Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Avlyser Krystallnattmarkering fordi de «vil ikke ta en politisk side»

Bildet er fra en tidligere markering av Krystallnatten. (Illustrasjonsbilde: MIFF)
Bildet er fra en tidligere markering av Krystallnatten. (Illustrasjonsbilde: MIFF)
Det samme hatet som skapte Krystallnatten var det som skapte 7. oktober-massakren.

Russen i Askim har avlyst fakkeltog og krystallnattmarkering 9. november, melder Smaalenenes Avis.

– Dette er grunnet krigen i Israel, og vi vil ikke ta en politisk side i saken, siden vi har russ med bakgrunn fra begge sider av krigen, sier Sofie Tennefoss, russepresidenten i Askim til avisen. Avgjørelsen skal russestyret ha tatt «i samarbeid» med ledelsen på Askim videregående skole.

Russen i Mysen skal gå i fakkeltog: «Vi velger å gå i dette fakkeltoget for å markere fred, og vi vil bare vinkle det i den retningen. Vi vil også ta avstand fra nettopp drapene som skjer på sivile. Så vi prøver å frastå fra politiske hendelser generelt,» sier Bartosz Lachacz.

Siden lærerne i Østfold tydeligvis har sviktet å sette Krystallnatten og de siste ukers hendelser inn i et riktig politisk virkelighetsbilde, la oss opplyse russen.

9. og 10. november 1938 ble omkring 90 jøder drept i Novemberpogromene (ofte kalt Krystallnatten) i Tyskland og Østerrike. Drapsmenn og vandaler var blitt oppildnet av nazistenes jødefiendtlige propaganda. Enda flere jøder tok selvmord i fortvilelse, noen titusen unge jødiske menn ble sendt i konsentrasjonsleir og av disse døde et stort antall i månedene som fulgte, hundrevis av synagoger ble påtent eller ramponert og tusenvis av jødiske forretninger ødelagt eller skadet.

De siste ti årene har MIFF påpekt at Krystallnatten er nær oss, og det på en mye dypere måte enn tid og sted. For det første er Krystallnatten nær oss, fordi jødehatet som var grobunn for ondskapen har lange røtter i hele det kristne Europa. Jødene ble systematisk diskriminert i mange, mange århundrer før Krystallnatten.

For det andre er Krystallnatten nær oss, fordi nazistenes ondsinnede løgner om jødene også ble sådd i Norge. Et hovedmål med den nazistiske propagandaen var å isolere den jødiske «fienden», først med boikottoppfordringer, siden med forbud mot handelsforbindelser. Allerede i 1939 kartla nazistene hvilke norske firma som hadde kontakt med jøder.

For det tredje er Krystallnatten nær oss, fordi jødehatet har flammet opp på ny i Europa og jøder fortsatt opplever angrep mot liv, gudshus og eiendom. Fra nesten alle land i Europa kommer det meldinger om en ny bølge antisemittiske uttrykk og voldsangrep som vi ikke har sett sidestykke til siden andre verdenskrig.

Alt dette skrev MIFF for ti år siden.

7. oktober 2023 bekreftet bare hvor nær Krystallnatten var. Denne dagen ble over 1400 jøder drept av Hamas-terrorister med en antisemittisk ideologi inspirert av nazistene. De brutale morderne var blitt oppildnet i offisielle palestinske skoler og FN-skoler til jihad mot jødene. Jødehatet er i flere tiår blitt renvasket gjennom en islamistisk innpakning. I ukene som fulgte etter 7. oktober har antallet antisemittiske episoder begått av terroristenes ideologiske støttespillere eksplodert over hele verden.

Når Askimrussen avlyser fakkeltoget, tar de politisk stilling. De stiller seg likegyldig overfor en ondskap som ikke stanser med å true og drepe jøder, men som ruller videre med ufattelig død og lidelse for alle – med mindre den ble stanset. Det var dette som skjedde med de allierte seier over nazistene under andre verdenskrig, og det er det samme Israel gjør nå med å stanse Hamas.

Palestinernes første religiøse og politiske leder, Haj Amin al Husseini, var ivrig alliert av nazistene, og på en veldig konkret måte er den palestinske front det siste aktive frontavsnittet av andre verdenskrig, skriver historikeren Richard Landes. Russen i Askim, og alle andre, vil ha svært god nytte av å lese hans artikkel.

MIFF avlyser IKKE markeringer i forbindelse med Krystallnatten. 9. november har MIFF markeringer i Larvik, Sarpsborg, Lyngdal, Bø, Ålesund og Stavanger. 11. november er det markering i Tønsberg.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.00 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart