Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Norsk Folkehjelp må betale 16 millioner kroner for sin støtte til palestinske terrororganisasjoner

Generalsekretær Henriette Westhrin i Norsk Folkehjelp. (Foto: Eirik Sundt, Norsk Folkehjelp, flickr)
Generalsekretær Henriette Westhrin i Norsk Folkehjelp. (Foto: Eirik Sundt, Norsk Folkehjelp, flickr)
Norsk Hydro og Norad finansierte prosjektene som Norsk Folkehjelp nå må svi for.

«Norsk Folkehjelp punger ut 16 millioner for å unngå rettssak i USA,» melder Dagbladet 4. april. Det amerikanske nyhetsbyrået UPI treffer bedre med sin overskrift: «Norsk hjelpeorganisasjon må betale 2 millioner dollar for å støtte terrorgrupper etter å ha mottatt midler fra USAID.»

Det amerikanske justisdepartementet oppsummerer saken slik: De siste årene da Norsk Folkehjelp mottok bistandsmidler fra USAID, lovte de årlig å ikke gi materiell støtte eller annen hjelp til personer og organisasjoner som står på USAs terrorliste. Likevel «har Norsk Folkehjelp gitt trening, rådgivning og assistanse til Iran, og også Hamas, PFLP og DFLP».

I Iran har Norsk Folkehjelp gjennomført minerydding som var en del av et iransk oljeutviklingsprosjekt. De palestinske organisasjonene Hamas, PFLP og DFLP står alle på USAs terrorliste. Likevel har Norsk Folkehjelp «gitt representanter for disse (…) trening, ekspertrådgivning og assistanse ved å finansiere et prosjekt kalt «Dagens ungdom… Framtidens ledere». «Hamas, PFLP og DFLP brukte informasjon som de fikk på workshop [i regi av Norsk Folkehjelp] til å endre sin oppførsel for å bli mer attraktive for ungdom, og dermed nyte godt av økt støtte blant ungdom,» skriver Justisdepartementet.

Norsk Folkehjelps pressemelding om saken unngår helt å nevne navnet på de palestinske gruppene. De framstiller «sakens kjerne» slik:

«Norsk Folkehjelp signerte en nødhjelpskontrakt med USAID i 2012. I tilknytning til denne signerte vi også en erklæring om at vi de ti siste årene ikke hadde noen form for samarbeid eller tilknytning til personer, organisasjoner eller stater som befant seg på USAs forbudslister. Norsk Folkehjelps fortolkning av denne erklæringen var at den gjaldt kun land og prosjekter der USAIDs midler ble brukt. USAID har derimot en annen tolkning, og mener forpliktelsen gjaldt hele Norsk Folkehjelps virksomhet også når denne er finansiert av andre donorer.»

Det minner om palestinske selvstyremyndigheter, som utbetaler enorme økonomiske belønninger til dømte terrorister. Når Norge og andre land har protestert mot dette, hevder PA at de ikke bruker internasjonal bistand til disse utbetalingene. Inntil i dag har Norge latt seg lure av dette, men USA er i ferd med å sette ned foten.

 

Mer om Norsk Folkehjelp

Allerede i 2014 skrev MIFF om Norsk Folkehjelps partner som har tette bånd til terrororganisasjonen PFLP. Kanskje de kunne spart 16 millioner kroner på å la seg advare av MIFF? Senest i april 2017 åpnet Norsk Folkehjelp dører i Norge for en palestiner med tilknytning til terror.

Norsk Folkehjelp har ikke bare gitt «kurs i demokrati» til unge medlemmer av Hamas, PFLP og DFLP, de deler også deres politiske mål for Israel: Jødene mister sin stat og kommer tilbake som minoritet over hele verden. «Retten til å vende tilbake er hellig. Den er ikke åpen for forhandligner eller kompromiss,» skriver Norsk Folkehjelp i et arabisk-språklig magasin. De har også vist fram «kunst» hvor Israel er utradert.

Norsk Folkehjelps dobbeltmoral bidrar til å videreføre konflikten i nye generasjoner: I Norge driver Norsk Folkehjelp arbeid for å integrere flyktninger. På Gaza-stripen arbeider den samme organisasjonen intenst for at flyktninger der ikke skal bli integrert.


Takk for at du leste hele artikkelen! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart