Reagerte i sinne mot kunstutstilling

– Jeg så virkelig fram til å se hva kunstnerne hadde utrettet. I stedet ble jeg møtt av et bilde av en leende selvmordsbomber, kvinnen som drepte 21 mennesker i Haifa for noen måneder siden. Hun fløt i en båt kalt Snöhvit i et basseng fylt med blod. Teksten på veggen rettferdiggjorde og glorifiserte hva denne massemorderen hadde gjort, sier Israels ambassadør i Sverige, Zvi Mazel til NTB. Fredag kveld dro han ut ledninger og kastet en lyskaster i bassenget under åpningen av utstillingen. – Til slutt ble vi tvunget til å eskortere ambassadøren ut av museet, sier direktør Kristian Berg. – For meg var dette utålelig og en fornærmelse mot familiene som ble rammet. Som israelsk ambassadør kunne jeg ikke forholde meg likegyldig til en slik obskøn forvrengning av virkeligheten, sier Mazel. Kunstverket er laget av en israeler som bor i Sverige og hans kone. (17.01)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart