Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Vi kan ikke oppfordre våre ungdommer å delta i Operasjon Dagsverk

Den jødiske synagogen i Bergstien, Oslo. (Foto: flickr.com)
Den jødiske synagogen i Bergstien, Oslo. (Foto: flickr.com)
- KFUK-KFUM og deres partnere har valgt mur framfor forsoning, og de støtter boikott framfor dialog. Det er ikke noe Det mosiaske trossamfunn eller jeg kan støtte, skriver rabbiner Joav Melchior.

I Vårt Land tirsdag 24. juli tar rabbiner Joav Melchior i Det mosaiske trossamfund avstand fra årets Operasjon Dagsverk. I høst skal norske elever i ungdomsskole og videregående skole gi en dagslønn til en organisasjon (KFUK-KFUM Global) som vil utsulte og utarme verdens eneste jødiske stat. Pengene vil skape svært negative ringvirkninger både i det palestinske samfunnet og i Norge. Blant palestinere vil mottakerne bli oppmuntret og styrket i sin kamp for en framtid uten Israel, i Norge blir anti-israelske aktivister mobilisert til å gi «hundrevis av foredrag» på norske skoler.

Joav Melchior skriver at mange av tiltakene i årets Operasjon Dagsverk er «meget verdige», men likevel «er det meget trist at vi allikevel ikke kan oppfordre våre ungdommer til å delta i Operasjon Dagsverk i år».

Rabbineren påpeker at «elementer som kan skape en forsoning er helt fraværende» i OD-opplegget til KFUK-KFUM Global.

– Siden starten av konflikten har de aller fleste arabere og palestinere dessverre nektet enhver dialog og forsoning med Israel og israelere. Når man har kontakt med unge palestinere er det en god anledning for å utfordre dem til å ha dialog med israelere. I stedet valgte man kun å støtte det palestinske narrativ om konflikten, og man nevner Israel kun som okkupant og israelere som slemme soldater. Det bidrar til å opprettholde konflikten framfor å skape varig fred, skriver Melchior.

– Dette fører til demonisering av Israel, fortsetter han.

Konklusjonen er klar:

– Det finnes heldigvis mange organisasjoner som jobber for dialog i Israel og Palestina, de står dessverre ikke på Operasjon Dagsverks liste. KFUK-KFUM og deres partnere har valgt mur framfor forsoning, og de støtter boikott framfor dialog. Det er ikke noe Det mosaiske trossamfunn, eller jeg kan støtte.

Allerede i mars skrev MIFF følgende:

Når neste skoleår begynner til høsten, kommer Med Israel for fred (MIFF) til å mobilisere flest mulig skoleelever til å holde seg borte fra høstens Operasjon Dagsverk. Elevråd som kan velge alternativt opplegg bør gjøre det. Det er frivillig for elevene å delta. «For de som ikke ønsker å jobbe skal det arrangeres et alternativt opplegg på skolen som skal være tilnærmet lik en ordinær skoledag,» skriver OD på sin nettside.

Vil du hjelpe MIFF i vårt arbeid? Bli medlem eller fast giver. Du kan også gi gave via SMS i skjemaet under.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart