Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

FrP: – Norsk støtte skal ikke gå til dømte terrorister og hatopplæring

FrP-leder Sylvi Listhaug. (Skjermdump fra Stortinget TV)
I sitt alternative statsbudsjett foreslår Fremskrittspartiet å kutte støtten til palestinske selvstyremyndigheter.

Fremskrittspartiet foreslår å «kutte støtten til de palestinske selvstyremyndighetene inntil ordningen med «terrorlønn» er avviklet og inntil undervisningsmateriellet i skolene er utbedret». Det kommer fram i det alternative forslaget til statsbudsjett som partiet presenterte 24. november.

«Land og aktører slik som den palestinske selvstyremyndigheten, som prioriterer å gi betydelige summer til dømte terrorister over sitt budsjett og som indoktrinerer barn i hat og vold, skal ikke få støtte fra norske skattebetalere,» skriver FrP.

Ifølge regjeringens budsjett for 2023 utgjorde norsk støtte til palestinerne samlet sett 947 millioner kroner i 2021.

«Norsk bistand til Palestina går ikke til palestinske fanger i israelske fengsler, og heller ikke til organisasjoner med hovedformål om å boikotte, deinvestere og sanksjonere,» skriver Utenriksdepartementet. Dette er en formulering som henger igjen etter Solberg-regjeringen, men den er fortsatt ikke korrekt, slik MIFF forklarte grundig i 2019.

Høsten 2018 klaget MIFF regjeringen inn for Riksrevisjonen. Vi ba Riksrevisjonen granske om Utenriksdepartementet ved sin generelle budsjettstønad til palestinske selvstyremyndigheter gjør seg skyldig i brudd på Straffelovens forbud mot terrorfinansiering og oppfordring til terror og/eller gjør seg skyldig i brudd på Straffelovens forbud mot hatefulle ytringer. Det er på høy tid at Riksrevisjonen tar vårt varsel opp igjen av skuffen.

Siden 1993 har Norge gitt omlag 14 milliarder kroner i bistand til palestinerne. Ingen andre land har fått mer bistand i denne perioden, og ingen er i nærheten av å ha fått like mye bistand per innbygger. Den enorme norske pengestøtten har ikke gitt fred, ikke noen palestinsk stat og ikke noe palestinsk demokrati.

Norges generelle budsjettstøtte til palestinske selvstyremyndigheter finansierer barnemisbruk, som for eksempel å fortelle en hel generasjon palestinske barn at hensikten med deres liv er å være ammunisjon for islam. Barna blir indoktrinert til hat og jihad. Palestinske myndigheter gjør det klart for barna, gjennom skole og medier, at det er forventet at de kjemper og ofrer sitt liv. Palestinske barn blir opplært til at de ikke er skapt for glede, men martyrdød. Palestinske mindreårige vet at de selv og deres familie vil bli rikelig økonomisk belønnet og æret dersom de gjennomfører terror.

Norsk bistand finansierer palestinsk terror

Belønningssystemet for terror som praktiseres i «Palestina» er skalert. Jo mer alvorlig terror du er dømt for, og dermed jo lengre fengselsstraff du har sonet i Israel, jo høyere lønn får du utbetalt i soningstiden og også etter at du er blitt løslatt. De verste terroristene får dermed mest betalt, med mange ganger høyere lønn enn vanlige ansatte i palestinske myndigheter, som for eksempel politi eller lærere.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart