere uttrykker sterk bekymring over Donald Trumps avgjørelse om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. Frankrikes president Macron uttaler at det siste trekket i amerikansk Midtøsten-politikk er en trussel mot fred. Det er mye mer enn det.

Ved å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, prøver Donald Trump å oppnå det samme som Israel har forsøkt å gjøre i femti år med væpnet makt: å fjerne palestinerne, og deres politiske og kulturelle tilstedeværelse, fra deres egen by.»

Dersom de norske kunstnerne hadde lest MIFFs nettside, kunne de blitt reddet fra å videreformidle slike falske anklager. Palestinerne er ikke fjernet fra Jerusalem de siste femti årene, det har snarere vært en femdobling av folketallet. I store deler av Øst-Jerusalem har det vært en formidabel arabisk/ palestinsk utbygging. Israel har hele perioden latt muslimene ha kontroll over sine helligste steder i gamlebyen.

Trump prøver heller ikke å fjerne palestinerne. Han erklærte ganske enkelt den realitet at Israels regjeringsinstitusjoner ligger i Jerusalem, og dermed er dette landets hovedstad. Trump var nøye med å understreke at USA «ikke [tar] stilling til noen sluttstatus-spørsmål, inkludert de spesifikke grensene for Israels suverenitet i Jerusalem eller løsningen for omstridte grenser. De spørsmålene må de involverte partene avklare». Det som truer freden, er at palestinerne ikke er interessert i å avklare grenser, de vil ha hele Israel bort.

 

Diskriminering?

«Ved å måtte forholde seg til ulike rettigheter for borgere i samme by er allerede det palestinske folket i Jerusalem utsatt for en omfattende diskriminering på alle nivåer, og en gradvis prosess av etnisk rensing. I tillegg til den pågående politikken for nedrivning av palestinske hus, har i de siste femten årene minst trettifem palestinske offentlige institusjoner og frivillige organisasjoner i okkupert Øst-Jerusalem blitt permanent eller midlertidig stengt av okkupasjonskreftene. Kulturinstitusjoner har vært et spesielt mål.»

Hvordan kan en befolkning som blir femdoblet på femti år være utsatt for etnisk rensing? Årsaken til at palestinske hus rives, er at bygg blir satt opp ulovlig – i strid med areal- og bygningslover.

Palestinerne misbruker ofte kulturinstitusjoner til politisk kamp mot Israel. Slike institusjoner blir for eksempel oppkalt etter terrorister og stolte barnemordere. Som alle andre land som bekjemper islamistiske terrorgrupper og andre voldelige opprørsgrupper, må Israel slå ned på dette.

MIFF skal ikke hevde at palestinere ikke blir diskriminert i Israel generelt og Jerusalem spesielt. Men det blir vanskelig å ta kunstnerne alvorlig når de ikke reagerer på palestinske myndigheters dødsstraff for å selge land til jøder.

I 2011 fikk arabere i Øst-Jerusalem et enkelt spørsmål – vil de ønske å være innbyggere av Israel eller en framtidig palestinsk stat? Kun 30 prosent svarte ja til å bli borgere av Palestina, 35 prosent sa ja til Israel. De siste 35 prosent visste ikke eller ville ikke svare. Deltakerne fikk også spørsmål om hva de trodde “de fleste naboene” deres ville velge. 31 prosent svarte Palestina, 39 prosent Israel og 30 prosent visste ikke eller ville ikke svare. Den arabisk-israelske journalisten Khaled Abu Toameh bekrefter det samme: Han vil heller bo i Israel som en annenklasses borger enn som en borger av første klasse i Kairo [den arabiske verden], Gaza [Hamas, islamister] og Ramallah [Vestbredden]. Og det skrev han før den «arabiske våren» som har kostet over en halv million arabere livet! Å leve under israelsk kontroll er tryggere enn å bo i et arabisk land, sier den palestinske menneskerettighetsaktivisten Bassem Eid.

Etter 2011 har araberne i Jerusalem fått stadig mer sammenligningsgrunnlag mellom hvordan det er å leve under israelsk kontroll og under arabisk kontroll. Mange foretrekker nok bryet og ubehaget med sikkerhetssjekker når de tenker på at alternativet lett kunne blitt en tilværelse som deres søskenbarn i Syria eller Jemen.

 

Myter

De to siste avsnittene i kunstnernes opprop lyder slik:

«Samtidig har israelske myndigheter og entreprenører brukt millioner på å fjerne palestinske nabolag for å skape «kulturhistoriske” prosjekter som fremmer en myte om en mono-etnisk urban identitet, som hevdes å strekke seg tilbake 3000 år.

Vi avviser Trumps samarbeid med slik rasistisk manipulasjon, og hans mangel på respekt for folkeretten. Vi beklager hans vilje til å støtte den israelske militære erobringen av Øst-Jerusalem og hans likegyldighet til palestinske rettigheter. Som kunstnere og som borgere utfordrer vi uvitenheten og umenneskeligheten til disse politikerne, og hyller motstandskraften til palestinerne som lever under okkupasjon.»

Alle byer lager parker og turistattraksjoner, særlig byer som er så rike på kulturminner og historie som Jerusalem. Israelske arkeologer melder stadig om funn som viser ulik etnisk og religiøs tilhørighet blant befolkningen i området gjennom historien. Det er palestinerne som utmerker seg i å fortelle historien om en «mono-etnisk» identitet og historie – som for eksempel de latterlige påstandene om at det ikke fantes noe jødisk tempel eller at Jesus var palestiner. Palestinerne eksisterte før Abraham, hevder PA-president Mahmoud Abbas. Norske kunstnere trenger ikke dra til Vest-Jerusalem for å finne myter.

Israel erobret Øst-Jerusalem militært etter at boligområder i Vest-Jerusalem ble utsatt for bombardement under Seksdagerskrigen i 1967. Det skjedde bare noen dager før Donald Trump fylte 21 år, og nesten 50 år før han ble president.

Hadde de norske kunstnerne virkelig lyttet til Trumps tale, ville de hørt at han ønsker «en avtale som er god for palestinerne».

Trump nevnte også en palestinsk stat. «USA vil støtte en tostatsløsning dersom begge sider kommer til enighet om det,» sa Trump.

Helt siden 1937 har palestinerne avvist en tostatsløsning. Milliarder av kroner, euro og dollar er investert i «tostatsløsningen», men et stort flertall av palestinerne er ganske enkelt ikke interessert. De vil selv ha en arabisk stat nummer 22 og muslimsk stat nummer 57, men krever at verdens eneste jødiske stat skal bli borte. Det er dette de norske kunstnerne gjør seg til heiagjeng for.

 

Kunstnerne som har gått seg vill i Jerusalem

PDF-versjonen av kunstneroppropet som MIFF har mottatt 16. desember har følgende signaturer. Det skal visstnok være 612, men dessverre er de ikke alfabetisk sortert:

Yngvild Støen Grotmol, skuespiller
Henriette Steenstrup, skuespiller
Nathan Robert Smith, musikkterapeut og musiker
Ann-Mari Fleime, sangkoret Lyderhorn
Godfrey Manoharan, multikunstner
Sissel Blystad, kunstner
Axel Fjeld, kunstner, filosof og aktivist
Jan Lothe Eriksen, prosjektleder
Birgit Haugen Pihl, borger
Kjetil Traavik Møster, musiker
Siri Hilmen, musiker
Linn Stalsberg, forfatter
Elin Sander, filmprodusent
Kirsti van Hoegee, kunstner
Kiyoshi Yamamoto, kunstner
Anders Eriksson, produsent og musiker
Jet Pascua, visual artist
Bjørn Kolbjørnsen, kunstner
David Alræk, regissør
Erik Nilsson, musiker
Marianne Meløy, skuespiller
Christina Hætta, kulturprodusent
Trine Lise Olsen, komiker
Henrik Sandnes, vokalist i Senjahopen
Mary Sarre, skuespiller
Nasra Omar, musiker
Sofie Frøysaa, komiker
Nicolai Lopez, kulturprodusent
Frode Larsen, sanger og låtskriver
Agatha Sørhus, lærer, rådgiver og fritidsmusiker
Rasmus Rohde, tekstforfatter og musiker
Tale Næss, forfatter, dramaturg og dramatiker
Sulekha Ali Omar, scenekunstner
Sven Henriksen, dramatiker og skuespiller
Ida Fjeldberg Bjerke, Innsikt Spotify
Bård Borch Mikalsen, førstelektor
Tore Christian Sævold, skuespiller/regissør
Siri Broch Johansen, dramatiker og sanger
Sven Åge Birkeland, teatersjef
Bugge Wesseltoft, musiker og komponist
Mohamed Jabaly, filmskaper
Berit Rusten, scenekunstner og faglitterær forfatter
Knut Størdal, musiker og komponist
Ingrid Eriksen, musiker
Anne Marie Guttorm Graven, oversetter
Maria Kjos Fonn, forfatter
Emil Bekkevold, musiker, produsent, lydtekniker og førstekonsulent
ved Musikkkonservatoriet UiT
Piero Issa, danser og skuespiller
Simon Bergeton Nylund, musiker og teateransvarlig ved
barneskole/sfo
Helga Johanne Størdal, sanger og tekstforfatter
Runa B Skolseg, dramatiker
Kari Helene Skog, prosjektutvikler og produsent
Vasil Gjuroski, musikkagent, produsent, booking
Kari Anne Moe, filmskaper
Oskar Fiske Pettersen, forfatter/sanger/musiker
Lillian Olsen, musikkjournalist i NRK
Tormod Lingren, scenograf og regissør
Kjell M. Sarre, pensjonist
Julie Alapnes Normann, musiker og komponist
Einar Stokka, arrangør og musiker
Niko Mihkal Valkeapää – Artista, juoigi ja lávlu
Ande Somby – Juoigi ja Vuosttasámanueansa
Maya Økland, kunstner
Vegard Knutsen, musiker
Marte Magnusdotter Solem, skuespiller
Tormod Fuglestad, dramatiker og forteller
Cecilie Cottis Østreng, forfatter
Jon-Are Masternes/Klish, rapper
Anitta Katriina Sulkkari, skuespiller og instruktør
Torgeir Ekeland, konsertarrangør og støtteapparat
Kristin Tårnes, kunstner
Halvard Rundberg, musiker
Maja Eline Larssen, rekvisitør og inspisient
Guro Sibeko, forfatter
Paal Mangerud, utelivsgrunder og kulturentreprenør
Martin Vinje, musiker
Lene Therese Teigen, forfatter og regissør
Siri Borge, billedkunstner
Torunn Blåsmo-Falnes, musiker
Saskia Wieringa, produsent
Hilde Honerud, kunstner
Vegard Wikne, musiker
Kristofer B. Grønskaug, dramatiker
Kjell-Erik Ruud, kurator og dramatiker
Helle Siljeholm, koreograf, danser og billedkunstner
Henrik Hoff Vaagen, skuespiller
Solveig Styve Holte, danser og koreograf
Håkon Elias Pettersen, lydtekniker og musiker
Espen Klouman Høiner, regissør og skuespiller
Julie Støp Husby, skuespiller og sanger
Per Platou, kunstner
Ina Hagen, kunstner
Susanne Amalie Langstrand-Andersen, festivalprodusent
Ingvild Holthe Bygdnes, skuespiller
Heidi Helene Sveen, forfatter og samfunnsviter
Heidi Nikolaisen, billedkunstner
Olav Ryland Myrtvedt, scenograf
Oskar Larsen, kulturskolerektor
Morten Kippe, produsent
Charlotte Øverland Våset, danser
Terje Støldal, musiker
Ellisiv Lindkvist, forfatter og dramatiker
Kine Yvonne Kjær, illustratør
Simen Herning, manager
Mari Birgitte Halvorsen, musiker
Isabel Jensen Grindheim, lærer
Vidar Nordli, musiker
Simon Dancaster, bastartist
Christian Rølla, fotograf
Sten Ove Toft, musiker
Erlend Bilsbak, musiker (ars dada) og prosjektleder i kulturavd. Møre
og Romsdal Fylkeskommune
Ingrid Liavaag, skuespiller
Ellen Andreassen, skuespiller
Anne Henriette Reinås Nilut, festivalprodusent
Eline Grønvoll, artist
Kjersti Elvik, skuespiller
Thomas Hildebrand, scenekunstner, musiker og dukkespiller
Kristin Foss, lærer
Hannah Helseth, forsker og forfatter
Inger-Reidun Olsen, koreograf, danser og performancekunstner
Bente Alice Westgård, koreograf og danser
Morten Steene, musiker
Maja Bohne Johnsen, dramatiker
Caroline Støyva Eriksen, musikalartist
Bjørn Ognøy, musiker
Ole Vuyo Småge, musiker
Audun Iversen, operasanger
Knut Åserud, fotograf
Lars A. Sandness, mix engineer
Helga Guren, skuespiller og musiker
Anette Tunheim Jakobsen, kulturarbeider ved Tvibit musikk
Tine Valavuo Tyldum, daglig leder/kulturprodusent
Silje Storstein, skuespiller
Ove Stødle, duojar
Ken Are Bongo, produsent og filmfotograf
Maria Bock, skuespiller
Geirr Johnson, skuespiller, sanger og musiker
Kristin Grue, skuespiller
Anna-Katri Helander, danser
Ane Skumsvoll, dramatiker og regissør
Anette Therese Pettersen, teaterkritiker
Ingeborg Karoline Spjelkavik Rød, scenekunstner
Thale Tornes, skuespiller og scenekunstprodusent
Kristian Berg Jåtten, skuespiller
Vanessa Baird, kunstner
Guro Vrålstad, produsent
Thea Haugen, musiker
Mari Meen Halsøy, billedkunstner
Tuva Maria Åserud, fotograf
Pia Maria Roll, scenekunstner
Brynhild Bye-Tiller, billedkunstner
Ragnhild Freng Dale, scenekunstarbeider og kritiker
Anne Helga Henning, billedkunstner
Ann Kristin Traaen, kommunikasjonsansvarlig og musiker
Kristian Winther, skuespiller
Joakim Thrane, skuespiller
Stian Pedersen, management og prosjektleder
Anne Marthe Dyvi, kunstner
Aksel Authen Korneliussen, musiker
Frank Kjosås, skodespelar og regissør
Siri Schnell Juvik, skuespiller
Idar Åserud-Løvlid, amatørskodespelar og songar
Oda Elisabeth Wiese Tvedt, sanger, arrangør, låtskriver og filosof
Signe Becker, scenograf
Sara Fellmann, skuespiller
Maren Sennels Jenssen, skuespiller
Line Heie Hallem, skuespiller
Lila Grønsnes, musikar
Eli Fossdal Vaage, litteraturviter og poet
Mikkel Vetaas, dramatiker
Sibeth Hoff, musiker, lydbokinnleser og kursholder
Kari Koksvik, teaterpedagog og regissør
Frøydis Moberg, kommunikasjon/co-produsent
Mie Dinesen, scenograf
Eirik Myhr, komponist og musiker
Henrik Bjelland, skuespiller
Ole Christoffer Ertvaag, skuespiller
Siri Gunhild Forberg, kunstnerisk leder for Høstscena
Eirik Junge Eliassen, musikant
Chris Erichsen, musiker og filmskaper
Ingeborg Annie Lindahl, billedkunstner og kurator
Marius Havik, skuespiller og regissør
Benjamin Helstad, skuespiller
Christina Ørbekk Nikolaisen, skuespiller og skribent
Kari Anne Helleberg Bahri, kunstner
Ann-Kristin Bjerknes, lærer og korsanger
Endre Lund Eriksen, forfatter
Linn Olsen, regissør
Pål Rønning, skuespiller
Gudmund Gulljord, student
Bjørn-Tore Bønna Hilmarsen, danser
Amund Grimstad, arkitekt og teaterkritiker
Johanna Mørck, skuespiller og sanger
Sofie Bjerketvedt, skuespiller og sanger
Maren E. Bjørseth, regissør
Runa Sandnes, billedkunstner
Hedda Virik, rekvisitør og filmarbeider
Tomas Alf Larsen, skuespiller
Sigrid Randers-Pehrson, sanger
Kathrine Bauck-Nordeide, musiker og designer
Terje Grimen, kunstner
Alex F Knutsen, kunstner
Ivar Nergaard, skuespiller
Vilde Sandve Alnæs, musiker
Mariann Youmans, forfatter
Monica Hjelle, skuespiller
Marianne Heier, billedkunstner
Ingunn Sand, daglig leder JM Norway
Aleksander Isdal Gunther, gallerist og billedkunstner
Ivar Myrset Asheim, musiker
Leiken Vik, billedkunstner
Bård Bjørknes, teaterregissør
Aasne Vaa Greibrokk, regissør
Tor Andre Moritsgard, scenekunstner, produsent og musiker
Vera Krohn Svaleng, regissør og dramaturg
Thea Bjørknes, humorist og k&h-lærer
Ragna Midtgard, filmprodusent
Ener Konings, kunstner
Raymond Ness, artist
Rodrigo Cortez, billedkunstner
Espen Rahiff, arkitekt
Sara Christensen, kunstner
Tarjej Westby, skuespiller
Augusta Baugstø Hanssen, regissør
Alexander Martinsen, skuespiller
Leanda Klingsheim, skuespiller og musiker
Inga Margrete Aas, musiker
Svein Inge Sæther, cinematekleder
Kaia Kjos-Kendall, regissør og produsent
Erik Schøyen, sceneinstruktør
Nils Henrik Asheim, komponist
Julie Lindvik, skuespiller
Sofia Haugan, regissør
Knut Nærum, forfatter
Maren Tomine Nedreskår Pedersen, billedkunstner og illustratør
Andreas Humlekjær, skuespiller og musiker
Kristine Aukner, musiker
Ane Wennevold, teaterprodusent og inspisient
Anders T. Andersen, film og teaterregissør
Bodil Østmo-Sæter, dukkemaker og kulturskolelærer
Ane Strømman, skuespiller
Therese Aune, musiker
Terje Fjellvang, fotograf og regissør
Maria Kristine Hildonen, skuespiller
Jostein Ansnes, gitarist og produsent
Gry Haugholt, lydsjef og lyddesigner
Carl Martin Prebensen, skuespiller
Emma Caroline Deichmann, skuespiller
Matias Kuoppala, skuespiller
Kate Havnevik, musiker
Hasan Kassas, tolk og forfatter
Emilie Heldal Lindsheim, musiker
Mathias Augestad Ambjør, skuespiller
Steffan Strandberg, regissør
Ane Ullmoen Øverli, skuespiller
Katrine Strøm, instruktør for teater
Lars Erlend Tubaas Øymo, fotograf og regissør
Arne Lygre, forfatter
Inga Sund Hofset, billedkunstner
Anethe Alfsvåg, skuespiller
Mari Haugen Smistad, skuespiller
Lise Andrea Marie Grimelund-Kjelsen, scenekunstner
Trude Øines, skuespiller
Guri Johnson, skuespiller
Asbjørn Hollerud, kunstner
Solvor Wiig, møbeltapetserer og kostymedesigner
Tonje Dreyer Sellevoll, skuespiller
Kristina Junttila, performancekunstner
Elise Adamsrød, kunstner og lærer
Rebekka Opdal Christiansen, musikkteaterstudent
Lene Aareskjold, dansekunstner og arrangør
Brita A. Hansen, bibliotekassistent
Unni Wilhelmsen, låtskriver og konsertmusiker
Sjur Vidar Lilleås, musiker
Tor Arne Bjerke, produsent
Cedric Archer, fotograf
Håkon Rundberg, musiker
Ingebjørg Kosmo, musiker
Wenche Maria Jentoft, sanger
Vilde Viktoria Madsen, danser
Kenneth G. Wikdahl, kurator og gallerist
KriStine Ann Skaret, filmprodusent
Anders Elsrud Hultgreen, filmskaper og billedkunstner
Emil Olafsson, skuespiller
Karen Sæther Houge, skuespiller
Naeem Searle, street artist
Jonas Strand Gravli, skuespiller
Silje Eide, skuespiller
Gianluca lumiento, skuespiller og regissør
Gulliana Consonni Blom, skuespiller og barnevernspedagogstudent
Elisa Fernanda Pirir, filmprodusent
Ida Løken Valkeapää, skuespiller
Stian Kristensen, filmregissør
Else Gunhild Ljøstad, lyddesigner, sanger og regissør
Åse Solheim, musiker
Eirin Schou Fævelen, skuespiller
Kriss Stemland, musiker
Katja Brita Lindeberg, scenekunstner
Ida Rønshaugen, musiker
Lena Bakken Høyem, sanger og skuespiller
Mari Dahl Sæther, skuespiller
Kristoffer Grua Pedersen, skuespiller og sanger
Miriam Jacobsen, skuespiller
Siv Torin Knudsen Petersen, skuespiller, musiker og terapeut
Klaus Løkholm Bergli, skuespiller
Marianne Ek Hagen, scenekunstner og instruktør
Karl-Vidar Lende, skuespiller
Ingrid Margrethe Bakken, filmarbeider
Glenn Erik Haugland, komponist
Ole Jørn Myklebust, musiker
Elin Nagell Dahl, scenograf
Rakel Nystabakk, musiker
Marie Amdam, musiker
Sigurd Sele, skodespelar
Jonas Delerud, skuespiller
Camilla Revholt, sanger
Shaun Bartlett, låtskriver, artist og medmenneske
Tanja Kvitnes, musiker
Iver Innset, skuespiller
Nora Taksdal, musiker
Emilie Tverbak, skuespiller
Ole Christian Gullvåg, skuespiller
Anders Ribu, lydbokinnleser
Mats Lyngstad Willassen, musiker, videograf og AV-tekniker
Manish Sharma, skuespiller
Sunniva Du Mond Nordal, skuespiller
Ståle Gerhardsen, kunstner
Åse Ava Fredheim, musiker
Marit Omland, skuespiller
Roseane Reis, skuespiller
Marianne Hetland, skuespiller
Sara Baban, scenekunstner
Skjalg Mikalsen Raaen, musiker og produsent
Torbjørn Dyrud, musiker
Tonje Unstad, musiker
Helga Aakre, produksjonsleder
Johan Sigmundstad, skuespiller
Aimee Viktoria Kaspersen, scenekunstner og produsent
Ida Karoline Nordgård, musiker
Chris Monsen, skribent og kritiker
Lykke Kristine Moen, skuespiller
Lisa Pacini, visuell kunstner
Ingvild Mæhle Skjøtskift, dansekunstner
Grim Moberg, komiker
Sofie Tollefsbøl, musiker
Helene Aalborg, filmkurator
Eirin Beate Åserud-Løvlid, dirigent og sanger
Frode Eggen, skuespiller
Henrik Hylland Uhlving, filmprodusent
Magnus Myhr, dansekunstner og skuespiller
Andreas Lagesen, vitsemaker
Johannes Winther Farstad, musiker og skuespiller
Guro Høimyr, sanger
Andreas J. Riiser, filmregissør
Sacha Slengesol Balgobin, skuespiller
Nils Golberg Mulvik, skuespiller
Hans Norman Røine, skuespiller
Frances Forrest, kunstner
Hilde Nora Ringstad, musiker
Sebastian Skytterud Myers , skuespiller
Bendik Høydahl, lyddesigner
Marte Berntsen Aasen, filmklipper
Leo Magnus de la Nuez, skuespiller
Anne Gjelsvik, professor i filmvitenskap
Brita Skare Malvik, musiker
Gunnar Fretheim, scenograf og billedkunstner
Kristin Indahl, skuespiller og teaterpedagog
Bjørn T. Bøe, forfattar og pedagog
Stine Hemmingsen, skuespiller
Leo Thorn, maskør og parykkmaker
Mari Storstein, regissør
Andreas Kjøl Berg, musiker
Nina Lill Svendsen, dansekunstner
Kristian Mosvold, filmprodusent
Andre Sørum, skuespiller
Katrine Johannesen, vgs-elev
Anniken Hoel, filmskaper
Karl-Martin Hoddevik, rekvisitør og musiker
Benedikte Karine Sandberg, skuespiller
Gunnhild Nordahl, musiker
Malika Mokouf Rasmussen, kunstner, kurator og filosof
Carl Martin Eggesbø, skuespiller
Kjetil Meling Bjørnevoll, musikar og musikklærer
Irene Waage, skuespiller
Maria Agwumaro, skuespiller
Sverre Breivik, skuespiller
Rachel Andersen Gomez, filmskaper
Rolf Gupta, dirigent, komponist og professor ved Universitetet i
Agder
Kristine Cornelie Hartgen, skuespiller
Julie Moe Sandø, skuespiller
Linn Sunniva Høglund, manusforfatter
Anett Hjelkrem, koreograf og instruktør
Nino Felbab, musiker
Cathrine Frost Andersen, skuespiller
Tonje Bakken Kvasbø, skuespiller
Malmfrid Hovsveen Hallum, dramatiker
Anna Ladegaard, skuespiller
Eirik Hoel Sandvik, musiker
Espen Bråten Kristoffersen, skuespiller
Eva Kathrine Næss, skuespiller
Adrian Fiskum Myhr, musiker
Svend Erichsen, skuespiller
Anne Fossen, musiker
Lisa Marie Skoglund, låtskriver og musiker
Emrik Vatndal, skuespiller
Anders Hasmo, dramaturg
Cici Henriksen, skuespiller og produsent
Sunniva Lorenzen Kildal, danser
Lisbeth Sandnes Espeland, danser
Eilin Amalie Albrigtsen, sanger
Thea Lambrechts Vaulen, skodespelar
Endre Sannes Hadland, dramaturg
Kristina Kiberg, skuespiller
Ståle Kvarme Tørring, skuespiller
Aleksander Eidsvåg, musiker
Ingse Anzjøn, scenograf
Iris Jenssen Nylændet, filmklipper
Jørgen Meyer, musiker
Ingvill Fossheim, scenograf og kostymedesigner
Trond Grovane Moe, kulturarbeider
Sofie Frost, skuespiller og slampoet
Hilde Drevsjømoen, skuespiller og produsent
Sverre Gjørvad, musiker
Chris Reddy, kunstner
Janne Lindgren, filmskaper
Anders Bjelland, musiker og produsent
Kari Winge Onstad, skuespiller og teacher i 5Rytmer
Dordi Strøm, scenograf og kostymedesigner
Kristin Sevaldsen, musiker, komponist og produsent
Invild Meland, skuespiller
Per Vidar Gornitzka Arnfinnsen, skuespiller og scenekunstner
Heidi Toini, skuespiller
Sondre Larsen, skuespiller
Veslemøy Lilleengen, billedkunstner
Stian Omland, skjønnlitterær oversetter
Ingrid Kristina Leiråmo, messingpedagog
Trond Halbo, skuespiller
Torjus Eggen, musiker
Mariken Lauvstad, teaterpedagog og skribent
Stig Fostervold, musiker, komponist, lyddesigner og grafisk kunstner
Maija Skille, sanger
Pål Moddi Knutsen, musiker
Maja Hoem Iversen, danser
Hilde Trætteberg Serkland, skuespiller
Cecilie Hesselberg Løken, fløytist
Jenny Mortensen, musiker og skribent
Mina Weider, danser
Roger Tunheim Jakobsen, musiker og medmenneske
Eline Petrine Johansen, scenekunstner, sanger og pedagog
Agnes Ida Pettersen, komponist
Maria Ekerhovd, filmprodusent
Grete Sneltvedt, teaterpedagog og skuespiller
Heming Welde Thorbjørnsen, tekstilkunstner og strikkegrunder
Stig Harald Rennerstraum, musiker
Rolf Kloster, musiker
Mia Kristina Jakobsen, festivalproduksjon og medmennske
Bente S Andersen, skuespiller og sceneinstruktør
Eili Harboe, skodespelar
Krister Johnson, lyddesigner
Katrin Berge, illustratør og billedkunstner
Ludvig Uhlbors, dramatiker og regissør
Camilla Myrås, artist og låtskriver
Ketil Nergaard, billedkunstner
Maria Dorothea Schrattenholz, forfatter
Catharina Wandrup, filmfotograf
Ina Maria Brekke, skuespiller
Lars Korff Lofthus, billedkunstner
Knut Joner, filmfotograf
Nadia Mahdi, skribent og jusstudent
Mona Synnøve Solhaug, skuespiller
Tuva Syvertsen, musiker
Ole Romsdal, skuespiller og musiker
Inger Gundersen, skuespiller og regissør
Arne Pedersen, billedkunstner
Cash Khazai, regissør, musikkelsker og medmenneske
Anna Karoline Bjelvin, skuespiller og sanger
Rickard Borgstrom, kurator
Azar Alsharif, billedkunstner
Eivind Haugland, dramaturg
Hans Martin Austestad, musiker
Bernt Isak Wærstad, musiker og lydkunstner
Sander Tingstad, musiker
Ulf Breistrand, forfatter
Real Ones (band)
Rikard Toften Holst, musiker
Eirin Hammari, produsent
Helle Thune
Thea Elisabeth Skallevold, skuespiller
Anna Leijonhielm, videokunstner
Rikke Komissar, dirketør/kurator
Thomas Digervold, markedsfører
Eirik Suhrke, komponist
Anneli Stiberg, produsent
Janne Brit Rustad, scenekunstner
Beate Bednar, skuespiller
Mona Steffensen, produsent
Nina Sele, skodespelar
Andrea Fostervold, skuespiller
Rune Berg, musiker og produsent
Hanne Vasshus, musiker
Cathrine Constanse Gjelsnes, billedkunstner og kurator
Øyvind Blikstad, komponist
Ane Eikemo, skuespiller og sanger
Igor Jakobsen, musiker
Anna Loppacher, musiker
Igor Devold, regissør
Endre S Ellefsen, skuespiller
Luis Della Mea, musiker/danser
Orfee Schuijt, dancer/choreographer
Daniel Slåttnes, billedkunstner
Ante Siri, frilansskuespiller
Lasse Kristiansen, musiker
Atmasukha Ananda, musiker
Hedda Munthe, skuespiller
Line Hatland, regissør
Ombeline Chardes, komponist og fiolinist
Henrik Tidemann, skuespiller
Anneli Moe, danser
Mikaell Olsson, musiker
Henriette Faye-Schjøll, skuespiller
Gaute Tønder, komponist
Erik Wenberg Jacobsen, sanger
Anna Charlotta Nordanstedt Hegdahl, koreograf/daglig leder Dans i
Trøndelag
Jørun Fluge Samuelsen, musiker
Kristine Fornes, billedkunstner
Pål Brekke Indregard, formidler
Frode Søbstad, filmprodusent
Ragnhild Gravem, skuespiller
Johan Egdetveit, musiker
Gunnar Eiriksson, skuespiller
Desiree Isabel Bøgh Vaksdal, skuespiller
Øystein Martinsen, skuespiller
Kristian Krokslett, operasanger
Espen Løvås, skuespiller
Kristian Lykekslet Strømskag, dramaturg
Anne Bolette Stang Eng, skuespiller
Torodd Wigum, dirigent
Mari Andreassen, student
Petronella Barker, skuespiller
Rolf Gupta, musiker
Linn Meyer Kongshavn, regissør
Mehda Zolfaqari, fortellerkunstner
Reidar Kjelsen, forfatter
Rune Bergstø, lærer
Hege O. Enger, skuespiller
Kristin Bjørn, manusforfatter
Marthe Haaland Wang, sanger/artist
Jo Inge Nes, musikar
Anita Hillestad, billedkunstner
Pål Øverland, regissør
Ann Kavli, forfatter og billedkunstner
Thale Husemoen, forfatter/skribent
Emilie Blichfeldt, filmskaper
Fredrik Rasten, musiker
Petter Fiskum Myhr, direktør
Markus Tønseth, skuespiller
Håvard Paulsen, skuespiller og skribent
Knut Magnus Bøen, kulturskolelærer
Hanne Gjerstad Henrichsen, skuespiller
Sveinung Oppegaard, skuespiller
Anneli Moe, danser
Kjersti Aas Stenby, skuespiller
Liv Karin Dahlstrøm, regissør
Eirik V.V Østbye, arkitekt
Christine Carson, skuespiller
Cengiz Nereid, skuespiller
Rudi Leo J. Johansen, musiker
David Rios, billedkunstner
Marie Berntsen, musiker
Andrea Jervell, skuespiller
Sverre Fredrik Hermansen, medmenneske
Torgunn Wold, scenekunstner
Truls Hannemyr, musiker
Anne-Tove Huse, billedkunstner
Patrik Stenseth, skuespiller
Lars August Jørgensen, skuespiller
Marianne Thallaug Wedset, lysdesigner
Line Baugstø, forfatter
Tuva B Larsen, skuespiller
Kristin Jess Rodin, skuespiller
Hedda Foss Lilleng, skribent og rådgiver
Ingrid Anne Yttri, skodespelar
Sondre Pettersen, scenekunstner
Rose-Marie Aker, skuespiller
Martin Horntveth, musiker
Hanne Brincker, regissør og skuespiller
Jamie Michael Bivard, danselærer, fotograf
Eldar Skar, skuespiller
Live Haug Hilton, billedkunstner
Per Emil Grimstad, skuespiller
Anders Eiebakke, billedkunstner
Ane Hjort Guttu, billedkunstner
Marthe Valle, artist og låtskriver

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart