Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Operasjon Dagsverk til organisasjon som vil utsulte og utarme verdens eneste jødiske stat

Her klapper de for over 20 millioner kroner til organisasjon som vil boikotte verdens eneste jødiske stat. (Foto: Facebook)
Her klapper de for over 20 millioner kroner til organisasjon som vil boikotte verdens eneste jødiske stat. (Foto: Facebook)
Forsøker å få skoleelever til å gi en dagslønn til boikott av Israel.

Klikk her for å bli medlem av MIFF

Elevtinget valgte mandag 12. mars å tildele KFUK-KFUM Global inntektene fra årets Operasjon Dagsverk. Dermed vil norske elever i ungdoms- og videregående skole 1. november 2018 gi 20-25 millioner kroner til en organisasjon som boikotter verdens eneste jødiske stat.

KFUK-KFUM Global skriver på Facebook:

«KFUK-KFUM Global og våre gode palestinske partnere har blitt tildelt årets Operasjon Dagsverk-prosjekt! Tusen takk til fantastisk ungdom på elevtinget for tillit, appeller og støtte!

Sammen med norsk og palestinsk ungdom skal vi de neste årene jobbe enda hardere for rettferdig fred i både Israel og Palestina! Vi gleder oss og håper du vil være med!»

Norske skoleelever må ikke la seg lure av de fine ordene.

KFUK-KFUM Global har siden 2014 drevet en kampanje for «bred økonomisk boikott» av Israel. Den gang presenterte de boikott som «et nytt virkemiddel», men de glemte at boikott mot jøder i området startet lenge før staten Israel ble opprettet og enda mye lengre før Israels lovlige okkupasjon av Vestbredden.

Sannheten er at det ikke finnes noe annet virkemiddel som er brukt mer og i større grad enn boikott. Allerede fra 1948 ble boikotten innført som en offisiell politikk fra medlemslandene i Den arabiske liga. Boikotten begynte altså 19 år før Israel erobret Vestbredden og Gaza-stripen i en lovlig forsvarskrig.

I et forsøk på å forsvare sin boikott av Israel gikk KFUK-KFUM Global seg helt vill i ord. «Vår kampanje er basert på internasjonal lov,» hevder de. Snarere tvert imot! Da Sør-Trøndelag fylkesting vedtok boikott av israelske varer i 2005, skrev det norske utenriksdepartementet at «boikott av Israel er i strid med folkeretten, norsk lov, EØS-avtalen og WTO-avtalen». MIFF har avslørt hvordan KFUK-KFUM Global har blåst opp tall minst hundre ganger større enn det de i realiteten er og påpekt at deres grusomme agenda er å ta fra det jødiske folket det eneste stedet de har selvstyre.

For å forstå hvor alvorlig feil Elevtinget har tatt, må du vite hva KFUK-KFUM Global og deres palestinske samarbeidspartnere legger i uttrykket «rettferdig fred».

KFUK-KFUMs fremste palestinske samarbeidspartner, YWCA Palestine, er blant frontkjemperne i palestinernes kamp for «rett til å vende tilbake». «Det er i psyken til enhver palestiner at retten til retur er en hellig rett og det kan ikke bli noen fred uten den,» skriver YWCA på sine nettsider. «Den har ingen foreldelse og kan ikke bli fjernet med en avtale eller etableringen av en [palestinsk] stat,» skriver YWCA videre.

KFUK-KFUM Global og deres palestinske venner kjemper for en framtid der mange millioner etterkommere av 1948-flyktninger skal kunne flytte inn i Israel, slik at Israel opphører å være en stat med jødisk flertall. KFUK-KFUM Global kjemper ikke for returrett for etterkommere av noen andre folk som ble flyktninger for flere tiår siden, bare den gruppen som fundamentalt kan endre karakteren til staten Israel.

Dersom Elevtinget ville hjelpe palestinerne, kunne de valgt en rekke organisasjoner som fokuserer på å gi humanitær hjelp. I stedet har de valgt en organisasjon som jobber for å utsulte og utarme seks millioner jøder og to millioner arabere i Israel. I stedet har de valgt en organisasjon som støtter opp om palestinernes forsøk på å fjerne verdens eneste jødiske stat. I stedet har de valgt en organisasjon som årlig deltar i en hets- og demoniseringsuke mot Israel.

Det er ikke rettferdig og det vil ikke gi fred. Det er blodig urettferdig.

Når neste skoleår begynner til høsten, kommer Med Israel for fred (MIFF) til å mobilisere flest mulig skoleelever til å holde seg borte fra høstens Operasjon Dagsverk. Elevråd som kan velge alternativt opplegg bør gjøre det. Det er frivillig for elevene å delta. «For de som ikke ønsker å jobbe skal det arrangeres et alternativt opplegg på skolen som skal være tilnærmet lik en ordinær skoledag,» skriver OD på sin nettside.

Vil du hjelpe MIFF i vårt arbeid? Bli medlem eller fast giver. Du kan også gi gave via SMS i skjemaet under.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart