Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Norske Hannes grandnevø ble drept av palestinske terrorister

Spiro fra MIFF i samtale med Hanne Martine Stabursvik.
Spiro fra MIFF i samtale med Hanne Martine Stabursvik.
Kun dager etter at Norges stemmegivning bidro til at en resolusjon mot Hamas ikke ble vedtatt i FNs generalforsamling, ble det utført terrorangrep på Vestbredden av det som trolig er Hamas-terrorister. Norske Hanne Martine Stabursvik ble berørt.

De foreløpig siste ofrene var to israelske soldater som ble drept torsdag 13. desember. MIFF fikk raskt vite at den ene var Yuval Mor-Yosef, grandnevøen til norske Hanne Martine Stabursvik. I den anledning møtte MIFFs representanter henne på Ben Gurion flyplass for en samtale.

– Etter terrorangrepet ved Ofra hadde de sikkerhetsstyrkene økt beredskapen ganske mye. Yuval (21) tjenestegjorde i Netzah Yehuda-bataljonen i det israelske forsvaret (IDF), som er for ultraortodokse. Å tjenestegjøre var svært viktig for ham. Ultraortodokse blir gjerne uglesett av andre og det er dessuten omstridt blant deres egne å tjenestegjøre i hæren. Han satset alt da han gikk inn i IDF og for å forsvare sitt eget land. Da han ble drept skulle han egentlig hatt en frihelg, men valgte å bytte da han så at en venn var sliten. Det siste familien hørte fra ham var en melding hvor det sto «tenk på meg», forteller Stabursvik.

Det mistenkes at det er en Hamas-celle som står bak drapene, og Hamas har ikke benektet det. Angrepet skjedde noen få dager etter at USAs forslag til resolusjon om å fordømme Hamas ikke ble vedtatt i FNs generalforsamling. Norge stemte for resolusjonen, men vi men skjøt i praksis med løskrutt da vi støttet Kuwaits forslag om at den måtte få 2/3 flertall for å bli vedtatt.

– Det er jo enkel aritmetikk. Norge måtte jo vite at resolusjonen de stemte for ikke ville bli vedtatt når de godtok Kuwaits forslag. Det er i beste fall ufattelig naivt. Det kan godt tenkes at Hamas ble litt høye på pæra etter at resolusjonen ikke ble vedtatt og har holdt en høye fane i sosiale medier etter at dem slo USA og Israel på nesen, sier Stabursvik.

I henhold til jødisk tradisjon ble Yuval begravet raskest mulig etter at døden inntraff. Begravelsen fant sted i Ashkelon, der flere hundre mennesker deltok.

– Han etterlater seg blant annet sine foreldre og to søstre med spesielle behov. Yuval var en viktig støtte for familien og situasjonen vil bli veldig krevende etter hans bortgang. Etter begravelsen begynner den tradisjonelle sørgeperioden Shiva hvor de sørgende ikke forlater hjemmet de neste syv dagene. I jødedommen er det viktig å besøke de sørgende og gjerne ta med seg mat til dem. Det forventes at familien skal fungere igjen etter Shiva. Alle israelere jeg vet om kjenner noen som er drept, avslutter Stabursvik.

Det er forferdelig å si det, men nok en gang har Hamas grunn til å takke den norske regjering

Utenriksdepartementet forklarer sin stemmegivning som bidro til å hindre Hamas-fordømmelse

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart