Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Når Hamas forsøker å storme verdens eneste jødiske stat, velger Raymond Johansen å formane Israel

Hvor umusikalsk kan byrådslederen i Oslo bli?

Artikkelen fortsetter under.
Shalom! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Like før midnatt 30. mars delte Raymond Johansen (Ap) en VG-artikkel på Twitter. «De okkuperte har rett til å gjøre motstand mot en okkupant. Det sier Folkeretten. Israel må vise fredsvilje- ikke minst for egen del,» skrev lederen for byrådet i Oslo i sin kommentar.

Johansen tar feil. Gaza-stripen er ikke okkupert. Israel trakk seg helt ut i 2005. Ofte blir Erklæringen for uavhengighet til koloniserte land og folk fra FNs generalforsamling i 1960 brukt som støtte til palestinernes «motstandskamp», men vedtak i generalforsamlingen etablerer ikke folkerett og det er ingenting i teksten som gir noen slags legitimitet til volden som Hamas egget til ved grensegjerdet fredag 30. mars, heller ikke til deres rakettangrep og tunnelangrep. Erklæringen sier tvert imot at «ethvert forsøk rettet mot en delvis eller total ødeleggelse av den nasjonale enheten og den territorielle integriteten til et land er i strid med hensikten og prinsippene til FN-charteret».

Det er nettopp et slikt brudd på FN-charteret Hamas sikter mot med sine forsøk på å storme Israels grense. Provokasjonene ved sikkerhetsgjerdet er bare en brikke i det større spillet. Hamas sier åpent at deres mål med demonstrasjonene er «krav om at palestinske flyktninger og deres etterkommere skulle få returnere til sine tidligere hjem i Israel» (gjengitt i VG-artikkelen som Johansen delte).

Johansen bør vite at flyktninger ikke har noen allmenn rett til å vende tilbake. Johansen bør vite at verdens eneste jødiske stat vil forsvinne dersom Israel blir presset til å gå med på kravet til Hamas.

Likevel er byrådslederen i Oslo så umusikalsk at han velger å formane Israel!

Israel har vist fredsvilje igjen og igjen og igjen. Palestinerne sa nei til sin egen stat så sent som i januar 2018. Da Israel trakk seg ut fra Gaza i 2005 gjorde Israel også tilbaketrekninger fra noen bosetninger på Vestbredden. I 2006 gikk Ehud Olmert til valg på nye tilbaketrekninger fra Vestbredden, og han vant valget. Det var infiltrasjonsangrepene og rakettangrepene fra Hamas som har lagt disse planene døde. Forstår ikke Johansen at det fremfor alt er Hamas som hindrer palestinerne i å realisere det selvstyre og den uavhengighet som byrådslederen gir seg ut for å være talsmann for?

Hamas-leder Khaled Mashaal sammenlignet 1. april provokasjonene og infiltrasjonsforsøkene ved grensen med rakettangrep.

– Tidligere opplevde fienden rakettangrep fra Gaza. Men denne gangen har Gaza overrasket [Israel] med noe nytt, og det er mer på lager, sa Mashaal under et besøk i Tyrkia.

Forstår ikke Johansen at Twitter-meldingen hans gir støtte til en islamistisk, antisemittisk terrororganisasjon? Har han ikke sett bildene av hvordan Hamas i påsken misbrukte palestinske barn i sin politiske kamp mot Israel? Når Israel forsvarer seg mot en fiende som åpent sier at deres mål er å utslette Israel, hvordan kan Johansen få seg til å formane Israel?

– Tilbakevendingsmarsjen vil fortsette inntil vi fjerner denne midlertidige grensen, sa Hamas-leder Yahya Sinwar i en tale til demonstrantene ved grensen fredag 30. mars.

– Vår demonstrasjon markerer begynnelsen på en ny fase av den palestinske nasjonale kampen på vei til frigjøring og «tilbakevending». Vårt folk kan ikke gi opp en eneste tomme av Palestina, sa han.

Så lenge Johansen ser ut til å støtte denne agendaen, må han ikke forsøke å pakke det inn i ord om folkerett. Israelerne har opplevd mye død og terror i kjølvannet av avtalene som bærer Oslos navn. Når byrådslederen i Norges hovedstad bruker en ny Hamas-kampanje for å ødelegge Israel som utgangspunkt til å formane israelerne om fredsvilje, blir Oslos navn ytterliggere svertet i israelernes bevissthet.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart