Nekter å tjenestegjøre på Vestbredden/Gaza

Søndag kveld sendte 13 israelske reservesoldater fra elitestyrken Sayeret Matkal et brev til statsminister Ariel Sharon. Her markerer de sin uvilje mot å forsvare israelske bosetninger og delta i «undertrykkelse av palestinere».
– Vi vil ikke lenger ofre det humane inni oss mot militære okkupasjonsoppdrag, heter det i brevet.
Utspillet til elitesoldatene får kraftig kritikk i det israelske samfunnet. Viseforsvarsminister Ze’ev Boim understreker først og fremst at soldatene misbruker uniformen til å sende et politisk budskap. Politikere både til høyre og venstre kritiserer soldatene fra hærens mest prestisjefylte avdeling som nekter å lyde ordre. Samtidig benytter venstreorienterte politikere sjansent til å kritisere statsminister Sharon som de holder ansvarlig for dagens situasjon.
– Brevet viser at okkupasjonen også ødelegger hæren, sier Meretz-politikeren Yossi Sarid.
– Et demokrati kan ikke tillatte ulydighet, sier tidligere sjef for Sayeret Matkal og forhenværende statsminister Ehud Barak. Han ber soldatene trekke tilbake sitt brev «umiddelbart».

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart