Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Smurt med dine skattepenger vil babydrapsmannen få 14.000 kroner i måneden i belønning

Asam (t.v.) og Salah Barghouti på en feiring i Kobar i april 2017, etter at førstnevnte hadde sluppet ut av israelsk fengsel etter å ha sonet i 11 år. De to brødrene skal ha stått bak to dødelige skyteangrep på Vestbredden. (Foto: Twitter)
Asam (t.v.) og Salah Barghouti på en feiring i Kobar i april 2017, etter at førstnevnte hadde sluppet ut av israelsk fengsel etter å ha sonet i 11 år. De to brødrene skal ha stått bak to dødelige skyteangrep på Vestbredden. (Foto: Twitter)
Babymorderen Asam Barghouti vil bli rikt belønnet av palestinske myndigheter.

Tirsdag 8. januar ble Asam Barghouti, som er mistenkt for flere dødelige skyteepisoder på Vestbredden i desember, pågrepet av israelske styrker.

Blant annet var han med på å skyte mot et busstopp fullt av israelere utenfor bosetningen Ofra. En gravid kvinne ble skutt og alvorlig skadet. Skadene gjorde at barnet hennes måtte forløses med hastekeisersnitt. Etter tre dager på sykehus døde det nyfødte barnet.

Nå kan babydrapsmannen forvente seg en klekkelig belønning. I henhold til palestinske myndigheters lovverk, siden han ble arrestert av Israel for sin «deltakelse i kampen mot okkupasjonen», har Barghouti krav på en månedlig utbetaling på 6000 shekels, rundt 14.000 norske kroner. Denne månedlige utbetalingen vil over tid øke til 12.000 shekels, rundt 28.000 kroner i måneden, skriver vaktbikkjen Palestinian Media Watch (PMW).

MIFF har i en årrekke skrevet om hvordan palestinske selvstyremyndigheter (PA) belønner terrorisme. Dette belønningssystemet er smurt med norske skattebetaleres penger. Hvert år gir Norge flere hundre millioner kroner i bistand til de palestinske myndighetene. Vårt bidrag bidrar til å holde liv i den groteske terrorlønnen. Selv om våre skattepenger ikke går direkte til terrorlønn, så frigjør det midler i PAs budsjett til å holde liv i systemet.

Barghoutis terrorlønn vil være høyere enn hva de fleste andre terroristene i fengsel får. Det er fordi han allerede har tilbragt 11 år i fengsel for annen terrorisme. Barghouti ble løslatt fra israelsk fengsel i april 2017. I løpet av denne tiden fikk han utbetalt 447.000 shekels, over én million norske kroner.

I tillegg til dette fikk han, i henhold til palestinske lover, også utbetalt en engangssum på over 50.000 kroner da han ble løslatt etter endt soning.

Men Asam Barghouti er langt fra den eneste babymorderen som belønnes med et månedlig beløp. Amjad og Hakim Awad drepte fem medlemmer av familien Fogel, foreldrene og deres tre barn, inkludert 3 måneder gamle Hadas og fire år gamle Eldar. Siden drapene i 2011 har terroristene fått utbetalt over én million kroner. Abdullah Barghouti produserte seks bomber som ble brukt av selvmordsbombere, inkludert i angrepet mot restauranten Sbarro i 2001. 15 mennesker ble drept, blant dem to år gamle Hemda Schijveschuurder. Utbetaling så langt: 1,6 millioner kroner. Majdi Za’atri var hjernen bak en bussbombing i Jerusalem i 2003 hvor 23 mennesker ble drept, inkludert to ettåringer. Utbetaling så langt: 1,5 millioner kroner.

Asams bror Salah deltok også i terrorangrepet som kostet et spedbarn livet. Han ble skutt og drept av israelske styrker da han ble forsøkt pågrepet i desember. Siden han ble drept som en «martyr» vil familien hans få utbetalt over 3000 kroner i måneden så lenge de lever.

Palestinske selvstyremyndigheter brukte i 2018 over tre milliarder kroner på terrorlønn. Det tilsvarer 44% av den summen PA får i utenlandsk bistand hvert år. Til tross for internasjonal fordømmelse og fare for økonomiske sanksjoner har Mahmoud Abbas lovet at de aldri vil slutte med terrorlønn.

Likevel har en rekke land det siste året tatt i bruk økonomisk press for avvikle det skalerte belønningssystemet. MIFF mener Norge må følge etter. Så lenge vi fortsetter å gi frie budsjettmidler til PA, bidrar vi til terrorfinansiering. Som stort giverland og leder av giverlands­gruppen mener vi Norge har mye større muligheter til å påvirke PAs pengebruk.

Shira og Amichai Ish-Ran mistet babyen sin etter terrorangrepet søndag 9. desember. (Foto: Skjermdump YouTube)
Shira og Amichai Ish-Ran mistet babyen sin etter terrorangrepet søndag 9. desember. (Foto: Skjermdump YouTube)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart