Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Palestina-gruppe forsvarer deling av anti-jødisk kampanje fra nynazister

Pro-palestinske aktivister forsøker å forstyrre MIFFs støttemarkering utenfor Stortinget 15. oktober 2023. (Foto: Bjarte Bjellås)
Kamp mot den jødiske staten er selvsagt kamp mot jødene, så her er nok nynazistene hakket mer ærlig enn islamistene.

«Free Palestine – Save Gaza» er en av de største pro-palestinske Facebook-gruppene i Norge, med om lag 20.800 medlemmer. Blant administratorene er en Oslo-mann som åpenlyst støtter Hamas, og oppfordrer andre til å gjøre det samme. Denne aktivistgruppen står bak en rekke av de anti-israelske aksjonene i Norge de siste månedene, blant annet kom det for å trakassere norske-jøder og deres venner da det var markering i solidaritet med de israelske gislene 14. januar.

Tidlig i februar skal aktivistene ha en markering hvor den britiske islamisten Muhammed Hijab er annonsert som taler. Den norske skuespilleren Mia Gundersen har også sagt ja til å tale på en av deres markeringer.

Delte lenke til nynazister

Lørdag 20. januar kl. 15.47 publiserte moderatorgruppen i Facebook-gruppen «Free Palestine – Save Gaza» en lenke til det omtaler som «en liste over produkter merkevarer/ selskaper som er verdt å vite når man boikotter». Sammen med et palestinsk flagg, la de til: «Unngå disse».

Lenken fører til en artikkel fra nynazistene i «Den nordiske motstandsbevegelsen». De høyreekstreme setter ord på akkurat den samme politikken som islamistene og de venstreekstreme i gruppen «Free Palestine – Save Gaza» står for:«Akkurat nå er selvfølgelig boikott av Israel høyaktuelt på grunn av den pågående krigen, men vi oppfordrer våre sympatisører, krig eller ikke, til alltid – hele året – å boikotte Israel og sionismen, så lenge den jødiske staten består.»

I kommentarfeltet er det noen som har gjort moderatorgruppen oppmerksom på at de har lenket til en nazistisk side. «Utenom det her [at de lenker til nynazister], takk så utrolig mye for arbeidet dere gjør moderatorteam, dere er fantastiske!», skriver et gruppemedlem som advarer.

Men nå har det gått tre døgn, og lenken til den nynazistiske siden ligger fortsatt ute. Til en annen bruker forsvarer moderatorgruppen delingen: «Jeg tror nok de mener at vedkommende som eier/ leder [firmaet, MIFF anm.] støtter Israel/ sionistene. Og ikke direkte mot jødene. For det er to forskjellige ting (altså jødedom og sionisme).»

Hvor forskjellig er egentlig nynazisme og «kamp for Palestina»?

Kamp mot den jødiske staten er selvsagt kamp mot jødene, så her er nok nynazistene hakket mer ærlig enn islamistene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart