Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israels eksport av varer og tjenester på vei mot enda en ny rekord

Bildet viser hovedkvarteret til det israelske teknologiselskapet Check Point i Tel Aviv som har stor suksess med eksport av programvare, maskinvare og tjenester til mange land. (Foto: David Shai/Wikipedia Commons)
Her er tallene som viser at den anti-israelske boikott-kampanjen feiler fullstendig.

Ifølge en ny oversikt fra Israels statistiske sentralbyrå (CBS) og det israelske finansdepartementet, er den israelske eksporten for 2019 forventet å komme opp i 114 milliarder amerikanske dollar (rundt 1.100 milliarder kroner, skriver Times of Israel.

I 2018 eksporterte Israel varer og tjenester for 109 milliarder dollar (rundt 1.050 milliarder kroner).

Maskinen Spirit fra SodaStream ble kåret til best i test av TV2 hjelper deg. (Foto: SodaStream)
Den Israel-produserte maskinen Spirit fra SodaStream ble kåret til best i test av TV2 hjelper deg i mai 2017. (Foto: SodaStream)

Det israelske finansdepartementet skriver på sin nettside (på hebraisk) at tallene fra CBS for de tre første kvartalene av 2019 viser at økningen for hele året er beregnet å bli på 4,6 prosent, og at det hovedsakelig skyldes at eksporten av tjenester har økt med 12 prosent.

Det meste av disse tjenestene gjelder høyteknologi, som for eksempel programvare, databehandling og innen forskning og utvikling, skriver nyhetsbyrået Reuters.

«Eksport utgjør rundt 30 prosent av Israels økonomiske aktivitet. Totalt sett økte eksporten til EU – som er Israels største handelspartner – med 4,8 prosent dette året. Økningen blir ledet av Storbritannia, Spania, Polen og Belgia. Eksporten til USA – det største eksportmarkedet pr. land – økte med 2 prosent, mens eksporten til India økte med 9 prosent. Eksporten til de asiatiske markedene, inkludert Kina og Japan, har falt dette året,» avslutter Reuters.

Relaterte artikler:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart