Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

MIFFs spørsmål til justisministeren

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl. (Foto: Rune Kongsro/Justis- og beredskapsdepartementet)
Har norske myndigheter gjort noe for å undersøke om personer evakuert fra Gaza til Norge var indirekte eller direkte involvert i 7. oktober-massakren?

Med Israel for fred (MIFF) har i dag sendt følgende tre spørsmål til justisdepartementet.

1. Har norske myndigheter gjort noe for å undersøke om personer evakuert fra Gaza til Norge var indirekte eller direkte involvert i 7. oktober-massakren? Hva er eventuelt gjort?

2. Har norske myndigheter gjort noe for å undersøke om evakuerte fra Gaza, eller andre personer med tilknytning til Gaza, har forbindelser til Hamas, Islamsk Jihad eller andre av terrorgruppene på Gaza-stripen? Hvor systematisk er dette arbeidet eventuelt gjort?

3. Har norske myndigheter gjort noe for å samle inn vitnesbyrd fra evakuerte fra Gaza om brudd på menneskerettighetene som ble begått av Hamas-regimet før 7. oktober 2023?

«De-facto myndighetene på Gaza-stripen [Hamas] viser liten forpliktelse til å følge menneskerettigheter, og liten etterlevelse til internasjonal humanitærrett,» het det i en granskningsrapport levert til FNs menneskerettighetsråd i 2022.

IDF anslår at 3000 Hamas-terrorister invaderte Israel 7. oktober. Det betyr at 0,13 prosent av befolkningen på Gaza deltok i angrepet inn i Israel.

I tillegg deltok et stort antall Hamas-terrorister i rakettangrepene inn i Israel 7. oktober og i dagene som fulgte. IDF anslår at Hamas har omkring 30.000 mann i sine styrker. Det er 1,3 prosent av befolkningen på Gaza.

Hvis om lag 200 norske statsborgere og andre med norsk tilknytning er evakuert fra Gaza-stripen, er det godt mulig at noen av disse deltok i angrepet 7. oktober eller har tilknytning til Hamas på annet vis. Massakren ble feiret av en stor andel av Gazas befolkning.

Da MIFF påpekte disse faktaopplysningene til NRK i midten av november, avslørte journalistene ingen interesse til å følge opp saken.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart