Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Amundsen ber Søreide forklare Norges stemmegivning i FN

Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (FrP). (Foto: Privat/ Facebook)
Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (FrP) vil ha avklart om stemmegivningen var behandlet av politisk ledelse.

Norge stemte for fordømmelse av Hamas i FNs generalforsamling torsdag 6. desember, men med den andre bidro vi til at resolusjonen ikke ble vedtatt. Dagen etter skrev MIFF i kommentaren Det er forferdelig å si det, men nok en gang har Hamas grunn til å takke den norske regjeringen: «Hadde Norge og tre andre land avvist arabernes prosesskrav om to tredelers flertall ville resolusjonen blitt vedtatt. På denne måten ble Norge medskyldig i beskyttelse av Hamas. Nok en gang var Norges politikk overfor Hamas annerledes enn europeerne og amerikanerne, og nok en gang stilte den seg slik at den islamistiske og antisemittiske terrororganisasjonen setter stor pris på den.

Utenriksminister Ine Marie Søreide Eriksen har et stort forklaringsproblem. Ofte når regjeringen er med på kritikk og fordømmelse av Israel, er forklaringen at Norge følger andre europeiske land. Men hva når de andre EU-landene gjør det rette (til og med Sverige!), hvorfor skal Norge da gjøre feil og bidra til at en resolusjon som man tydeligvis støtte ikke ble vedtatt? Vil Norge i framtiden sørge for at vedtak mot Israel i FNs generalforsamling krever to tredelers flertall?»

Senere samme kveld ga kommunikasjonssjefen i Utenriksdepartementet en forklaring på stemmegivningen til MIFF.

Men denne forklaringen beroliger ikke stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (FrP). Mandag 10. desember sendte han følgende skriftlige spørsmål til utenriksministeren: «Kan utenriksministeren klargjøre om Norges stemmegivning på prosedyrespørsmålet knyttet til behandlingen av USAs resolusjon om kritikk av Hamas i FNs generalforsamling 6. desember, var behandlet av politisk ledelse i UD eller om Norges FN-delegasjon besluttet at Norge skulle stemme avstående uten å involvere politisk ledelse?»

Svaret må Ine Marie Eriksen Søreide gi i løpet av seks arbeidsdager.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart