Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Den store skrønen i statsbudsjettet

Siv Jensen, Ine Marie Eriksen Søreide og Erna Solberg 20. oktober 2017. (Foto: Arvid Samland/Statsministerens kontor, flickr)
Siv Jensen, Ine Marie Eriksen Søreide og Erna Solberg 20. oktober 2017. (Foto: Arvid Samland/Statsministerens kontor, flickr)
Hvordan kan palestinerne ta Norge alvorlig?

«Norsk bistand til Palestina går ikke til palestinske fanger,» hevder regjeringen i statsbudsjettet.

Samtidig skriver regjeringen at «prioriterte innsatsområder inkluderer budsjettstøtte til palestinske selvstyremyndigheter (PA)».

La oss ta det med teskje:

1. Palestinske selvstyremyndigheter gir hver måned over 100 millioner kroner til palestinske fanger. Dette inkluderer ikke PAs utbetalinger til familiene til døde terrorister, eller «martyrer» som palestinerne kaller dem. Totalt brukte PA i 2018 over 3,1 milliarder kroner på ulike utbetalinger til personer involvert i terrorisme. Dette utgjør om lag 7 prosent av budsjettet.

En av dem som får belønning er barnemorderen Asam Barghouti. Han var blant annet med på å skyte mot et busstopp fullt av israelere. En gravid kvinne ble skutt og alvorlig skadet. Skadene gjorde at barnet hennes måtte forløses med hastekeisersnitt. Etter tre dager på sykehus døde det nyfødte barnet.

Tre palestinere som var hovedmenn i lynsjingen av to israelere i 2000 har fått til sammen over 4,7 millioner kroner i belønning hittil.

Det finnes en stor mengde andre eksempler.

2. Norges bistand går til palestinske selvstyremyndigheter. Så lenge Norge gir generell budsjettstøtte til PA kan de flytte rundt på pengene som de vil. De siste månedene har PA valgt å kutte i lønnsutbetalinger til vanlige offentlige ansatte, men opprettholdt utbetalinger til fanger på samme nivå. Bedre bevis på at statsbudsjettet inneholder en skrøne finner du ikke.

Hele avsnittet i statsbudsjettet lyder: «Norsk bistand til Palestina går ikke til palestinske fanger. Norge har ved flere anledninger gjort det klart for de palestinske selvstyremyndighetene at den nåværende fangestøtteordningen er uakseptabel og må avvikles. Norge arbeider sammen med andre sentrale givere for å avvikle den eksisterende ordningen.»

Hvordan vil palestinerne ta Norges formaninger alvorlig når de ser at regjeringen velger å tro på og videreformidle deres egen løgn?

Høsten 2018 klaget MIFF regjeringen inn for Riksrevisjonen. Vi ba Riksrevisjonen granske om Utenriksdepartementet ved sin generelle budsjettstønad til palestinske selvstyremyndigheter gjør seg skyldig i brudd på Straffelovens forbud mot terrorfinansiering og oppfordring til terror og/eller gjør seg skyldig i brudd på Straffelovens forbud mot hatefulle ytringer. Det er på høy tid at Riksrevisjonen tar vårt varsel opp igjen av skuffen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart