Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Etter en måned på rømmen ble terroristen som drepte to pågrepet

Asam (t.v.) og Salah Barghouti på en feiring i Kobar i april 2017, etter at førstnevnte hadde sluppet ut av israelsk fengsel etter å ha sonet i 11 år. De to brødrene skal ha stått bak to dødelige skyteangrep på Vestbredden. (Foto: Twitter)
Asam (t.v.) og Salah Barghouti på en feiring i Kobar i april 2017, etter at førstnevnte hadde sluppet ut av israelsk fengsel etter å ha sonet i 11 år. De to brødrene skal ha stått bak to dødelige skyteangrep på Vestbredden. (Foto: Twitter)
Palestinske Asam Barghouti ble pågrepet av sikkerhetsstyrker på Vestbredden.

Israelske sikkerhetsstyrker har pågrepet palestineren Asam Barghouti, som er mistenkt for å ha skutt og drept to israelske soldater på et busstopp i desember. Det israelske forsvaret, politiet og sikkerhetstjenesten Shin Bet deltok i pågripelsen. Barghouti ble pågrepet i landsbyen Abu Shukheidim, nord for Ramallah, på Vestbredden, skriver avisen Jerusalem Post.

Ifølge Shin Bet hadde den palestinske terroristen planer om å gjennomføre nye angrep mot israelske mål. Da han ble pågrepet var han i besittelse av en Kalashnikov-rifle, store mengder ammunisjon og en nattkikkert.

Asem Barghouti hadde en Kalashnikov-rifle og store mengder ammunisjon da han ble pågrepet. (Foto: Politiet)
Asem Barghouti hadde en Kalashnikov-rifle og store mengder ammunisjon da han ble pågrepet. (Foto: Det israelske politiet)

Barghouti er mistenkt for å ha drept de israelske soldatene Yuval Mor Josef og Yosef Cohen ved et busstopp ved Givat Assaf på Vestbredden. To andre israelere ble også skadet i skyteangrepet. I tillegg til en tredje IDF-soldat, som fortsatt er livstruende skadet, ble også en sivil kvinne alvorlig skadet.

Asam Barghouti gjennomførte det dødelige terrorangrepet bare dager etter at hans bror Salah Barghouti hadde skutt sju israelere i et lignende terrorangrep utenfor den israelske bosetningen Ofra. En av dem som ble skutt var en gravid kvinne. Skadene hennes gjorde at barnet hennes måtte forløses med hastekeisersnitt. Etter tre dager på sykehus døde det nyfødte barnet. Asam skal ha deltatt også i dette terrorangrepet.

Hans bror Salah Barghouti ble drept av israelske styrker 11. desember.

Brødreparet kommer fra en familie med en lang historie med tilknytning til terrorgruppen Hamas. Asam ble løslatt fra israelsk fengsel i april 2017 etter å ha sonet 11 år for annen terrorvirksomhet. En av Asams terrorofre, Yuval Mor Yosef, var grandnevøen til norske Hanne Martine Stabursvik.

Yosef Cohen (L) and Sergeant Yuval Mor Yosef
De israelske soldatene Yosef Cohen (t.v.) og Yuval Mor Yosef ble drept i terrorangrepet 13. desember. (Foto: IDF)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart