Søk
Ine Marie Eriksen Søreide
Ine Marie Eriksen Søreide. (Photo: UN Photo/Evan Schneider)

Norge har valgt feil venner i Sikkerhetsrådet, og det går ut over Israel

Norge har ivret for en resolusjonstekst i FNs sikkerhetsråd som ikke særskilt fordømmer terror-rakettene til Hamas.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Den siste uken har Norge forsøkt å få FNs sikkerhetsråd til å komme med en resolusjon om konflikten som har blusset opp mellom israelere og palestinere.

I arbeidet med resolusjonsteksten har Norge valgt å samarbeide med Kina, en kommunistisk diktaturstat som stadig begår grove brudd på menneskerettighetene, og Tunisia, et arabisk land som mellom 1948 og 1968 presset ut nesten alle sine jøder og ikke har diplomatiske forbindelser med Israel.

– Vi engasjerer alle rådsmedlemmene sammen med Kina og Tunisia. Vi er en liten kjernegruppe som sammen har kontakt med alle de andre rådsmedlemmene. Vi sirkulerer tekster og jobber i forhold til å få til en enighet, sa Norges FN-ambassadør Mona Juul til NRK 16. mai.

Mandag 17. mai kom det meldinger om at USA for tredje gang vendte tommelen ned for resolusjonsteksten som er foreslått. Ifølge israelske medier inneholder ikke resolusjonsforslaget en uttrykkelig fordømmelse av at Hamas avfyrer raketter mot sivile israelere. Resolusjonen kommer med en generell oppfordring til «slutt på vold og respekt for folkeretten, inkludert beskyttelse av sivile, særlig barn». Resolusjonsteksten uttrykker også «alvorlig bekymring når det gjelder krisen relatert til Gaza og tap av sivile liv og skader, og ber om deeskalering av situasjonen».

I stedet for å fordømme krigsforbrytelsene til Hamas og Islamsk Jihad, kommer resolusjonen med flere ensidige formaninger til Israel. Teksten ber Israel opprettholde status quo og muslimers rett til å be i fred ved al-Aqsa-moskéen, men nevner ikke at Israel har sett seg nødt til å nekte jøder å besøke Tempelplassen på grunn av voldstruslene fra palestinsk side. Kina, Tunisia og Norge tenker kanskje at religionsfriheten til jøder ikke er like viktig?

Resolusjonsteksten refererer til eiendomstvisten i Sjeik Jarrah-nabolaget, og advarer Israel mot «ensidige handlinger» – det vil si utkastelse av noen palestinske familier som i årevis har nektet å betale husleie og som har tapt i en langvarig rettsprosess i Israel. Teksten nevner ikke at Israel, igjen for å redusere friksjonsnivået, har utsatt saken. Teksten nevner heller ikke de nesten 100.000 jødene fra Tunisia som ble presset og jaget ut av sine eiendommer mellom 1948 og 1968.

Norge har valgt feil alliansepartnere i FNs sikkerhetsråd. Norge burde stått tett sammen med Biden-administrasjonen i støtte til Israels rett til selvforsvar.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart