Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Endelig stiller vi krav til palestinske myndigheter

Frps Christian Tybring-Gjedde er svært fornøyd med stortingets vedtak. (Foto: Morten Brakestad, Stortinget)
Frps Christian Tybring-Gjedde mener det er flaut at Norge finansierer jødehat.

Som MIFF har påpekt i flere artikler i høst er nye palestinske skolebøker mye mer ekstreme enn før. Vold, martyrdød og jihad er tema gjennom alle tolv år i palestinsk grunnskole. MIFF har oversatt 44 eksempler som dokumenterer dette. Nå har et flertallet på Stortinget vedtatt at regjeringen skal redusere eller holde tilbake økonomisk støtte til palestinske myndigheter, dersom de ikke sørger for tilfredsstillende utbedringer i skolebøkene innen rimelig tid.

– Vi kan ikke lenger sitte stille og se på at norske penger bidrar til et undervisningssystem som oppfordrer barn til vold og fremmer rasisme og antisemittisme. Nå er det nok, sier Hans Andreas Limi, medlem i Frps utenriks- og forsvarsfraksjon og parlamentarisk leder for Frps stortingsgruppe i en pressemelding.

Norske myndigheter bidrar med flere titalls millioner kroner årlig til den palestinske utdanningssektoren. Nå sier regjeringspartiene Frp, KrF, Høyre og Venstre – i tillegg til opposisjonspartiet Senterpartiet – at de vil holde tilbake penger hvis ikke innholdet i de palestinske skolebøkene endres.

– Det er historisk at vi nå krever at palestinske myndigheter dokumenterer for framtiden at de lærebøkene de bruker i undervisningen ikke skal ha rasistiske, antisemittiske eller anti-jødiske tekster og beskrivelser, sier Christian Tybring-Gjedde fra Fremskrittspartiet i et intervju med MIFF.

– Dette vedtaket skal følges opp. Vi kommer til å være på utenriksministeren hver eneste dag fremover nå, forteller Tybring-Gjedde videre.

Vedtaket i utenriks- og forsvarskomiteen sier at den økonomiske støtten til palestinske selvstyremyndigheter skal holdes tilbake «dersom de ikke sørger for tilfredsstillende utbedringer i skolemateriellet». Tybring-Gjedde mener det er på høy tid at norske myndigheter stenger igjen pengekranen.

– Det er en flau smak i munnen at norske skattekroner har gått til å finansiere hat mot Israel. Jeg synes rett og slett at det er ubegripelig.

Høyres stortingsrepresentant Ingjerd Schou, som sitter i utenriks- og forsvarskomiteen, er glad for at regjeringspartiene er blitt enige om det historiske vedtaket.

– Jeg er veldig glad for at vi kom til enighet mellom regjeringspartiene i utenrikskomiteen. Vi har jobbet grundig med dette spørsmålet, og fått gode innspill. Dette er en sak som mange av oss mener er svært viktig, sier hun.

Det er Georg Eckert Institute for International Textbook Research i Tyskland som gjennomgår skolebøkene på vegne av flere bistandsgivere. Schou sier de vil avvente deres granskning og følge opp resultatene.

– Enigheten vår sender et veldig sterkt signal til palestinske myndigheter om at vi finner pensuminnholdet som er avdekket helt uakseptabelt, og at Norge må tilbakeholde støtte dersom dette ikke utbedres, sier Høyre-politikeren.

MIFF har også forsøkt å få en kommentar fra KrF, men hittil uten hell.

Her kan du se Conrad Myrland intervjue Christian Tybring-Gjedde:

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/2601451336637885/

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart