Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Norske skolebarn skal gi 20 millioner kroner til hatkampanje mot Israel

Med millioner av kroner fra norske skoleelever vil palestinske YWCA kunne vise fram kart uten Israel til langt flere palestinske ungdommer. (Skjermdump fra qwca-palestine.org, på en side som profilerer en ungdomskonferanse i oktober 2018)
Med millioner av kroner fra norske skoleelever vil palestinske YWCA kunne vise fram kart uten Israel til langt flere palestinske ungdommer. (Skjermdump fra qwca-palestine.org, på en side som profilerer en ungdomskonferanse i oktober 2018)
Palestinske mottakere av OD-penger arbeider for en framtid uten Israel.

Hvert år samler norske skoleelever inn mellom 20-25 millioner kroner i Operasjon Dagsverk. 1. november skal årets aksjon gå til KFUK-KFUM Global, en norsk organisasjon som vil utsulte og utarme verdens eneste jødiske stat. Samtidig vil de norske elevene bli offer for en storstilt anti-israelsk propagandakampanje.

 

Tvilsom påstand fra leder i KFUK-KFUM Global

Fredrik Glad-Gjernes, daglig leder i KFUK-KFUM Global, hevder inntekter fra Operasjon Dagsverk ikke skal gå til organisasjonens boikottarbeid. «De nye midlene skal kun gå til utdanning, rehabilitering, likestilling og fredsbygging (ikke-vold),» skrev han i en kommentar under MIFFs første artikkel om saken fra 13. mars.

Dette stemmer svært dårlig. Av et totalt budsjett på 19 millioner kroner skal over 16 millioner forvaltes av YMCA-YWCA, og deres tre avdelinger Palestine YWCA, East Jerusalem YMCA og Gaza YMCA. Alle disse tre organisasjonene arbeider for boikott av Israel.

Glad-Gjernes påstand stemmer heller ikke med KFUK-KFUM Globals prosjektsøknad til Operasjon Dagsverk. Der heter det at deltakende palestinske ungdommer «vil bli gjort kjent med og involvert i [MIFFs uthevning] eksisterende ikke-voldelige påvirkningskampanjer på lokalt og nasjonalt nivå, inkludert Olive Tree Campaign og Free Palestine Campaign, fredelige streiker og demonstrasjoner mot den israelske okkupasjonen og urettferdigheter». Free Palestine-kampanjen har et prinsippdokument som ligger på KFUK-KFUM Globals nettside, og det er nettopp her det fremkommer at organisasjonen går inn for «bred økonomisk boikott for å få Israel til å avslutte okkupasjonen». OD-pengene skal altså, til tross for Glad-Gjernes forsikringer, gå til å gi minst 8000 palestinske ungdommer opplæring i bred økonomisk boikott av verdens eneste jødiske stat.

 

Avviser «religiøse stater»

«Det betyr ikke at vi ikke anerkjenner staten Israel,» fortsetter prinsippdokumentet. Det skriver også Glad-Gjernes av og til, men vi har hittil ikke sett ham anerkjenne at Israel kan forbli det nasjonale hjemlandet til det jødiske folk.

KFUK-KFUM Globals palestinske venner og samarbeidspartnere legger ikke skjul på at de vil ha verdens eneste jødiske stat bort. «Det er i psyken til enhver palestiner at retten til retur er en hellig rett og det kan ikke bli noen fred uten den,» skriver YWCA på sine nettsider. «Den har ingen foreldelse og kan ikke bli fjernet med en avtale eller etableringen av en [palestinsk] stat,» skriver YMCA videre. Dette er et palestinsk krav som vil medføre, dersom Israel skulle bli tvunget til å gå med på det, at verdens eneste jødiske stat forsvinner og blir erstattet av arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58.

Joint Advocacy Initiative, som Jerusalem YMCA og YWCA Palestine står bak, understreker at retten til tilbakevending gjelder «retur til deres hjem og eiendommer». YMCA støtter ikke en slik rett for finner, tyskere, grekere, tyrkere, pakistanere, indere eller titalls andre flyktninggrupper – bare den ene flyktninggruppen som kan ødelegge verdens eneste jødiske stat. Flyktninger har ingen allmenn rett til å vende tilbake.

Med OD-pengene skal YMCA, ifølge søknaden, trene «8000 ungdommer» i «ikke-voldelig motstand» mot Israel. Målet er å oppnå «fred med rettferdighet». Det siste er for mange palestinere kodeord for «fred» uten en jødisk stat.

Nidal Abuzuluf, en av lederne i palestinske YMCA og Joint Advocacy Initiative, bekrefter i innlegg på MIFFs nettside at han avviser Israel som en jødisk stat. «Vi støtter ikke religiøse stater som diskriminerer eller kommer til å diskriminere andre religiøse minoriteter,» skriver Abuzuluf. I tråd med PLOs syn ser han ikke på jødene som et folk, men som en religiøs gruppe uten nasjonale rettigheter.

MIFF spurte Abuzuluf om det betyr at han ikke støtter de nåværende lover for palestinske selvstyremyndigheter. I gjeldende lov slår PA fast at «islam er den offisielle religionen i Palestina», og at «prinsippene i islamsk sharia er grunnlaget for lovgivningen». Det har gått tre måneder uten at Abuzuluf har svart på spørsmålet. Han har nok adskillig mer problemer med en jødisk stat enn en muslimsk stat.

Nesten alle jøder har flyktet fra det arabiske området (og i stor grad fra resten av det muslimske området også), og nesten ingen kan tenke seg å flytte tilbake ut fra den statusen alle slags minoriteter har der. Israel er det eneste ørlille området jødene har. Da er det meget rimelig, og overhodet ikke rasistisk, at jødene sørger for å få beholde flertallet i Israel.

I oktober 2018 skal YWCA Palestine arrangere en ungdomskonferanse i Ramallah. På presentasjonssiden viser arrangørene et bilde av smilende ansikter foran et kart hvor Israel er borte (se toppen av artikkelen). Den arabiske teksten på kartet er ord som «frihet», «fred» og «aksjon». Alt tyder på at freden de ser for seg kommer når hele landområdet blir fri fra Israels nærvær. Det er en slik framtid deres aksjoner retter seg mot.

 

Fiendtlig retorikk

De palestinske mottakerne av OD-pengene avviser ikke bare Israel som jødisk stat, de bruker også retorikk som demoniserer motparten.

YMCA kaller Israels sikkerhetsbarriere en «apartheidmur» og anklager landet for «krigsforbrytelser». I en brosjyre på nettsiden til YMCA blir det gjengitt en bønn som hevder sikkerhetsbarrieren «ikke er for beskyttelse, men for isolasjon og adskillelse, uvitenhet, diskriminering og drap». Bønnen som demoniserer israelernes motiver inngikk i materialet til «Kirkeuka for fred i Palestina og Israel» i 2015.

Vi kan vite med stor grad av sikkerhet hvilket inntrykk folk sitter igjen med når de har besøkt palestinske KFUK-KFUM-folk. Jen McCormack, en amerikaner som deltok i et av programmene til Joint Advocacy Initiative i 2013, skrev: «Dette er IKKE en konflikt. Det er folkemord, som blir finansiert av USA og andre lands regjeringer. Dette er et folkemord som bruker bosetningsstrategi for å stjele land og rettferdiggjøre fengsling, tortur og frarøving av en hel gruppe mennesker. Dette er et folkemord som mine venner jobber hver dag for å gjøre slutt på…»

De demoniserende og grovt løgnaktige anklagene om folkemord har ligget på Joint Advocacy Initiative sin nettside i fem år. Senest i november 2015 anklaget YWCA, i en offisiell uttalelse, Israel for «apartheid» og «folkemord i Gaza». Det skjedde også i 2014.

De siste hundre årene har den palestinske befolkningen i området mellom Middelhavet og Jordan-elven økt med en faktor på ti. Det er så langt fra folkemord som det er mulig å komme. Etter at Israel tok kontroll over Vestbredden og Gaza-stripen i 1967, økte forventet levealder i området dramatisk.

I oktober 2015 hevdet YWCA at fire palestinske tenåringer var blitt «henrettet» av Israel. De nevnte ikke at ti israelere og én utlending ble drept i til sammen 620 palestinske angrep den måneden.

I juli 2014 oppmuntret YWCA til våpenembargo og stans i handel med Israel. De oppmuntret også sine venner i utlandet til å kreve brudd i diplomatiske forbindelser med Israel og tok til orde for å få dømt Israel for krigsforbrytelser.

I 2013 utga YWCA en rapport om kvinner i det palestinske arbeidsmarkedet. Den nevner Hamas og palestinske selvstyremyndigheter 1 gang, men Israel og okkupasjonen 40 og 28 ganger. Vi vet fra LOs samarbeidspartner på Vestbredden at 90 prosent av palestinske kvinner ikke får minstelønn, og det kan umulig være Israels ansvar. Men YWCA er lite interessert i det som ikke kan demonisere Israel.

Det er ikke bare palestinske KFUK-KFUM folk som er ekstremt ensidige. Den samme ensidigheten ser man også internasjonalt. I november 2000, tidlig i den andre intifadaen, var en internasjonal gruppe fra «World Alliance of YMCA» på «faktainnsamlingstur» på Vestbredden. Rapporten nevnte ikke palestinsk vold mot israelere med ett eneste ord.

 

Fire år lang kampanje

Til tross for alle fine ord om ikke-voldelig kamp, vil ikke pengene fra Operasjon Dagsverk bidra til å forberede palestinske ungdommer på fred med Israel. De vil styrke ungdommenes fiendebilder og bidra til mer demonisering av Israel både i palestinske områder og i Norge. MIFF har her henvist til hva KFUK-KFUM formidler offentlig på engelsk – tror du budskapet deres palestinske medarbeidere formidler på arabisk er mer moderat?

Prosjektsøknaden til KFUK-KFUM Global anslår at de kommer til å nå 40.000 palestinske ungdommer med pengene fra Norge. Den storstilte påvirkningskampanjen skal vare i fire år. Ifølge KFUK-KFUM Global skal kampanjen «bidra til å fremme rettferdig fred og en bærekraftig slutt på konfliktene og okkupasjonen i Palestina med fredelige midler».

I virkeligheten vil de palestinske ungdommene

  • bli vist kart uten Israel
  • bli opplært i bred økonomisk boikott
  • få høre at «retten til retur er hellig»
  • bli fortalt at Israel begår folkemord
  • få høre at andre land bør kutte diplomatiske bånd med Israel
  • få høre en historie der palestinsk aggresjon og mangel på kompromissvilje blir skrevet ut av historien

Når de får høre at hele hatkampanjen er finansiert av norske skoleelever, vil det bare gjøre vondt verre. Om fire år vil innsatsen til norske skoleelever ha ført en ny generasjon palestinere enda lengre bort fra fred.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart