Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Pro-palestinsk demonstrasjon i Oslo: «Dommedagen vil ikke komme før muslimene har beseiret jødene»

Pro-palestinsk markering utenfor Utenriksdepartementet 20. oktober 2023. (Skjermdump fra YouTube-klippet)
Hamas sine folkemordsdrømmer på jøder ble forkynt utenfor Utenriksdepartementet i Oslo fredag 20. oktober 2023.

Lørdag 20. oktober ble det avholdt en pro-palestinsk demonstrasjon utenfor Utenriksdepartementet i Oslo.

I et klipp publisert på YouTube sier en ung taler: «Dommedagen vil ikke komme før muslimene har beseiret jødene.» Taleren blir presentert som en 15-åring, så MIFF har valgt å ikke nevne navnet her, men historikken på YouTube-kanalen viser at dette er en taler, sin unge alder til tross, som er blitt brukt en rekke ganger på andre pro-palestinske markeringer. Han har tydeligvis tillit i miljøet.

Referansen til å besire jødene før dommedag er et sitat fra en hadith, en kort fortelling om profeten Muhammeds ord og handlinger. Denne hadithen er også gjengitt i Hamas-charteret fra 1988, og blir stadig brukt i det palestinske samfunnet til å oppvigle til vold.

På slutten av artikkel 7 i Hamas-charteret heter det: «Likevel har Hamas sett frem til å virkeliggjøre Allahs løfte uansett hvor lang tid det vil ta. Profeten, fred være med ham, sa en gang: «Den forjettede tid [eller Dommedagen] vil først komme når muslimene tar kampen opp mot jødene og dreper dem; når jødene gjemmer seg bak steiner og trær, som vil rope: O, muslim! En jøde gjemmer seg bak meg, kom og drep ham!»

Slike folkemordsdrømmer på jødene er også tidligere forkynt i demonstrasjoner i Oslo, uten at de norske mediene setter fokus på det. Vi hørte det selv i forbindelse med MIFFs støttemarkering i Oslo søndag 15. oktober. «From the river to the sea, Palestine will be free,» ropte motdemonstrantene. Storbritannias innenriksminister Suella Braverman sier det er et antisemittisk kamprop for Israels ødeleggelse.

I 2021 ropte de anti-israelske demonstrantene i Oslo «Khaibar, Khaibar ya Yahud, Khaibar, Khaibar ya Yahud.» Ropene ble livestreamet av norske medier, men ingen satte kritisk søkelys på det, bortsett fra MIFF. Dette er et islamistisk jihad-rop, som direkte oversatt betyr «Khaibar, Khaibar, o jøder!» I Khaibar ble et stort antall jøder drept av profeten Muhammed og hans styrker på 600-tallet. Refrenget blir i dag brukt av jihadister som en trussel mot jøder. Det var den samme massakretrusselen mot jøder som stod på banner da muslimske demonstranter møtte fredelige Israel-venner med vold utenfor Stortinget i januar 2009.

På YouTube-klippet publisert fra demonstrasjonen 20. oktober 2023 kan man lese på en håndskrevet plakat: «Den eneste forbrytelsen palestinerne har begått er å ta imot europeiske jøder som flyktninger da de ble slaktet og kastet ut av alle europeiske land.»

Dette stemmer IKKE med Hamas-charteret. Hamas-charteret forteller at palestinere har stått i jihad – hellig krig – mot «den sionistiske invasjonen» helt fra begynnelsen. Også dette fra artikkel 7 i charteret: «Hamas er en av lenkene i jihad-kjeden som står mot den zionistiske invasjonen. Bevegelsen ser en forbindelse til den kampen som martyren Izz a-din al-Qassarm og hans brødre i Det muslimske brorskap begynte da de deltok i den hellige krigen i 1936. I tillegg er det en forbindelse til den palestinske jihad og den jihad som De muslimske brødre kjempet i 1948-krigen og til jihad-operasjonene som de samme brødrene kjempet i 1968 og i de følgende årene.»

Nei, europeiske jøder ble ikke «tatt imot», men bekjempet med økende vold og terror helt fra 1920-tallet. Målet var da som nå: Beseiring. Etter 1948, ledet palestina-arabiske ledere an i den økte forfølgelsen av jøder over hele Midtøsten og Nord-Afrika. Dermed ble en urbefolkning, som hadde bodd i hele dette området lenge før de arabiske og muslimske erobringene på 600- og 700-tallet, drevet på flukt. Der det før bodde opp imot 1 million jøder fra Marokko i vest til Irak i øst, er det nå mindre enn tre tusen igjen. De aller fleste jødiske samfunn som eksisterte i den arabiske verden før 1948 er totalt utradert.

Nå er målet til Hamas, Islamsk Jihad og Iran å utradere også Israel, der de fleste jødiske flyktningene fra arabiske land fant en nødhavn.

For det handler ikke om «okkupasjonen», det handler om en religiøs, nazi-inspirert idé, om å beseire jødene – å få hjelp, til og med av trær og steiner, til å drepe dem.

I demonstrasjonstoget var det også flere plakater som fremstilte Israel som nazister. Blant annet ble Israels statsminister Benjamin Netanyahu sammenlignet med Hitler og Israel med Nazi-Tyskland. Å sammenligne israelsk politikk med nazistenes politikk er et eksempel på antisemittisme, ifølge The International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA), en definisjon også Norge har stilt seg bak. Det var også plakater som sammenlignet det som skjer på Gaza med holocaust.

Det var flere plakater i demonstrasjonen som sammenlignet Israel med nazistene. (Foto: VGTV)

Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart